به گزارش جامجمآنلاین از ایرنا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: زندهیاد آقایی که به دنبال خونریزی مغزی در بیمارستان امام رضا(ع) اردبیل بستری شده بود، با وجود مراقبتهای درمانی دچار مرگ مغزی شده و پس از تشخیص و تایید متخصصان و کوردیناتورهای واحد فراهمآوری اعضا و نسوج پیوندی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و با رضایت خانواده وی جهت اهدای عضو به بیمارستان امامخمینی (ره) تهران اعزام شد.
دکتر رامین نسیمی دوست افزود: مرگ مغزی یکی از معیارهای قطعی تعیینکننده فوت انسان است و در مرگ مغزی، سلولهای مغز دچار تخریب شده و تمام عملکردهای خود را از دست میدهد و فرد دچار مرگ مغزی، نفس نمیکشد، احساس درد ندارد، نمیبیند، نمیشنود و علایم حیاتی او با کمک دستگاهها و داروها جهت حفظ ارگانهای حیاتی حفظ میشود.
وی بیان کرد: مرگ مغزی زمانی پیش میآید که شخصی با استفاده از دستگاههای حمایتی از زندگی مصنوعی برخودار باشد و مغز او قادر به هیچ عملکردی نباشد و زندگی مصنوعی به این معنی است که فرد قادر نباشد هوشیاری خود را بهدست آورد و حتی نمیتواند بدون دستگاههای حمایتی نفس بکشد.
پیکر زندهیاد آقایی یازدهمین اهدا کننده عضو از استان اردبیل در سال ۱۴۰۳ به شمار میرود که اعضای بدن وی جهت اهدا به تهران اعزام شد تا جانی دوباره به بیماران نیازمند ببخشد.
استان اردبیل در ۶ سال گذشته رتبه نخست شناسایی بیماران مرگ مغزی و اهدای عضو در کشور را به دست آورده و فرهنگ اهدای عضو جانباختگان در این استان به شکل ملموسی در حال رشد است.
دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت سال گذشته با ارسال تقدیرنامهای، رشد و توسعه پیوند اعضا از موارد مرگ مغزی را به عنوان یکی از مولفههای مهم، اقتدارآفرین و پرافتخار در حوزه پزشکی و سلامت کشور خوانده و استان اردبیل را در این امر پیشتاز اعلام کرد.
به گفته وی، استان اردبیل در شاخص اهدای عضو به ازای هر یک میلیون نفر جامعه (پی. ام. پی) در رتبه نخست کشوری قرار گرفته است.
∎