شناسهٔ خبر: 70479956 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

ششم دی ماه روی آنتن شبکه چهار سیما می‌رود؛

مستند «خاک در سرودِ معنا» فیلمی درباره «عبدالحمید نقره کار» استاد برجسته معماری

«آیینه عمر» پرتره‌ای درباره عبدالحمید نقره کار استاد برجسته معماری و شهرسازی ایران پخش می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا نخستین فیلم از فصل دوم مجموعه مستند «آئینه عمر»، پرتره‌ای درباره عبدالحمید نقره کار استاد برجسته معماری و شهرسازی ایران با عنوان «خاک در سرود معنا» است که با تهیه کنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی رضاعباسی پنجشنبه ۶ دی ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۰ از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.

رضا عباسی کارگردان این فیلم گفت: استاد نقره کار متولد ۱۳۲۲ شمسی در تهران است. وی پژوهشگر معماری و شهرسازی و دانشیار دانشگاه علم و صنعت است و در ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی به‌عنوان «نظریه‌پرداز برجسته» این رشته برگزیده شده و از او به به عنوان پدر معماریِ اسلامی - ایرانی نیز یاد می‌شود.

او افزود: به اعتقاد بسیاری از استادان و کارشناسان حوزه معماری، یکی از متفکران نقش‌آفرین در پیشبردِ اهداف تمدن حکیمانه اسلامی طی دهه‌های اخیر، استاد عبدالحمید نقره‌کار است که با عمری تلاش خالصانه در زمینه هنر و معماری اسلامی، شاگردان زیادی در این زمینه تربیت نموده است.
کارگردان مستند «خاک در سرود معنا» بیان کرد: نقره کار، استادی متواضع، فروتن، دنیا گریز، شاگردپرور و استادپرور است و امروز در دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان نظریه پردازی برجسته در عرصه معماری اسلامی و شهرسازی شناخته شده است.

عباسی در ادامه با اشاره به درون مایه این فیلم مستند اظهارکرد: در فیلمِ خاک در سرود معنا، ضمن بررسی و مداقه در زندگی و نضج شخصیت علمی و فرهنگی استاد نقره کار از زبان خود ایشان، تنی چند از استادان برجسته معماری و شهرسازی ایران از جمله استادان: مهدی حمزه نژاد، محمدعلی خان‌محمدی، امیر محمدخانی و سلمان نقره‌کار، به بیان جایگاه و اهمیت در سپهر علمی، فرهنگی و اجتماعی ایران پرداخته‌اند.

کارگردان مستند «خاک در سرود معنا» درپایان گفت: در این فیلم نگاه و ویژه‌ای به آثار و پژوهش‌های علمی و کاربردیِ استاد نقره کار در عرصه معماری ایرانی- اسلامی و شهرسازی داشتیم، چرا که ایشان از جمله استادانی است که به اصطلاح پراستناد است و بسیاری از کتاب ها و پژوهش‌های ایشان جنبه کاربردی و حل مسئله دارد. توجه فراوان استاد به حکمت اسلامی و اندیشه مسلمانان در حوزه معماری و شهرسازی و به عبارتی پیوند «معماری» با «حکمت» نیز از جمله موضوعاتی است که در این مستند مورد توجه قرار گرفته است.

براساس این گزارش، فصل دوم مجموعه مستند «آئینه عمر» کاری از گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما است که در قالب آن زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۱۳ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.

عوامل این مستند عبارتند از: مجری طرح؛ محراب محمدزاده، تحقیق؛ سیامک صدیقی و محمد آسیابانی، مدیر فیلم‌برداری؛ یاسر آقاامینی‌ها، نویسنده و گوینده گفتارمتن؛ رضا عباسی، تدوین؛ یزدان موسی خانی، آهنگ‌ساز؛ یاسین شادکام، موسیقی تیتراژ؛ آغاز قطعه «والس شیوا» پوریا اخواص، کاوه صالحی، صدابردار؛ مجید نجاتی، صداگذار؛ پژمان نجفی پور، صحنه‌آرا؛ سیاوش درخشی، فیلمبردار؛ رسول همتی، دستیار فیلمبردار؛ سامان امیری، دستیار صدابردار؛ محمد اشرف پور، مشاور علمی؛ امیر محمدخانی، مشاور رسانه‌ای؛ سیده الهام کاظمی و تیتراژ؛ حسن علیزاده فرد.

«آئینه عمر» پنجشنبه‌ها ساعت ۱۹:۰۰ پخش می‌شود و تکرار آن جمعه‌ها ساعت ۱۲:۳۰ از قاب شبکه چهار سیما پیش روی مخاطبان این شبکه تلویزیونی خواهد بود.

برچسب‌ها: