به گزارش ایرنا, روابط عمومی استانداری اصفهان روز پنجشنبه به نقل از مهدی جمالی نژاد که در جلسه قرارگاه محیط زیست استان اصفهان سخن میگفت، ادامه داد: طرحهای کاهش آلودگی هوا باید نمود عملیاتی و از دایره طرحهای کاغذی خارج شود به نحوی که جلوی هدررفت انرژی را بگیریم.
وی همچنین با اشاره به اینکه صنایع نباید آلاینده بودن خود را کتمان کنند، بیان داشت: انتظار داریم صنایع بزرگ سرعت عمل ویژهای در کاهش رفع آلودگی هوای اصفهان با دستورالعملهای اجرایی داشته باشند.
جمالینژاد تاکید کرد: بسیاری از راهکارهای کاهش آلودگی هوا در اصفهان اجرا نشده است در صورتی که بسیاری از این راهکارها مصوب، موثر و براحتی قابل اجرا بوده است.
وی با تأکید بر ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی شهری، از شهرداری اصفهان نیز خواست تا در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی، کنترل ترافیک، استفاده از خودروهای برقی و افزایش ناوگان اتوبوس و اشاعه فرهنگ دوچرخهسواری اقدام ویژه انجام دهد.
استاندار اصفهان با تأکید به موضوع محور بودن برگزاری جلسات هفتگی روزهای پنجشنبه گفت: باید این جلسات مشترک به کاهش آلایندگی در اصفهان منجر شود، زیرا مشکلات حل نشده آلودگی هوای اصفهان نشاندهنده بازدارنده نبودن راهکارهاست و در این راستا باید از روشهای جدیدتری برای این موضوع استفاده کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان نیز در این جلسه از مصوبه ارزیابی و پایش مستمر واحدهای آلاینده توسط اداره کل محیط زیست استان خبر داد.
منصور شیشهفروش اظهار کرد: با بررسی آخرین وضعیت آلایندهها و اقدامات انجام شده توسط دستگاهها مقرر شد تمام نهادهای اجرایی در زمینه اجرای مصوبات و وظایفی که در زمینه کاهش آلودگی هوای اصفهان بر عهده دارند بکوشند و گزارشهای خود را به دبیرخانه محیطزیست استان ارسال کنند.
وی با اشاره به تصویب ۲ سند بهسازی و نوسازی واحدهای تولید آجر بیان کرد: تسریع در اجرای این مصوبه در جهت بهسازی، تغییر کاربری و تعیین تکلیف این واحدها با هدف نظارت لازم برای اجرای این طرحها از دیگر مصوبات این قرارگاه بود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: کاهش آلایندههای ناشی از منابع ثابت از جمله کارخانهها و واحدهای تولیدی از جمله ذوبآهن مصوبه دیگر این نشست بود که این شرکت موظف شد طرح جامع زیست محیطی خود را بهروزرسانی و در جهت استانداردسازی فعالیتهایش اقدام کنند.
شیشهفروش تاکید کرد: شرکتهای دارنده ناوگان حمل و نقل عمومی نیز موظف به استانداردسازی و ایمنسازی وسایل نقلیه خود شدهاند و آنها در راستای کاهش آلایندگی نباید از ناوگان حمل و نقل فرسوده خود برای جابهجایی افراد استفاده کنند.
وی ادامه داد: همچنین شهرداری اصفهان و شهرهای بزرگ هم مکلفاند در راستای اجرای قانون هوای پاک و سند جامع کاهش آلودگی هوا باید برای بهسازی و نوسازی حمل و نقل عمومی و استفاده از خودروهای برقی در ناوگان حمل و نقل عمومی اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۱۰ هزار واحد تولیدی صنعتی، معدنی، ۷۰۰ معدن فعال، ۲ هزار واحد سنگبری و پنج ناحیه بزرگ تولید آجر دارد و بیش از ۳۰۰ واحد فعال و نیمه فعال کوره آجرپزی در این خطه مشغول فعالیت هستند.
از مجموع واحدهای آجرپزی فعال در استان اصفهان، ۴۲ واحد بدون مجوز و ۱۲ واحد نیز دارای وضعیت نامشخص است.
بنا به اعلام کارشناسان، کورههای آجرپزی از کانونهای تولید آلودگی هوا در اصفهان به شمار میروند.