به گزارش خبرنگار ایکنا، در ابتدای این مراسم مهدی تقیپور؛ قاری بینالمللی به ارائه تلاوت زیبای آیاتی از سورههای انبیاء، کوثر و نصر پرداخت. در ادامه منان رئیسی؛ نماینده قم در مجلس شورای اسلامی به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه مزمل پرداخت. اجرای برنامه توسط گروه همخوانی بینالمللی معراج از دیگر بخشهای اختتامیه بود.
حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری؛ مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم به عنوان سخنران اول این مراسم در سخنانی با اشاره به فعالیت سه ساله مسابقات بخش معارفی به صورت مستقل از بخش آوایی مسابقات سراسری قرآن بیان اینکه گرچه این حرکت دیر شروع شده است اما بسیار با برکت است، گفت: وقتی قرار شد بخش معارفی قرآن کریم از دوره چهل و پنجم شروع شوود قرعه به نام قم افتاد که قرعه درستی هم بود.
وی افزود: ما شاهد تاثیرگذاری رشتههایی آوایی در درون و بیرون کشور بودهایم و تاثیرات فراوانی هم داشته است اما در بخش معارفی غفلتهای زیادی وجود داشته است زیرا قم مرکز پژوهشهای قرآنی و معارفی و مراکز قرآنی و نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه است.
اسکندی تصریح کرد: این دو کتاب(نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه) هم مهجور بود ولی در مسابقات در کنار قرآن به میدان آمد البته مراکز خوبی در زمینه صحیفه و نهجالبلاغه فعالیت دارند ولی مسابقات زمینه عرضه این توانمندیها را فراهم کرده است و ما از تولیدات بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه بهره برده و میبریم و امیدواریم این معارف نورانی را با شتاب بیشتری در عرصه بینالمللی رواج دهیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه ما در ترویج پیام مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی کوتاهی کردهایم، گفت: امروز دنیا تشنه معارف قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه است و رسالت ما رسالت قرآنی، معرفی اهل بیت(ع) و معارف بلند نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه برای همه جهان اسلام و حتی برای کل بشریت است. امروز باید برای همه بشریت محتوا تولید کنیم تا به تعبیر حضرت آقا جوانان اروپایی دین را از سرچشمه بگیرند.
وی افزود: آیا اگر امروز کسی از ما سراغ معارف دین را گرفت آیا سرچشمهای برای معرفی وجود دارد؟ با صرف در دسترس قراردادن چند ترجمه از قرآن و صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه کار تمام نیست بلکه باید در قالب رسانه این معارف را با شرح و تفسیر به دست همه جهانیان برسانیم.
اسکندری بیان کرد: مردم ما مشکلات کشور را در همه زمینهها تحمل کرده و میکنند و در عین حال به معارف قرآن دل بسته هستند و اگر امروز ایران در جایگاه بلندی ایستاده است به برکت وجود این مردم دینداری است که عاشق قران و اهل بیت(ع) هستند.
همچینن آیتالله جمالالدین دینپرور؛ نماینده ولی فقیه و رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه در سخنانی با بیان اینکه مسابقات گام بلندی در آشنایی با قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه است، گفت: قرآن پیام الهی است و نهجالبلاغه هم ویژگی خاصی دارد که با سایر احادیث تفاوت کلی دارد زیرا 98 درصد آن در خلافت ظاهری حضرت علی(ع) صادر شده است و چنین شخصیت حکیمی طی 5 سال حکومت موفقی داشتند که در تاریخ ماندگار است.
رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه اظهار کرد: حتی مجموعههایی داریم که قرابتی با شیعه ندارند ولی مجبورند که به خاطر عظمت این کتاب از آن استفاده کنند؛ در سازمان ملل هم نام حضرت علی(ع) و نهجالبلاغه برده شده است و این کتاب با عظمت و حکمت در بین ما هست و باید از آن استفاده کنیم.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره اهمیت و عظمت نهجالبلاغه به مناسبت برپایی چند کنگره بینالمللی نهجالبلاغه، بیان کرد: ایشان در تعابیری به این مضمون دارند که این انسان بزرگ(علی ع) که مسئولیت حکومتداری هم داشت این مطالب را بر زبان جاری کرد؛ نهجالبلاغه گفتههای حکیمی نیست که دور از عرصه مسئولیت حکومت و مسائل اجتماعی معارف و مطالبی را بیان میکند بلکه او بار عظیمی بر دوش دارد لذا این مطالب با سایر روایات ائمه فرق دارد.
دینپرور تصریح کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری، ائمه(ع) در دوره حاکمان طاغوت زندگی میکردند ولی خودشان مسئولیتی در حکومت نداشتند ولی نهجالبلاغه مجموعه منحصر به فرد، فرازمانی و فرامکانی است.
وی تاکید کرد: این توفیق امروز در جمهوری اسلامی در اختیار ما هست که این کتاب را میتوانیم مطرح کنیم و باید این پیام را به مردم در همه دنیا برسانیم.
دینپرور با تاکید بر معرفی نهجالبلاغه در عرصه بینالمللی تصریح کرد: البته بیش و پیش از همه باید در داخل کشور این بیانات نورانی را در بین دانشجویان و طلاب خودمان مطرح کنیم تا با نهجالبلاغه آشنا شوند؛ امروز روز استفاده هر چه بیشتر از نهجالبلاغه است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در کنگره پنجم نهجالبلاغه فرمودند همانطور که قرآن قرائت میشود و باید به آن اهتمام داشته باشیم باید نهجالبلاغه هم خوانده شود زیرا تالی قرآن است و ندانستن نهجالبلاغه باید نقش تلقی شود.
وی در خاتمه افزود: هم اکنون در حال تدوین دایره المعارف نهجالبلاغه هستیم و البته گامهای بلندی در عرصه نهجالبلاغه برداشته شده است ولی کافی نیست.
انتهای پیام