شناسهٔ خبر: 70466359 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

حوزه بهداشت و رفاه

سالانه نزدیک به ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان گفت: سالانه نزدیک به ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود؛ اما به دلیل تعداد بالای سقط‌های غیرقانونی، آمار دقیقی از کل سقط‌های کشور در دست نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش فارس، نشست خبری پویش نفس با موضوع پیشگیری از سقط با حضور سودابه کاظمی رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان و صدیقه حنطوش‌زاده رئیس پژوهشکده سلامت خانواده در جمع خبرنگاران برگزار شد. 

در ابتدا حنطوش‌زاده در خصوص عوارض سقط جنین در مادران گفت: سقط‌های بدون دلیل می‌تواند به مادر آسیب بزند. البته سقط جنین به غیر از عوارض جسمانی برای مادران تبعات اجتماعی و روانی نیز دارد. سقط‌های عمدی باعث می‌شود که ما دیگران را نادیده بگیریم و درباره حیات دیگران تصمیم بگیریم. 

وی در ادامه بیان کرد: عموماً مادران مدتی پس از سقط پشیمان می‌شوند. یکی از دلایل سقط عدم آگاهی والدین است. برخی از والدین فکر می‌کنند که جنین ۱۱-۱۰ هفته آدم نیست و جان ندارد. 

حنطوش‌زاده تأکید کرد: ما اجازه گرفتن حق حیات از یک آدم دیگر  که خدا به او هستی بخشیده نداریم.

یک عمر پشیمانی!

رئیس پژوهشکده سلامت خانواده در خصوص نسبت عوارض سقط به سن جنین گفت: ما با یک سقط القایی رو به رو هستیم. این سقط چه با جراحی و چه با دارو درمانی انجام شود عوارض خواهد داشت. همچنین هر چه سن  جنین بیشتر شود عوارض بیشتری برای مادر خواهد داشت. به ازای هر یک هفته ۲ الی ۳ درصد عوارض احتمالی سقط برای مادر بیشتر خواهد شد.

وی در ادامه بیان کرد: عوارضی که ما متصور هستیم محدود به دوران باداری نیست. زمانی که جنین سقط می‌شود مادر در بارداری‌های بعدی دچار مشکل می‌شود. ممکن است او دچار چسبندگی‌های شدید شود.

حنطوش‌زاده در خصوص انواع عوارض سقط برای مادر توضیح داد: چسبندگی، عفونت، نازایی و... از جمله عوارض‌های پس از سقط برای مادر است. در زنان و زایمان اولویت ما حفظ سلامت مادر است. 

وی در ادامه تأکید کرد: برخی از مادران در هنگام سقط‌های القایی فوت می‌کنند. 

رئیس پژوهشکده سلامت خانواده در خصوص روش‌های پیشگیری از سقط جنین گفت: باید کلینیک‌های مشاوره به مادران ایجاد شود، امیدواریم در کلینیک ها شاهد درمان مادرها باشیم تا از انجام چنین کاری صرف نظر کنند.

حنطوش زاده در خصوص غربالگری توضیح داد: ما مخالف غربالگری هستیم. در غربالگری ما می‌گوییم چه کسی مشکوک است و تشخیص قطعی نمی‌توانیم بدهیم. جنین حق حیات دارد.  در خارج از کشور  پیگیری برای سقط انجام نمی‌شود بلکه برای درمان آن جنین به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

جولان کاسبان سقط! 

در ادامه کاظمی در خصوص سقط جنین گفت: آمار سقط جنین در کشور خیلی نگران‌کننده است. در سال نزدیک به ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود که به دلیل غیرقانونی بودن بسیاری از آنها آمار دقیقی از کل سقط‌هایی که در کشور اتفاق می‌افتد، در دست نیست.  

وی در خصوص سقط جنین توضیح داد: سقط در اغلب جوامع دنیا یک امر ناپسند و ممنوع است. کشورهایی که سقط را آزاد می‌کنند، با اعتراضات شدید مردم مواجه می‌شوند. 

کاظمی تأکید کرد:ما باید زمینه‌هایی که مادران را به سمت سقط می‌برند اصلاح کنیم. گاهی اوقات با ۲۰ دقیقه مشاوره دادن نظر پدر و مادرها تغییر می‌کند. 

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان در خصوص مشوقان سقط توضیح داد: گاهی اوقات کاسبان سقط مشوق هستند. در حال حاضر سقط جنین تبدیل به یک صنعت شده است. قانون جوانی جمعیت در خصوص سقط جنین قوانین سفت و سختی گذاشته است اما قوه قضائیه خیلی به آن توجه نمی‌کند. ما همه تقصیرها را نمی‌توانیم به گردن مادران بیندازیم.

انسانی به اندازه یک بند انگشت که حق حیات دارد!

کاظمی در خصوص احساس متخصصین زنان و زایمان نسبت به مادران و جنین‌های آنها گفت: متخصصین زنان و زایمان علاوه بر اینکه خودشان مادر هستند، نسبت به تک تک بچه‌های که به دنیا می‌آورند احساس مادری دارند.

وی در ادامه تأکید کرد: ما یک ارتباط عاطفی خاصی با جنین‌ها داریم. ما در سونوگرافی یک انسان را در حد یک انگشت که حق حیات دارد‌، می‌بینیم.

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان با گلایه از فروش دارو و ابزار سقط در فضای مجازی، گفت: برخی از مادران در اثر مصرف داروهای سقط فوت می‌کنند. در برخی از موارد داروی اشتباه یا به مقدار نامناسب استفاده می‌کنند و دچار عوارض جبران ناپذیری می‌شوند. بسیاری از این داروها در فضای مجازی به فروش می‌رسد. چرا فضای مجازی رها شده است؟ 

وی در ادامه تأکید کرد:باید آگاهی رسانی بیشتر شود. مادران نمی دانند که مصرف داروهای سقط چه عوارضی دارد.

رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان تأکید کرد: باید راهی پیدا کرد به واسطه آن بتوان مانع مشوقین سقط شد. دسترسی به داروهای سقط جنین در بازار باید کم و جلوی فروش آن به مردم «بدون مجوز» گرفته شود.

مادران نمی‌دانند سقط جنین چه عوارضی دارد

در ادامه ستاره اخوان متخصص زنان و زایمان در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا برخی از ماماها و متخصصین زنان و زایمان و افرادی که در این زمینه سر رشته دارند، به صورت غیرقانونی سقط جنین انجام می‌دهند؟، توضیح داد: همانطور که در تمامی حیطه‌ها تخلف انجام می‌شود در رشته زنان و زایمان و مامایی هم هستند کسانی که با هر حساب و کتاب و ذهنیتی این اقدام را انجام می‌دهند؛ آنچه که مهم است ارتقای سطح آگاهی مردم است. 

وی در ادامه تأکید کرد: همکارانی که این کار را انجام می‌دهند نیازمند به دست آوردن آگاهی نسبت به عوارض سقط هستند. 

اخوان توضیح داد: باید سطح آگاهی زنان جامعه ما افزایش پیدا کند. آنها باید بدانند اینکه جنین را نمی‌بینند دلیلی بر زنده نبودن و حق حیات نداشتن آن موجود نیست.