شناسهٔ خبر: 70466617 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

انتشار سه کتاب جدید از سوی نشر نو

ظهور و سقوط دموکراسی| توزیع قدرت میان فرمانروایان و فرمانبرداران

«فرود و فراز دموکراسی؛ از دوران باستان تا امروز» نوشته: دیوید استاساویج با ترجمه لی‌لا سازگار، «مفهوم شناسی تاریخ» نوشته: آلان مانزلو با ترجمه سیدهاشم آقاجری و بهزاد کریمی و «مسائل نظریة سیاسی» اثر: کاتریونا مک کینون با ترجمه جواد حیدری سه عنوان کتابی هستند که به تازگی از سوی نشر نو منتشر شده‌اند.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین: «فرود و فراز دموکراسی؛ از دوران باستان تا امروز» نوشته: دیوید استاساویج با ترجمه: لی‌لا سازگار، «مفهوم شناسی تاریخ» با زیرعنوان «راهنمای مطالعات تاریخی» نوشته: آلان مانزلو با ترجمه: سیدهاشم آقاجری و بهزاد کریمی و «مسائل نظریة سیاسی» نوشته: کاتریونا مک کینون با برگردان جواد حیدری سه عنوان کتابی هستند که به تازگی از سوی نشر نو منتشر شده‌اند.

ظهور و سقوط دموکراسی| توزیع قدرت میان فرمانروایان و فرمانبرداران

شکل‌گیری و زوال دموکراسی در جوامع مختلف

گسترش دموکراسی مدرن طی دویست سال گذشته چشمگیر و شگفت‌آور بوده است. دموکراسی در کشورها و جاهایی گسترش یافته است که بسیاری معتقد بودند فقیرتر از آن بوده‌اند که بتوانند این نهادها را حفظ کنند. در عین حال به موازات ثروتمندتر شدن دیگر کشورها دموکراسی بر خلاف انتظاراتی که از آن می‌رفت در ادامه‌دادنِ راهش شکست خورده است.

الگوهای درازمدت توسعۀ دولت توضیح بهتری در مورد آنچه رخ داده است به دست می‌دهد. در واقع دموکراسی مدرن بخت بیشتری داشت که در جاهایی ریشه بدواند که پیشینۀ دولتی با دیوانسالاری قوی نداشتند که بتواند فرمانروایی خودکامه را تحکیم کند. در عین حال، ثبات دموکراتیک تا همین حالا هم در این جاها تضمین شده است.

اغلب یونان باستان و اروپای پیشا رنسانس را مبدأ تاریخ دموکراسی دانسته‌اند، اما در کتاب فرود و فراز دموکراسی شواهدی به ما ارائه می‌شود از اینکه روش‌های دموکراتیک، ‌جز اینها، در بسیاری مکان‌ها و زمان‌های دیگر وجود داشته است. دیوید استاساویج شرح می‌دهد این دموکراسی‌ها چرا و چگونه به وجود آمدند و شکوفا شدند و در چه زمانی و چرا رو به زوال گذاشتند. او از این راه نه‌تنها اطلاعاتی اساسی درباره تاریخ حکمرانی در اختیار ما می‌گذارد، بلکه تحلیلی بی‌نظیر از دموکراسی مدرن و آینده آن به دست می‌دهد.

دارون عجم‌اوغلو، نویسنده کتاب «چرا ملت‌ها سقوط می‌کنند» و «راه باریک آزادی» درباره این کتاب گفته است: دموکراسی در سراسر جهان تحت محاصره است. این مشکلات کنونی را نمی‌توانیم درک کنیم مگر با مطالعه تاریخِ طولانیِ دموکراسی، موفقیت‌های درخشانش، و شکنندگیِ همیشگی‌اش. برای این منظور هیچ کاری بهتر از این نیست که بیاییم سراغ این کتابِ جذاب و عالمانه که با خوش‌بینیِ محتاطانه‌ای نوشته شده است. فراز و فرود دموکراسی کتابی است که حتماً باید مطالعه کرد.

استیون لویتسکی، نویسنده کتاب «دموکراسی‌ها چگونه می‌میرند» هم درباره این کتاب گفته است: فرود و فراز دموکراسی باورهای دیرینه را در مورد خاستگاه دموکراسی به چالش می‌کشد: خاستگاه آن نه در ثروت، نه در فرهنگ، نه در ساختار طبقاتی، بلکه در توزیع قدرت میان فرمانروایان و فرمانبرداران نهفته است. این کتاب یکی از مهم‌ترین کتاب‌هایی است که در یک نسل در مورد رژیم‌های سیاسی نوشته شده است و طرز تفکر ما را درباره منشأ و آینده دموکراسی تغییر خواهد داد.

