شناسهٔ خبر: 70466259 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

تصمیم به رفع فیلترینگ به روایت معاون وزیر ارتباطات

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: رفع فیلتر از واتساپ و گوگل‌پلی وعده رئیس جمهور است که با تلاش خستگی‌ناپذیر وزیر کارآمد ارتباطات و اجماع‌نظر بین همه صاحبنظران این اتفاق محقق شد.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

«محمدمحسن صدر» معاون وزیر ارتباطات امروز (چهارشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: بحث فیلترینگ و عدم دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های مرسوم در دنیا، مسئله‌ای بود که به یک مطالبه عمومی تبدیل شده بود.

وی افزود: طبق آنچه که رئیس جمهور وعده داده بود، وزیر ارتباطات وقت مفصلی روی این موضوع گذاشت و از بُعد کارشناسی به قضیه نگاه شد که آیا فیلترینگ اثر و فایده‌ای برای کشور دارد یا خیر.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: دکتر هاشمی از کلید واژه «وفاق» استفاده کرد و با برگزاری جلسات کارشناسی متعدد با افرادی که در فرایند رفع فیلترینگ موثر بودند، توانستند این وعده را محقق کنند.

وی تاکید کرد: عملا در این مدت مردم از فیلترشکن استفاده می‌کردند و از طرق غیرمتعارف به این شبکه‌ها و پیام‌رسان‌ها دسترسی داشتند که این زیبنده کشور نبود.

صدر تصریح کرد: رفع فیلترینگ به یک مطالبه عمومی تبدیل شده بود و مردم هر کجا مسئولان و بخصوص مسئولین حوزه ارتباطات را می‌دیدند درباره آن سوال می‌کردند

رئیس سازمان فناوری اطلاعات افزود: هماهنگی با افراد دخیل در رفع فیلترینگ که ممکن است در بسیاری موارد با یکدیگر هم‌نظر نباشند، کار بسیار سختی بود که وزیر ارتباطات آن را انجام داد و با حمایتی که رخ داد عملا گام نخست در رفع فیلترینگ به یک گام محکم تبدیل شد.

معاون وزیر ارتباطات گفت: چندساعت پس از تصویب این مصوبه و اعلام خبر، دسترسی مردم به واتساپ و گوگل‌پلی انجام شد که حس و حال خوبی را در میان مردم کشور رقم زد.

صدر تصریح کرد: این وعده‌ای بود که رئیس جمهور داده بود و باید وزارت ارتباطات آن را عملی می کرد که الحمدالله انجام شد.

صدر خاطرنشان کرد: دسترسی آزاد به برخی شبکه‌های اجتماعی مرسوم در دنیا از حقوق مردم است و امیدواریم در ادامه مسیر نیز آنچه که به نفع مردم و شایسته آن‌ها است مهیا شود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود: رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی با «وفاق» انجام شد و بسیاری از کسانی که در این خصوص موضع مخالفت داشتند با هماهنگی وزیر ارتباطات اینبار با اجماع‌نظر به یک جمع‌بندی درست رسیدند.

وی تصریح کرد: با این روش اجماعی و بیان ادله کارشناسی درباره بی‌اثر بودن فیلترینگ اتفاق خوبی رخ داد که نشان می‌دهد این مسیر در آینده نیز به نتایج خوبی خواهد رسید و امیدواریم شاهد رفع فیلترینگ از سایر پلتفرم‌ها و دیگر شبکه‌های اجتماعی نیز باشیم.

صدر تصریح کرد: البته باید به این نکته نیز اذعان داشت که در حوزه پیام‌رسان‌های ایرانی نیز رشد خوبی را شاهد بودیم و وزارت ارتباطات آن‌جا نیز پشتیبانی خوبی از پلتفرم‌های داخلی داشته است.

معاون وزیر ارتباطات افزود: در ادامه نیز به آن‌ها از نظر بعد فنی و زیرساختی کمک خواهیم کرد؛ اما این نافی مسئولیت ما نیست که فضای بهتر و راحت‌تری را برای مردم مهیا کنیم.

دسترسی آزاد برای مردم یک حق اجتماعی است

صدر درباره اثر رفع فیلترینگ در ایجاد امید میان صاحبان‌ کسب‌وکارهای حوزه فناوری گفت: قطعا این گشایش برای آن‌ها خوشایند بود چرا که ما در هر جمع تخصصی که حاضر می‌شدیم همیشه این مطالبه وجود داشت که یک ارتباط حداقلی بدون فیلتر با مشتریان خارج از کشور خود داشته باشند.

وی ادامه داد: ما باید به این گفتمان پایبند باشیم که دسترسی آزاد برای مردم یک حق اجتماعی است اما در مقابل خبرگان و دانشگاهیان ما از این فضای دسترسی‌ها استفاده و خود را تجهیز کنند تا بتوانند پلتفرم‌های مناسبی را توسعه دهند یا پلتفرم‌هایی که وجود دارد را به امکانات روز دنیا مجهز کنند.

صدر افزود: تنها در این صورت است که می‌توان یک رقابت شانه‌به‌شانه با پیام‌رسان‌های خارجی داشت و به مردم نیز برای استفاده از آن‌ها حق انتخاب داد.

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: توسعه و پیشرفت اغلب مواقع در بستر رقابت درست اتفاق می‌افتد و ما نیز باید بتوانیم از امکان رقابت با پیام‌رسان‌های خارجی استفاده کنیم.

صدر افزود: در گوگل‌پلی نیز اپلیکیشن‌های ایرانی تولید داخل وجود دارد که اکنون با رفع فیلترینگ به راحتی در دسترس مردم است.

وی گفت: این اتفاق مثبتی که رخ داد و زحماتی که وزیر ارتباطات به عنوان یک دانشمند برجسته در این حوزه کشید، واقعا قابل تقدیر است و امیدواریم این اثر روانی مثبتی که در جامعه ایجاد شده ادامه دار باشد.

برچسب‌ها: