شناسهٔ خبر: 70478386 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

بخشی از برق مورد نیاز عشایر با پنل خورشیدی تامین می‌شود - اکونیوز

اقتصاد ایران: مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون حدود ۲۸ هزار دستگاه سامانه قابل حمل خورشیدی بین عشایر توزیع شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، داریوش نعمت اللهی، مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران گفت: بر اساس آخرین آمار رسمی مرکز آمار ایران، حدود ۲۵۲ هزار خانوار عشایری وجود دارد که جمعیت کل آنها ۱۱۸۵ هزار نفر است. در سال ۱۳۹۳، تفاهم‌هایی بین سازمان امور عشایر ایران و مجری برق روستایی صورت گرفت و قرار شد به عشایر کشور از طریق سامانه‌های قابل حمل خورشیدی برق‌رسانی شود.

وی افزود: ابتدا قرار بود این کار با اولویت عشایر فاقد برق در دو قطب ییلاق و قشلاق انجام شود، اما در حال حاضر، تمامی عشایر با مراجعه به سازمان عشایری استان‌شان پس از ثبت نام و واریز ۱۰ درصد از وجه در نظر گرفته شده، می‌توانند صفحه خورشیدی دریافت کنند.

مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون حدود ۲۸ هزار دستگاه سامانه قابل حمل خورشیدی بین عشایر توزیع شده است. همچنین دو هزار دستگاه دیگر در شبکه‌های برق موجود است که به زودی بین عشایر توزیع خواهد شد.

نعمت اللهی بیان کرد: شرکت‌های تولیدکننده در قراردادهایی که با مجری برق روستایی دارند، موظف به ارائه خدمات پس از فروش و گارانتی برای دستگاه‌ها هستند. در صورت بروز مشکل، عشایر با مراجعه به ادارات امور عشایر می‌توانند دستگاه‌ها را به شرکت‌های تولیدکننده تحویل داده تا تعمیرات لازم انجام شود.

وی افزود: هزینه هر دستگاه حدود ۳۰ میلیون تومان است که ۱۰ درصد آن را عشایر و ۹۰ درصد را دولت یا وزارت نیرو پرداخت می‌کند. عشایر درخواست خود را به ادارات امور عشایر شهرستان‌ها ارائه می‌دهند و پس از احراز هویت و جمع‌بندی، اسامی به شبکه‌های برق استان‌ها ارسال می‌شود. سپس با هماهنگی مجری برق روستایی، پکیج‌ها و سامانه‌های مربوطه تحویل عشایر می‌شود.

مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران گفت: از ۲۵۲ هزار خانوار عشایری، حدود ۱۰ درصد آنها از سامانه‌های قابل حمل خورشیدی بهره‌مند شده‌اند. همکاران ما در توانیر و مجری برق روستایی این کار را انجام می‌دهند، اما برای پوشش کامل نیاز به اعتبارات بیشتری است. با توجه به محرومیت عشایر و دور بودن مناطق عشایری از شبکه‌های برق سراسری، نیاز به این دستگاه‌ها بسیار احساس می‌شود.

وی افزود: برای برق‌رسانی به عشایر، سامانه‌های قابل حمل خورشیدی یکی از بهترین گزینه‌ها هستند. امیدواریم با استفاده از ظرفیت‌های موجود در قانون بودجه و اعتبارات بیشتر، بتوانیم در مدت زمان کمتری عشایر را از موهبت برق برخوردار کنیم. در صورتی که بخش مناسبی از بودجه به عشایر اختصاص یابد، می‌توان در دو تا سه سال آینده تمامی عشایر را پوشش داد.

نعمت اللهی در پایان گفت: تبصره هفت قانون بودجه ۱۴۰۳ ظرفیت خوبی برای برق‌رسانی به عشایر از محل سامانه‌های قابل حمل خورشیدی دارد. با توجه به منابع محدود، پیشنهاد می‌شود که از منابع سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر نیز برای این منظور استفاده شود تا روند اجرایی طرح تسریع یابد و عشایر محترم هر چه سریع‌تر از موهبت برق برخوردار شوند.

برچسب‌ها: