به گزارش دفاعپرس از خراسان شمالی، «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور اسلامی ایران عصر دیروز (چهارشنبه) با حضور در آئین اختتامیه سی و یکمین اجلاسیه سراسری نماز در بجنورد اظهار داشت: نماز بستری برای تحقق عدالت، انصاف و وحدت اجتماعی است. مفاهیم بلند نماز باید در رفتار و تصمیمگیریهای زندگی افراد و جامعه جاری شود. اقامه نماز، فراتر از خواندن آن است و مفهومی عمیقتر دارد.
دکتر پزشکیان در دومین سفر استانی دولت «وفاق ملی» به مقصد خراسان شمالی با اشاره به جایگاه ویژه نماز در آموزههای اسلامی، افزود: اقامه نماز به معنای جاری کردن مفاهیمی مانند صراط مستقیم، انصاف، عدالت و احترام به حقوق دیگران در زندگی است. صراط مستقیم تنها یک مسیر معنوی نیست، بلکه مجموعهای از اصول اجتماعی است که زندگی فردی و جمعی ما را شکل میدهد. هر روز در نماز از خداوند میخواهیم که ما را به صراط مستقیم هدایت کند، اما اگر این اصول را در زندگی رعایت نکنیم نماز، معنای واقعی خود را از دست خواهد داد.
رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت نماز در فرهنگ اسلامی، اقامه آن را بهعنوان یک اصل بنیادین در زندگی فردی و اجتماعی مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: زمانی که منافع شخصی، قومیت یا حزبگرایی بر حق و انصاف غلبه کند، ضلالت در جامعه شکل میگیرد. اقامه نماز به ما یادآوری میکند که باید از این انحرافات پرهیز کرد تا زندگی خود را بر اساس عدالت و حق بنا کنیم.
ایشان در ادامه نماز را جلوه عبودیت و بندگی به درگاه خداوند متعال برشمرد و خاطرنشان کرد: خواندن و اقامه نماز به ما یادآوری میکند که زندگی ما تحت نظارت خداوند است و هر عملی در پیشگاه خداوند ثبت میشود. اگر بدانیم که روز حسابی وجود دارد، در تصمیمگیریها و رفتارهایمان دقت بیشتری خواهیم کرد.
وی با اشاره نقش نماز و اهمیت آموزش نسل جوان، ادامه داد: نسل جوان نیاز دارد تا مفاهیم عمیق نماز را درک کند. امر و نهی صرف کافی نیست؛ باید با زبانی گویا و منطقی با آنان سخن گفت و مفاهیم نماز را بهگونهای منتقل کرد که بتوانند آن را در زندگی خود بهکار گیرند.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید مفاهیم بلند نماز، مانند عدالت، انصاف و وحدت، در زندگی روزمره و تصمیمگیریهای مدیریتی نهادینه شود، گفت: اقامه نماز به معنای درک کلمات نماز و اجرای آن در زندگی است و جامعه بتواند با اجرای این اصول به سوی تعالی حرکت کند. اگر به نماز باور داشته باشیم از مسیر انصاف منحرف نمیشویم.
انتهای پیام/
∎