شناسهٔ خبر: 70471762 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

افزایش امنیت شهر با سیستم‌های آشکارساز صدا

فناوری آشکارسازهای صدا به‌منظور افزایش امنیت و ایمنی در محیط‌های مختلف شهری توسعه یافته است و پس از ایالات متحده آمریکا و جمهوری چک، بریتانیا برای ادغام این ابزار در سیستم‌ها و زیرساخت‌های شهری خود اقدام کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، شهرها در دنیای امروز، به‌سرعت در حال پیشرفت و دگرگونی هستند. فناوری‌های نوظهور به‌طور فزاینده‌ای به زندگی شهری نفوذ کرده‌اند و قادر به ارائه خدمات جدید و ارزشمندی به شهروندان هستند. یکی از این ابزارهای پیشرفته، آشکارسازهای صدا است که با قابلیت‌های منحصربه‌فرد خود، به ایجاد محیط‌های امن‌تر و سالم‌تر در شهرها کمک می‌کند. این فناوری به شناسایی سریع رویدادهای بحرانی و مداخله سریع خدمات امدادی کمک می‌کند، همچنین امکان تحلیل میزان آلودگی صوتی و طراحی محیط‌های آرام‌تر را فراهم می‌آورد.

شهرهای بریتانیا در حال پیاده‌سازی سیستم‌های پیشرفته آشکارساز نویز هستند تا زمان واکنش‌های اضطراری را کاهش و در نتیجه، احتمال نجات جان افراد را افزایش دهند. این سنسورهای صوتی با شناسایی سیگنال‌های صوتی غیرمعمول همچون صدای تیراندازی یا فریادهای درخواست کمک، به‌سرعت به مسئولان مربوط پیام هشدار می‌فرستد و به خدمات امداد و نجات اجازه می‌دهد تا سریع‌تر به محل حادثه اعزام شوند، همچنین امنیت عمومی در شهرهای هوشمند و محیط‌های پرخطر را نیز افزایش می‌دهد.

افزایش امنیت شهر با سیستم‌های آشکارساز صدا

این نوع آشکارساز صدا در محله‌هایی با درگیری‌های شدید در ایالات متحده آمریکا به کار گرفته شده و نشان داده است که می‌تواند بسیار مؤثر باشد. تکنولوژی به‌کاررفته در این آشکارسازها با شناسایی و ثبت صدای شلیک اسلحه، مکان وقوع حادثه را به‌سرعت شناسایی می‌کند و به نیروهای امنیتی اطلاع می‌دهد. پس از آزمایش‌های موفق در شهرها، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مناطق صنعتی در جمهوری چک، اکنون این ابزار در شهرهای بیرمنگام و لندن انگلیس در حال آزمایش است.

از مزایای این نوع آشکارساز صدا می‌توان به شناسایی سریع محل وقوع تیراندازی و ارسال به‌موقع اطلاعات به پلیس، ضبط و تحلیل صدای شلیک برای کمک به تحقیقات جنایی، ایجاد احساس امنیت و کاهش ترس در جوامع با نرخ بالای جرایم مسلحانه و قابلیت اجرا در انواع محیط‌های شهری و صنعتی اشاره کرد. این تکنولوژی می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری و کاهش خشونت مسلحانه در شهرهای بریتانیا ایفا کند.

انگلیس در حال حاضر تحت نظارت بیش از پنج میلیون دوربین است، اما این نظارت گسترده برای کاهش قابل توجه نرخ جرم و جنایت کافی نبوده است. واقعیت این است که جرایم ثبت‌شده در انگلیس و ولز از چهار میلیون مورد در سال ۲۰۱۳ به ۶.۶ میلیون مورد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.

سیستم‌های نظارتی موجود به‌طور عمده برای تحقیق و جمع‌آوری شواهد پس از وقوع جرایم استفاده می‌شوند و نتوانسته‌اند به‌طور مؤثر از وقوع جرایم جلوگیری کنند. به همین دلیل بریتانیا در نظر دارد با ادغام آشکارساز صدا در زیرساخت‌های سیستم‌های نظارتی، وقایع را در زمان واقعی شناسایی کند و قابلیت پاسخ‌دهی را به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد.

افزایش امنیت شهر با سیستم‌های آشکارساز صدا

آشکارساز صدا چگونه کار می‌کند؟

آشکارساز صدا از طریق یک فرایند چند مرحله‌ای کار می‌کند:

ابتدا نویزهای محیطی را ضبط و بررسی می‌کند تا یک مرز پایه از سطوح صوتی عادی را ایجاد کند.

صداهای غیرمعمول را شناسایی می‌کند.

صداهای شناسایی‌شده را طبقه‌بندی می‌کند و تعیین می‌کند که آیا در دسته‌بندی پیش‌تعریف‌شده صداهای غیرمعمول قرار می‌گیرد یا خیر.

اگر صدا در دسته‌بندی صداهای غیرمعمول قرار گرفت، پیام هشدار فعال می‌شود.

سیستم رویداد را گزارش می‌دهد و امکان پاسخ‌دهی سریع‌تر را فراهم می‌کند.

