به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدرضا آخوندی نسب - فوق تخصص جراحی پلاستیک و مدیر گروه جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به هفته ملی پیشگیری از سوختگی، بیشترین موارد سوختگی را در محیطهای منزل و سپس آتش سوزیها برشمرد و اظهار داشت: آتش سوزی ممکن است در صنایع بر اثر نشت گاز یا بنزین باشد و سبب سوختگی شود.
وی توصیه کرد: اگر سوختگی با آب جوش صورت گرفت فرد باید کمتر از دو دقیقه اندام را با آب ولرم خنک کند؛ چرا که دمای بالایی که در عضو باقی مانده با شستشو با آب ولرم تا حدی از عمق سوختگی را کم میکند.
آخوندی نسب در مورد سوختگی از طریق آتش سوزی لباس گفت: اگر لباس آتش گرفت باید سریعا بدن را از لباس خارج کرد و برای خاموش کردن لباس نیز میتوان با استفاده از پتو یا هر چیزی که محل آتش سوزی را بپوشاند استفاده کرد.
مدیر گروه جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: پس از خاموش شدن لباس اگر میزان سوختگی در حدی باشد که نیاز به ارجاع بیمارستان نداشته باشد فرد میتواند با استفاده از پمادها و کرمهای مختلف قسمت سوخته را پانسمان کند.
به گفته آخوندی نسب، اگر میزان سوختگی بین ۱۵ درصد و کمتر باشد نیازی به بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد، اما در غیر این صورت سریعا باید فرد را به اورژانس سوختگی منتقل کرد.
وی ادامه داد: در صورتی که میزان سوختگی کمتر از ۱۵ درصد باشد میتوان با استفاده از خنک کردن، کمپرس سرد و در نهایت پوشاندن با یک پماد آنتی بیوتیک سطح سوختگی را درمان کرد.
آخوندی نسب، هزینههای سوختگی را نیز سرسام آور دانست و گفت: هزینههای سوختگی جزو یکی از پرهزینهترین درمانها در هر کشوری محسوب میشود.
مدیر گروه جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در سوختگی، هم دوران نقاهت طولانی و هم اتاق عملهای متعدد و پانسمانهای گران نیاز است که موجب افزایش هزینهها میشود.
وی با بیان اینکه عموما اقشار ضعیف جامعه دچار سوختگی میشوند، به موضوع تحت پوشش بیمه قرار گرفتن هزینههای سوختگی اشاره کرد و گفت: اکنون ۹۰ درصد هزینههای بستری تحت پوشش بیمه قرار دارد، اما بیمه تکمیلی معمولا هزینهها را مگر در موارد خاص پوشش نمیدهد.
آخوندی نسب افزود: بیمه، پانسمانهای معمولی را پوشش میدهد، اما پانسمانهای نوین را پوشش نمیدهد و هزینه آن آزاد محاسبه میشود.
مدیر گروه جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: قربانیان سوختگی ما از متوسط جهانی بالاتر است و در بخش خانگی متاسفانه ایمنیها درست رعایت نمیشود و سوختگیهای الکتریکی دارای عمق و شدت بیشتری هستند و علت آن هم عبور کابلهای فشار قوی است.
وی افزود: بهتر این بود که برق رسانی ما در زیر زمین باشد، اما متاسفانه هنوز بر روی زمین است و برای اینکه قربانیان ناشی از سوختگی الکترونیک کم شود باید هزینه عایق بندی کابلهای هوایی توسط سازندههای ساختمان پرداخت شود، اما به دلیل پروسه روند کارهای اداری، متاسفانه این پیشنهاد به جایی نرسید.
آخوندی نسب خاطرنشان کرد: با کمبود تخت بیمارستانی در خصوص سوختگی مواجه نیستیم، اما اگر یک بحران ایجاد شود و همچون مسجد ارگ تعداد زیادی از مردم در یک حادثهای دچار سوختگی شوند بدون شک مراکز فعلی جوابگو نخواهند بود. / ایسنا
∎