به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمدسبحان حسنی» روز چهارشنبه در جریان برگزاری مانور ایمنی در برابر زلزله در این استان، اظهار کرد: کشور با توجه به شرایط جغرافیایی و قرار گرفتن بر روی گسل ها و به تبع آن استان ایلام بهطور مکرر با حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی نظیر زلزله مواجه است و باید همواره آمادگی لازم برای مقابله با این قبیل حوادث را داشته باشیم.
وی با اشاره به پنجم دی ماه به عنوان روز ملی ایمنی در برابر زلزله، گفت: مقاوم سازی در برابر بلایای طبیعی آثار مخرب این بلایا را کاهش می دهد، اقدامات خوبی هم تاکنون در این زمینه انجام گرفته که باید ادامه داشته باشد.
حسنی ادامه داد: اجرای اینگونه مانورها با هدف افزایش میزان آمادگی، سرعت عمل در امدادرسانی، هماهنگی و هم افزایی بین کلیه دستگاههای خدمات رسان و امدادی، تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف در زمان وقوع حادثه بسیار مهم و مورد نیاز است.
وی اضافه کرد: در این مانور همه دستگاههای خدمات رسان و امدادی پای کار هستند و انجام این مانور ترکیبی نشان دهنده آمادگی بسیار خوب بین همه دستگاههای امدادی و خدمات رسان عضو مدیریت بحران در استان ایلام است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام به اهمیت برگزاری مانورها برای مدیریت بحران اشاره کرد و افزود: این مانورها موجب افزایش هماهنگی و همافزایی بین واحدهای مختلف و افزایش سرعت عمل تیم های امدادی در زمان وقوع حوادث می شود و وجود تیمهای ارزیاب نقش مهمی در شناسایی نقاط قوت و ضعف مانورها دارند تا در زمان بحران واقعی سردرگمی ایجاد نشود.
وی با قدردانی از تلاشهای هلال احمر و داوطلبان فعال در این حوزه، یادآور شد: توجه به امکانات و تجهیزات نیز از مباحث حیاتی است و باید برآورد دقیقی از وضعیت آنها انجام شود، آموزش همگانی نیز به عنوان یکی از ارکان اساسی در مواقع بحرانی باید با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گرفته و از ظرفیتهای موجود به بهترین نحو استفاده شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام همچنین بر لزوم توجه به تکنولوژیهای نوین، به ویژه هوش مصنوعی، تأکید کرد و گفت: آموزش در این زمینه باید مورد توجه مدیران قرار گیرد، چرا که هوش مصنوعی به یکی از نیازهای اساسی زندگی تبدیل شده است.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری ایلام نیز اظهار کرد: سالانه ۱۵۰ مانور در با رویکردهای مختلف برای آمادگی مقابله با بحران و مدیریت آن و همچنین مقابله با بلایای طبیعی در سطح استان برگزار می شود.
« مجید بیگلریان» با اشاره به برگزاری مانور ترکیبی آمادگی در مقابل زلزله ۶.۷ ریشتری در این استان، گفت: این مانور در راستای آمادگی در مقابل بلایای طبیعی به ویژه زلزله برگزار شده و در این راستا نیز در طول سال مانورهایی در مقیاس کوچکتر در سطح مدارس برای آموزش دانش آموزان در هنگام زلزله اجرا می شود.
وی تصریح کرد: در این مانور امداد و نجات هوایی، اسکان اظطراری، بیمارستان صحرایی، امداد و نجات زلزله و همه ملزومات لازم برای مدیریت بحران هنگام وقوع زلزله با حضور همه دستگاه ها و نهادهایی اجرایی عضو ستاد مدیریت بحران استان با هدف چالاکی و آمادگی همه نیروهای عمل کننده انجام شده است.
به گزارش ایرنا، ۷۰۰ نفر از عوامل امدادی عضو ستاد مقابله با بحران با به کارگیری توان لجستیکی به استعداد ۱۱۰ دستگاه خودرو امدادی سبک و سنگین در مانور ترکیبی برای آمادگی در مقابل زلزله ۶.۷ ریشتری در شهرستان چوار حضور داشتند.
سالروز وقوع زلزله سهمگین ۶.۶ ریشتری شهرستان بم در پنجم دی ماه ۱۳۸۲ که موجب کشته شدن بیش از ۳۵ هزار نفر شد به نام روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده است.