نشر نو کتاب «فرود و فراز دموکراسی؛ از باستان تا امروز» نوشته دیوید استاساویج را با ترجمه لی‌لا سازگار در ۵۱۸ صفحه، به بهای ۶۵۰ هزار تومان منتشر کرده است.

ظهور و سقوط دموکراسی| توزیع قدرت میان فرمانروایان و فرمانبرداران

خوانش‌های متفاوت از تاریخ در عصر پست‌مدرن

هرچند مباحث نظری درباره چیستی تاریخ و کار مورخانه در سنت تفکر غربی عمری طولانی دارند، اما در ایران چندان شناخته‌شده نیست. تاریخ در عصر پست‌مدرن خوانش‌های متفاوت و بعضاً متناقضی را پشت سر گذاشته و ضروری است که تاریخ‌ورزان تصویری کلی از آن در برابر چشم داشته باشند. متنی که پیش روی دارید پاسخی است به این نیاز و در حقیقت چکیده‌ای است الفبایی از دانش متفکری که از منظر پست‌مدرنیسم به تماشای تاریخ نشسته. کتاب حاضر از خلال بررسی مفاهیمی که ناظر بر نحوه کار مورخان هستند، مرجعی انتقادی فراهم می‌آورد در باب آرا و نظریه‌هایی که باعث بازاندیشی در تاریخ و عملکرد آن شده‌اند.

آلان مانزلو (۲۰۱۹-۱۹۴۷)، شارح برجسته ماهیت تفکر و عمل تاریخی، از بنیادگذاران و سردبیران نشریه بازاندیشی تاریخ: نظریه و عمل و استاد بازنشسته تاریخ و نظریه تاریخی در دانشگاه استافوردشر بود. از او کتاب‌های متعددی منتشر شده است.

نشر نو کتاب «راهنمای مطالعات تاریخی» نوشته: آلان مانزلو را با ترجمه: سیدهاشم آقاجری و بهزاد کریمی در ۴۵۲ صفحه، به بهای ۵۰۰ هزار تومان منتشر کرده است.

ظهور و سقوط دموکراسی| توزیع قدرت میان فرمانروایان و فرمانبرداران

کتابی برای علاقه‌مندان به نظریه سیاسی

کتاب «مسائل نظریه سیاسی» معرفی جامع و روشن و دقیقی است از مهم‌ترین مباحث در حوزۀ نظریۀ سیاسی. هریک از فصل‌های این کتاب را یکی از متخصصان برجسته نوشته و این فصل‌ها طیف گسترده‌ای از موضوعات را شامل می‌شوند، از بحث‌های دیرپا دربارۀ دموکراسی و آزادی گرفته تا مسائل حساس کنونی ازجمله چندفرهنگ‌گرایی و محیط زیست.

یکی از ویژگی‌های شاخص این کتاب ارتباط بحث‌های نظریِ آن با مسائل واقعی ملموس است. می‌توان گفت یکی از هدف‌های کتاب این است که به خواننده نشان دهد نظریه‌پردازی در حوزۀ سیاست چگونه می‌تواند با مشکلات روزمره مرتبط باشد و به حصول درکی بهتر از آنها و احیاناً یافتن راه‌حلی برایشان کمک کند.

مسائل نظریۀ سیاسی به شکلی تنظیم شده که برای استفاده به عنوان کتاب درسی کاملاً مناسب است، و البته برای تمام علاقه‌مندان به نظریۀ سیاسی می‌تواند جذاب باشد.

این کتاب تمام مسائل نظریۀ سیاسی را به چهارده موضوع مهم تقسیم می‌کند و در هر فصل به یکی از این مسائل می‌پردازد. در بین این مسائل، هم مسائل قدیمی مانند تکلیف سیاسی و دموکراسی دیده می‌شود و هم مسائل جدید مانند عدالت و نسل‌ها و محیط زیست به چشم می‌خورد.

این چهارده مسأله عبارت‌اند از: اقتدار و تکلیف سیاسی؛ ملت دولت؛ جنگ و مداخله؛ دموکراسی؛ آزادی؛ مدارا؛ برابری و عدالت اجتماعی؛ حقوق بشر؛ چندفرهنگ‌گرایی؛ شهروندی؛ محیط زیست؛ جنسیت؛ عدالت جهانی؛ نسل‌ها. بعضی از این مسائل به روابط بیناشخصی مربوط می‌شوند، برخی به روابط شخص و دولت؛ و برخی دیگر هم به روابط بین‌الملل.

نشر نو کتاب «مسائل نظریة سیاسی» نوشته: کاتریونا مک کینون را با برگردان جواد حیدری در ۶۶۲ صفحه، به بهای ۶۷۰ هزار تومان منتشر کرده است.