شناسهٔ خبر: 70470579 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

گفت‌وگوی «جوان» با علی جعفری‌آذر، نماینده مجلس

اعتمادسوزی بانک‌مرکزی در خانه‌سازی

اهمال‌شش ماهه بانک مرکزی در زمینه ابلاغ تسهیلات جدید ساخت مسکن ضربه به اعتماد مردم نسبت به اجرای قانون است

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: یک‌نماینده مجلس معتقد است، متأسفانه با گذشت بیش از شش‌ماه از مصوبه‌افزایش مبلغ وام ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان در شورای عالی مسکن بانک مرکزی هیچ قدمی در راستای ابلاغ تسهیلات ساخت ۸۰۰ میلیون تومانی برنداشته است که قطعاً برای دولت تبعات اجتماعی بسیار بدی دارد و این‌طور اقدامات به ناامیدی و سرخوردگی مردم منجر می‌شود. 
 
در حوزه مسکن با مشکلات جدی روبه‌رو هستیم. احتکار، سوداگری و خارج شدن قیمت‌ها از تعادل تنها بخشی از این مشکلات هستند. در مجلس به منظور حل و فصل مشکلات این حوزه چاره‌اندیشی‌هایی شده است. به زعم کارشناسان، بهترین راه برای حل مشکلات فعلی حوزه مسکن این است که به افزایش عرضه مبادرت کنیم. به نحوی که عرضه و تقاضا با یکدیگر هماهنگ شوند و قیمت‌ها به تعادل برسد. 
چند ماه پیش در شورای عالی مسکن با حضور رئیس بانک مرکزی و دیگر مسئولان اقتصادی کشور، تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن مصوب شد. اما هنوز خبری از اجرای این مصوبه نیست و مردم در بانک‌ها سرگردان و ناامید باقی مانده‌اند. 
نمایندگان مجلس طی نامه‌ای از شخص رئیس‌جمهور اجرای این مصوبه را خواستار شدند. دست‌اندرکاران اقتصادی و بانکی کشور، مطرح می‌کنند که اجرای این مصوبه بار مالی دارد و نمی‌توانند آن را اجرایی کنند. 
 واقعیت این است که مصوبه مورد بحث بار مالی جدیدی برای بانک‌ها ایجاد نکرده است. بانک‌ها بر اساس قانون جهش تولید مسکن باید ۲۰ درصد از تسهیلات‌شان را به حوزه مسکن اختصاص دهند. این سقف در مصوبه جدید افزایش پیدا نکرده است. 
به زعم بسیاری، اینکه بانک‌ها مطرح می‌کنند بودجه نداریم که مصوبات حوزه مسکن را اجرایی کنیم، قابل قبول نیست. زیرا شواهد نشان می‌دهد، آنها برای پرداخت تسهیلات تکلیفی مشکل دارند و در بقیه زمینه‌ها فعال هستند. 
 علی جعفری‌آذر، نماینده مجلس در خصوص لزوم اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن و اینکه چند ماه پیش در شورای عالی مسکن افزایش تسهیلات از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون‌تومان مصوب شد، اما هنوز شاهد اجرای آن نیستیم به «جوان» می‌گوید: شاید این موضوعات با مصاحبه و پیگیری رسانه‌ای حل و فصل نشوند. باید موضوع را از وزیر مربوطه پیگیری کنیم و سؤال از ایشان مدنظر باشد. 
وی ادامه می‌دهد: وقتی قانون یا آیین‌نامه‌ای مصوب می‌شود، باید اجرای آن‌هم مدنظر باشد. در غیر این صورت، پیشبرد امور با مشکل جدی مواجه می‌شود. به ویژه اجرای مصوبات در حوزه مسکن از اهمیت و ضرورت بالایی برخوردار است. 
این نماینده مجلس می‌گوید: برکسی پوشیده نیست که مردم چقدر در زمینه مسکن مشکل دارند. ما به عنوان نمایندگان مردم که با آنها ارتباط داریم، در جریان مشکلات‌شان هستیم. مسکن به یک دغدغه اساسی برای خانوار‌ها تبدیل شده است. 
وی ادامه می‌دهد: دولت بر اساس قانون اساسی، وظیفه دارد زمینه را برای دسترسی اقشار مختلف به مسکن مناسب ایجاد کند. در همین راستا، دولت باید به قوانینی که در حوزه مسکن مصوب شده است عمل کند. 
جعفری می‌گوید: متأسفانه با گذشت بیش از شش‌ماه از مصوبه افزایش مبلغ وام ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون‌تومان در شورای عالی مسکن بانک مرکزی هیچ قدمی در راستای ابلاغ تسهیلات ساخت ۸۰۰ میلیون تومانی برنداشته است که قطعاً برای دولت تبعات اجتماعی بسیار بدی دارد و این‌طور اقدامات به ناامیدی و سرخوردگی مردم منجر می‌شود. همچنین آنان اعتمادشان را به دولت به لحاظ عمل به وعده‌هایش از دست می‌هند. 
وی ادامه می‌دهد: با توجه به تورمی که در کشور با آن مواجه هستیم، هر چقدر در اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن تعلل کنیم، به ضرر مردم است. هر روز از ارزش تسهیلات کاسته می‌شود. با توجه به این موضوع نیاز است هر چه سریع‌تر اجرای مصوبه را شاهد باشیم. 
این نماینده مجلس خاطرنشان می‌کند: اینکه بیش از ۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس به شخص رئیس‌جمهور نامه زده‌و اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن را خواستار شده‌اند، نشان‌دهنده اهمیت موضوع است. درخواست نمایندگان از رئیس‌جمهور برای ابلاغ تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن و پایان دادن به سردرگمی مردم، درخواست تمامی مردم و به خصوص متقاضیان نهضت ملی مسکن است. 
وی ادامه می‌دهد: وضعیت مسکن در شرایطی نیست که بتوانیم در زمینه رونق دادن به ساخت و ساز‌ها تعلل کنیم. از طرف دیگر، مسکن به بخش‌های دیگر اقتصاد هم ربط دارد و رونق یافتن این حوزه به افزایش اشتغال و تحرک بخشی به اقتصاد  کمک می‌کند. 
این نماینده مجلس تأکید می‌کند: ما به عنوان نمایندگان مردم خواستار اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن هستیم. دولت هم باید اهتمام جدی به این موضوع داشته باشد. البته باید این سؤال از وزیر مربوطه مدنظر باشد و از وی بپرسیم که چرا با وجود گذشت چند ماه از زمان تصویب مصوبه مورد بحث، هنوز اجرایی نشده است.