شناسهٔ خبر: 70476959 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان:

توسعه صنعتی نباید باعث آلودگی منابع آب شرب شود

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان گفت: توسعه صنعتی علی‌رغم اینکه باعث رشد و پیشرفت کشور می‌شود، اما باید مراقب بود که باعث آلودگی منابع آب شرب نشود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید علیدادی سلیمانی مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کرمان  در همایش بررسی تاثیرات آلاینده‌های صنعتی و معدنی بر روی حوضه‌های آبریز استان کرمان، در خصوص اهمیت پایش مستمر کیفیت منابع آب اظهار کرد: پایش کیفیت منابع آب یکی از مهم‌ترین اقدامات برای حفظ سلامت محیط زیست و تأمین آب سالم برای جوامع است و منابع آب، اعم از رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و سفره‌های زیرزمینی، به دلیل آلودگی‌های ناشی از فاضلاب‌های صنعتی، کشاورزی و شهری، در معرض تهدید قرار دارند.

وی افزود: در این راستا، تجهیز آزمایشگاه پایش کیفیت آب شرکت آب منطقه‌ای کرمان در اولویت قرار گرفت و هم اکنون مدیریت مطالعات پایه منابع آب این شرکت با همکاری مدیریت محیط زیست و کیفیت منابع آب در حال پایش مستمر منابع آب استان هستند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمان اظهار کرد: برای مقابله با ورود آلاینده‌ها به منابع آب، چندین رویکرد و استراتژی مختلف می‌توان به کار گرفت که مواردی مثل پایش و نظارت مستمر بر کیفیت آب، تصفیه آب‌های آلوده، مدیریت منابع آب غیرمتعارف، مدیریت صحیح در صنایع و کشاورزی، آگاهی عمومی و مشارکت جامعه را می‌توان نام برد. 

وی گفت: برای موفقیت در مقابله با آلاینده‌ها، نیاز به همکاری همه‌جانبه بین دولت، بخش خصوصی و مردم است تا از ورود آلاینده‌ها به منابع آب جلوگیری شود و منابع آبی به‌طور پایدار مدیریت شود.

علیدادی سلیمانی در ادامه خواستار جلوگیری از آلودگی سد‌ها شد و افزود: در صورت اختصاص ردیف بودجه و انجام تملک، می‌توان از ورود آلاینده‌های کشاورزی، دامی و انسانی به آب دریاچه سد‌ها جلوگیری نمود.

در این جلسه، جهانی، رئیس واحد محیط زیست و آب‌های غیر متعارف شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص راه‌های مقابله با ورود آلاینده‌ها به منابع آب اعلام کرد: یکی از مهم‌ترین راهکارها، ارتقاء سیستم‌های پایش و نظارت بر منابع آبی است.

وی افزود: این سیستم‌ها می‌توانند ورود آلاینده‌ها را شناسایی و متوقف کنند و علاوه بر این، تصفیه آب‌های آلوده و مدیریت صحیح منابع آب با استفاده از فناوری‌های نوین، از دیگر روش‌های مؤثر در کاهش آلودگی آب‌ها به شمار می‌روند.

جهانی در پایان گفت: توجه به بهبود فرآیند‌های صنعتی و کشاورزی، به‌ویژه در زمینه استفاده بهینه از کود‌ها و سموم شیمیایی، از دیگر اقدامات ضروری برای جلوگیری از آلودگی منابع آب است.