به گزارش خبرنگار جامعه دفاعپرس، نشست خبری «پویش نفس» با موضوع اجرای قانون جوانی جمعیت، پیشگیری و مقابله با سقط جنین و بیان عوارض آن برای زنان، عصر امروز (چهارشنبه) در ساختمان ولیعصر (عج) مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد.
روزی هزار و ۲۰۰ قطع نفس داریم
دکتر «صدیقه حنطوشزاده» رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران در ابتدای این نشست اظهار داشت: افرادی که امروز دور هم و در این نشست خبری حضور دارند بخاطر شکوفایی کشور است.
دکتر حنطوشزاده با بیان اینکه سقطهای بدون دلیل میتواند به سلامتی مادر و جنین آسیب بزند، اظهار داشت: خیلیها باور دارند که جنین هشت هفته یا ۱۲ هفتهای حیات ندارد، اما اینگونه نیست و او موجود حیاتدار است و ما حق گرفتن زندگی او را نداریم مگر آنکه جان مادر در خطر باشد یا جنین دچار بیماری باشد، که آن هم شرایطی دارد.
رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به عوارض سقط جنین القایی اظهار داشت: چه با درمان طبی سقط جنین القایی انجام شود و چه با جراحی، احتمال عوارض برای مادر و خونریزی بالا میرود، ابن موضوع ممکن است باعث چسبندگی دهانه رحم شود یا اگر هم مادر باردار شود، ممکن است باعث بارداری زودرس شود. در بسیاری از موارد سقط بوده که جان مادر به خطر افتاده است؛ بنابراین سلامتی مادر برای ما حرف اول را میزند.
در تمام جوامع سقط جنین ممنوع و عملی ناپسند است
در ادامه «سودابه کاظمی» رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان با بیان اینکه آمار سقط جنین بالاتر از آمار ثبت شده است، افزود: در تمام جوامع فارغ از مذهب و نوع حکومت، بهعنوان یک مسئله انسانی سقط جنین ممنوع و عملی ناپسند است و جوامعی که سقط را آزاد میگذارند، با اعتراضات عمومی مواجه میشوند، چون ما حق گرفتن حق حیات را نداریم.
دکتر کاظمی تاکید کرد: قانون «جوانی جمعیت» قوانین بسیار سختی برای «سقط» پیشبینی کرده است، اما زمانی که این تخطی به قوه قضائیه گزارش میشود، پروندهاش بسته میشود. هماهنگی میان قوه قضائیه و دانشگاهها باید بیشتر شود و این سقطها پیگیری شوند.
رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان با تاکید بر افزایش آگاهیرسانی و اطلاعرسانی در مورد عوارض سقط جنین گفت: بسیاری از مادران از عوارض سقط جنین آگاهی ندارند.
انتهای پیام/ 118
∎