سید محمد حسینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در گرگان اظهار کرد: وضع قوانین مرتبط با ساخت مسکن در صورتی اثربخش و راهگشا خواهد بود که از جامعه نگری لازم برخوردار باشد.
مدیر کل راه و شهرسازی گلستان افزود: وضع قوانینی مانند قانون جهش تولید مسکن و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت میتواند بخش زیادی از مشکلات تولید مسکن را برطرف کند؛ اما برخی مواد قانونی یا تبصرههای گنجانده شده، نقش بازدارندگی دارند.
ویگفت: موضوع تامین زمین برای قوانین مرتبط با ساخت مسکن، اصلیترین چالش ساخت مسکن در استانهای شمالی به ویژه استان گلستان تلقی میشود.
حسینی ادامه داد: بر اساس تبصره ۲ ماده ۹ قانونی جهش تولید مسکن که در سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید؛ تامین زمین از محل اراضی زراعی حاصلخیز ممنوع اعلام شده است که این موضوع به اصلیترین عنصر بازدارنده در مسکن سازی در گلستان تبدیل شده است.
وی گفت: اکثر شهرهای استان گلستان بین اراضی زراعی حاصلخیز محصور هستند و تامین زمین برای ساخت مسکن در جوامع شهری و روستایی غیر ممکن است.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان گفت: عدم دستیابی به عرصههای جدید در مناطق روستایی و شهری سبب افزایش قیمت زمین و به تبع آن رشد محسوس قیمت تمام شده مسکن در استان گلستان شده است.
وی به برخی مباحث مطروحه در خصوص ضرورت تمرکز در مقوله بلند مرتبه سازی گفت: ساخت سکونتگاه در تراکمهای بالا و چند طبقه قیمت مسکن را افزایش میدهد؛ مضافاً اینکه معابر استان گلستان ظرفیت پذیرش بلند مرتبه سازی را ندارد و هم اکنون هم برخی از شهرهای گلستان به یک توقفگاه بزرگ تبدیل شدهاند.
حسینی گفت: تعداد زیادی از استانهای کشور مشکل چندانی برای تامین زمین ندارند؛ اما استانهای شمالی به ویژه استان گلستان در چنگ تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن گرفتار هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان ادامه داد: سه سال از تصویب قوانین مرتبط با ساخت مسکن گذشته و تنگنای تامین زمین قیمت مسکن را در استان گلستان بیش از دو برابر افزایش داده است.
حسینی گفت: باید نمایندگان استانهای شما شمالی وارد میدان شوند و برای این چالش بزرگ آستین همت بالا بزنند؛ با سخنرانی و شعار مشکل تامین زمین حل نمی شود.
وی ادامه داد: ضرورت دارد؛ از طریق کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و با ارائه استفساریه ، استانهای شمالی از این تبصره مستثنا شوند؛ در تعداد زیادی از شهرهای گلستان نتوانستیم زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن را تامین کنیم.
حسینی گفت: وقتی قانونی تصویب کردهایم و به مردم قول دادهایم باید به قوانین و وعدههای خود عمل کنیم بسیاری از خانوادههای دارای سه فرزند یا بیشتر چشم انتظار دریافت زمینهای قانون جوانی جمعیت هستند و ما زمینی برای واگذاری نداریم.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان بر ضرورت همراهی بیشتر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد و گفت: اهمیت امنیت غذایی بر کسی پوشیده نیست اما باید در حوزه زراعت به دنبال ارتقای راندمان محصول یا توسعه مکانیزیسیون و همچنین مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز در اراضی زراعی برویم.
وی گفت: مکاتبهای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی تنظیم شده است و هم اینک نزد استاندار گلستان است که پس از امضای ایشان و امضای نماینده ولی فقیه در استان گلستان، توسط مجمع نمایندگان در اختیار ریاست مجلس قرار بگیرد؛ تا این موضوع به سرانجام برسد.
وی گفت: متاسفانه تبصره ۲ ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن موجب سرگردانی مردم شده است عملاً دستگاههای اجرایی نمیتوانند خدمتی به مردم ارائه کنند.