به گزارش ایلنا، فرامرز یغمایی، رئیس هیأتمدیره بنیاد دانشگاهی فردوسی امروز ۶ دی ماه، در افتتاحیه مرکز نوآوری و فناوری مریم اظهار کرد: این مرکز را مهندس مشارزاده به بنیاد هدیه دادند، در اول کار اینجا خوابگاه دانشجویان بود و با توجه به آماده شدن خوابگاههای دیگر، این مکان به مرکز نوآوری تبدیل شد.
وی افزود: این مرکز به همت مهندس مشارزاده به مرکز نوآوری تبدیل شده و آرزوی ما این است که جوانان ایدههای خود را به کار نو و هدفی که ایده شود و سپس آن ایده را به ثروت تبدیل کنند.
رئیس هیأت مدیره بنیاد دانشگاهی فردوسی خطاب به وزیر علوم گفت: از اینکه شما برای افتتاح این مرکز که اولین مرکز نوآوری از طرف بنیاد است، تشریف آوردید تشکر میکنم و آرزو دارم قدمهای شما در جهت کارهای مثبت و خوبی برای این بنیاد باشد.
سپس ابوالفضل باباخانی، مدیر عامل بنیاد دانشگاهی فردوسی اظهار کرد: مرکز نوآوری و فناوری مریم به همت انسانهای نیکاندیش و کارآفرینان اجتماعی در بنیاد دانشگاهی فردوسی برای کمک به توسعه زیست بوم نوآوری دانشگاه فردوسی مشهد و در راستای خلق ثروت و کارآفرینی و ایجاد دنیایی بهتر برای آینده دانشجویان و دانشآموختگان این دانشگاه ایجاد شده است.
مدیر عامل بنیاد دانشگاهی فردوسی هدف از ایجاد این مرکز نوآَوری و فناوری را حمایت از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه فردوسی مشهد برای ایدهپروری، پیادهسازی توسعه و تجاریسازی ایدههای نوآورانه و کارآفرینانه با جلب حمایت خیران حامی بنیاد دانشگاهی فردوسی ذکر کرد و افزود: برگزاری رویدادهای نوآورانه با هدف شکلگیری تیمهای مسأله محور برای استقرار در مرکز، حمایت از تیمها برای رسیدن به نمونه حداقلی قابل عرضه، تخصیص گرنت و سایر مشوقها و منابع مالی برای حمایت از فعالیتهای نوآورانه تیمها و فراهم کردن زمینه برای ارتباط با فعالان عرصه صنعت را از جمله فعالیتهایی برشمرد که در این مرکز اجرایی میشود.
وی با اشاره به مشارکت خیرین در راهاندازی این مرکز نوآوری و فناوری گفت: ساختمان این مرکز توسط خانواده نیکوکار مشارزاده به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا شده که پیش از این کاربری خوابگاه دانشجویان دختر شبانه دانشگاه فردوسی مشهد را داشته و با تامین خوابگاه دانشجویان در پردیس دانشگاه فردوسی به مرکز نوآوری تغییر کاربری یافته و به نام همسر این نیکوکار مشهدی نامگذاری شده و کار بازسازی و تجهیز این مرکز نوآوری نیز توسط سایر نیکوکاران بنیاد دانشگاهی فردوسی انجام شده است.
باباخانی چابکی و سرعت عمل در تصمیمگیریها و اداره امور با توجه به ساختار غیر دولتی و حمایت نیکوکاران و صنعتگران فعال استان از این مرکز را از ویژگیهای مهم این مرکز نوآوری دانست و اظهار امیدواری کرد که این مرکز بتواند به عنوان یک الگو در آموزش عالی عمل کند.
وی توجه ویژه به مسائل حوزه صنعت را از دیگر ویژگیهای مرکز نوآوری و فناوری مریم ذکر کرد و گفت: تلاش ما بر این است تا ایدههای دانشجویان و دانشآموختگان در این مرکز بر مبنای حل مسائل صنعت باشد و با برنامهریزیهای انجام شده این مرکز نوآوری محلی برای گردهماییهای صنعتگران، محققان دانشگاه و سرمایهگذارانی باشد که بتوانند مشکلات موجود در صنعت را با مشارکت یکدیگر برطرف کنند. امید است این مرکز بتواند ایجاد حس امید به آینده و ماندن در کشور را در دانشجویان و نخبگان تقویت کند.
بنیاد دانشگاهی فردوسی نخستین سازمان مردم نهاد دانشگاهی در ایران است که در سال ۱۳۸۳ در دانشگاه فردوسی مشهد به همت جمعی از نیکوکاران دانشگاهی و غیردانشگاهی تأسیس شد و تاکنون فعالیتهای عامالمنفعه موثری در دانشگاه فردوسی مشهد داشته و علاوه بر تامین خدمات رفاهی برای دانشجویان موفق به تامین و احداث هفت خوابگاه دانشجویی با ظرفیت حدود ۲۵۰۰ تخت با کمک خیران شده و اکنون نیز علاوه بر فعالیتهای مذکور به تأسیس مراکز نوآوری برای حمایت از ایدههای نوآورانه دانشجویان اقدام میکند.