به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه روز پنجشنبه در اجلاسیه چهلمین سال تاسیس جامعه الزهرا(س)، با اشاره به ضرورت آشنایی طلاب و حوزههای علمیه با هوش مصنوعی، گفت: امروز مساله اصلی فضای مجازی نیست، بلکه هوش مصنوعی است.
به گفته وی، سند هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته شدهاست و حوزههای علمیه نیز باید این علم را جدی بگیرد.
وی افزود: هوش مصنوعی کاملا بر دانش، بینش، منش، کنش و سبک زندگی ما اثرگذار است.
خسروپناه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کارنامه جامعهالزهرا(س) در مدت ۴۰ سال تاکنون، کارنامه مثبت، ارزشمند و اثربخش بوده و گروههای مختلف علمی از جمله فقه، اصول، قرآن، اخلاق، تربیت، تاریخ، ادبیات عرب و مطالعات اسلامی زنان در این سالها رشد پیدا کردهاست.
وی با بیان اینکه این نهاد حوزوی گستره علمی و تخصصی مناسبی پیدا نموده، اضافه کرد: نشر و ترجمه آثار ارزشمند، فعالیتهای ملی و بین المللی و فعالیتهای پژوهشی این نهاد را نباید نادیده گرفت.
وی ادامه داد: گستره جامعه الزهرا(س) در حوزه آموزشی از جمله آموزشهای آزاد، مهارتی، تخصصی، پاسخ به سئوالات مخاطبان و ارائه برنامههای آموزشی برای آحاد مردم از دیگر اقدامات دیگر این مجموعه است که در این سالها به خوبی پیش بردهاست.
خسروپناه گفت: جامعه الزهرا(س) باید مبتنی بر نظریه «نظام انقلابی» باشد که در بیانیه گام دوم اشاره شده و این نظریه دارای سه رکن خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی است و هفت ماموریت دارد.
وی با بیان اینکه رکن اول برای پیادهسازی بیانیه گام دوم انقلاب در جامعه داشتن اخلاق و معنویت است، تصریح کرد: از سوی دیگر، امروز فقه المسائل پاسخگوی نیاز جامعه نیست و باید علم و پژوهش و همچنین تولید علوم انسانی اسلامی نیز به کمک بیاید.
وی با بیان اینکه فرمایشات حضرت علی(ع) در نهج البلاغه مهمترین سند حکمرانی است، بیان کرد: مهمترین کار بر زمین مانده در زمینه علم و پژوهش و همچنین پیادهسازی بیانیه گام دوم انقلاب، تولید محتوا در زمینه حکمت اسلامی و فقه حکمرانی در رشتههای فرهنگی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در این حوزه بسیار عقب هستیم، ۴۰ سال است در آمریکا و اروپا در حوزه حکمرانی صدها کتاب نوشته شدهاست.
جامعه الزهرا(س) برای ایجاد زمینه رشد و کمال بانوان تاسیس شد
مدیر جامعهالزهرا(س) نیز در این اجلاسیه گفت: این نهاد حوزوی با نگاه نافذ و آیندهنگری حضرت امام راحل به جایگاه زن در تمدن اسلامی و برای ایجاد زمینه رشد و کمال بانوان، بهعنوان حوزه علمیه خواهران در شهر قم تاسیس شد.
سیده زهره برقعی افزود: جامعه الزهرا(س) با تدابیر و رهنمودهای مراجع عظام و تلاشهای مدیران و مسوولان ظرفیت بیبدیلی در تربیت بانوان عالم، مهذب، زمانشناس و متعهد و مسوولیتپذیر ایجاد کردهاست.
وی با بیان اینکه مجموعه فوق فرصت بینظیری در نشر و ترویج معارف اسلام بهویژه در مجامع علمی فرهنگی بانوان در عرصه ملی و بینالمللی ایجاد نمودهاست، ادامه داد: تلاش کردیم متناظر با توصیههای خاص رهبر معظم انقلاب در مورد بایستههای تحول در حوزه گام برداریم.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا، نقشه راه و برنامه پنج ساله برای تحول در جامعهالزهرا(س) ترسیم شده و بر اساس آنها فعالیتهایی در عرصههای آموزش، تبلیغ، پژوهش و فرهنگ صورت گرفتهاست.
برقعی در ادامه با تعیین اولویتهای جامعهالزهرا(س) به تبیین اهداف این مجموعه در مسیر آینده پرداخت.
اجلاسیه گرامیداشت چهلمین سال تاسیس جامعهالزهرا(س) با حضور حجتالاسلاموالمسلمین محمد محمدی گلپایگانی رییس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، فریده مصطفوی دختر امام راحل، نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بیوت مراجع و مسئولان کشوری و لشکری در تالار بیداری اسلامی جامعهالزهرا(س) برگزار شد.
پخش گزیده سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسوولان جامعه الزهرا(س)، مدیحهسرایی، سخنرانی یکی از طلاب شاخص بینالملل و شعرخوانی یکی از طلاب، رونمایی از مجموعه آثار تولید شده در دبیرخانه چهلمین سال تاسیس جامعه الزهرا(س)، برپایی نمایشگاه دستاوردهای چهل ساله این نهاد حوزوی از دیگر برنامههای این اجلاسیه بود.
در پایان اجلاسیه، پیشکسوتان، افراد شاخص و اثرگذار، برگزیدگان فراخوانها و خانوادههای شهدای شاخص جامعهالزهرا(س) تجلیل شدند.