افزایش امنیت شهر با سیستم‌های آشکارساز صدا

مزایای آشکارساز صدا

آشکارساز صدا قابلیت ادغام در زیرساخت‌های مختلف شهری را دارد و متناسب با شرایط استفاده و موارد کاربرد، مزایای چشمگیری را ارائه می‌دهد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نظارت در زمان واقعی: این نوع نظارت شامل شناسایی و طبقه‌بندی فوری رویدادهای بحرانی است.

بهبود پاسخ‌دهی: سیستم هشدارهای فوری را برای نیروهای امنیتی یا امدادی ایجاد می‌کند و امکان پاسخ‌دهی سریع‌تر و دقیق‌تر به حوادث را فراهم می‌آورد.

مقیاس‌پذیری: آشکارسازهای ادغام‌شده در زیرساخت‌ها می‌توانند گزینه‌های اجرایی انعطاف‌پذیری ارائه دهند که برای استقرار در شهرها، فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مجتمع‌های صنعتی مناسب است.

بینش‌های بر پایه داده: سیستم یکپارچه با آشکارساز شامل ابزارهای تحلیلی است که در بهینه‌سازی پروتکل‌های امنیتی و تنظیم راهبردهای پاسخ‌دهی اضطراری بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده به شهرها کمک می‌کند.

افزایش امنیت شهر با سیستم‌های آشکارساز صدا

آشکارساز صدا چه صداهایی را شناسایی می‌کند؟

آشکارساز صدا قادر به شناسایی صداهای بحرانی، از جمله فریادهای درخواست کمک، صدای تیراندازی، انفجار، شکستن شیشه و سایر صداهای غیرمعمول است، به‌عنوان مثال، می‌تواند تیراندازی را تا فاصله ۲۵۰ متری و در عرض پنج ثانیه، شکسته شدن شیشه را در فاصله ۵۰ تا ۷۰ متر و فریادهای درخواست کمک را تا فاصله ۱۵۰ متر شناسایی کند.

سیستم یکپارچه با آشکارساز صدا می‌تواند با استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته تحلیل صوتی، صداها را در زمان واقعی شناسایی و به‌درستی طبقه‌بندی کند. سیستم پس از شناسایی صدا، می‌تواند محل دقیق وقوع حادثه را به خدمات امدادی یا نیروهای امنیتی اطلاع دهد. مطالعات نشان داده است که این سیستم‌ها می‌توانند زمان پاسخ‌دهی متوسط خدمات امداد را از هفت دقیقه به پنج ثانیه کاهش دهند.

افزایش امنیت شهر با سیستم‌های آشکارساز صدا

کاربردهای دیگر آشکارسازهای صدا

آشکارسازهای صدا با قابلیت‌های منحصربه‌فرد خود، نقش مهمی در ارتقای امنیت و سلامت محیط‌های شهری ایفا می‌کنند و دارای کاربردهای فراوانی هستند، به‌عنوان مثال، سال گذشته آشکارسازهای صدا در دبی، یک درگیری خیابانی را هنگام شب ثبت کردند. سیستم آشکارساز وقوع حادثه را شناسایی و پلیس را مطلع کرد، به این ترتیب امکان مداخله سریع و حل و فصل درگیری فراهم شد. یکی از افراد درگیر در این درگیری که دچار ایست قلبی شده بود، به‌لطف مداخله سریع خدمات اضطراری، نجات پیدا کرد.

آشکارسازهای صدا برای پایش شدت صدا استفاده می‌شوند که امکان ایجاد نقشه‌های گرمایی برای اندازه‌گیری و تحلیل سطوح آلودگی صوتی در مناطق خاص را فراهم می‌کنند، نقشه‌های گرمایی، مناطق با بالاترین سطوح آلودگی صوتی را مشخص می‌کنند و تعیین می‌کنند که در چه موقعیت‌هایی به سدهای صوتی نیاز است تا محیط‌های سالم‌تری برای جامعه ایجاد شود. برنامه‌ریزان شهری به کمک این اطلاعات می‌توانند سدهای صوتی را طراحی و اجرا کنند، زیرساخت‌های حمل‌ونقل را تنظیم کنند یا مناطقی آرام و بدون سروصدا در شهر ایجاد کنند.

آشکارسازهای صدا و حریم خصوصی

آشکارسازهای صدا فقط برای شناسایی و هشدار به مراجع ذی‌ربط در مورد صداهای خاص طراحی شده‌اند و حریم خصوصی افراد را حفظ می‌کنند. آن‌ها با مقررات حفاظت از داده‌های عمومی (GDPR) نیز مطابقت دارند و به‌طور قانونی عمل می‌کنند. این آشکارسازها یک مزیت اضافی دارند و می‌توانند در فضای باز و داخلی ساختمان‌ها نصب شوند، از جمله در مکان‌هایی همچون سرویس‌های بهداشتی، اتاق‌های پرو و سایر مکان‌هایی که نصب دوربین‌های مداربسته امکان‌پذیر نیست و به این ترتیب امنیت کاربران را تأمین کنند.