به گزارش جماران؛ «ستار هاشمی»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در شبکه اجتماعی اکس (توییتر) نوشت: «امروز گام اول رفع محدودیت از اینترنت را با همدلی و وفاق برداشتیم. از پیگیری رییسجمهور و همراهی رسانهها و فعالان ممنونم و بیش از پیش به این همراهی و همدلی نیازمندیم.
این مسیر ادامه دارد…»
ظریف: رئیسجمهور فیلترینگ را در شان مردم و کشور نمیداند
معاون راهبردی رئیس جمهور در بازدید از ستاد خبری نمایشگاه تلکام گفت: رئیسجمهور پزشکیان به رفع فیلترینگ اعتقاد دارد و فیلترینگ را در شان مردم و کشور نمی داند، همچنین تمام کارشناسان معتقد هستند که این موضوع برای امنیت کشور مفید نیست.
معاون وزیر ارتباطات: امیدواریم رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی آغاز مسیر رفع فیلتر سایر پلتفرمها باشد
«بهزاد اکبری»، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در شبکه اجتماعی اکس (توییتر) نوشت: «آغاز مسیر رفع محدودیتهای اینترنت با تصویب رفع فیلترینگ واتساپ و گوگلپلی، گامی مهم در جهت بهبود دسترسی مردم ایران به اینترنت است. از تلاشهای ریاست محترم جمهوری و دکتر هاشمی قدردانی میکنیم و امیدواریم این حرکت، سرآغازی برای دسترسی پایدار ملت بزرگ ایران به سایر پلتفرمها باشد.»
سخنگوی دولت هم از رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی خبر داد
واکنش معاون دفتر معاون اول رئیسجمهور به رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی
علیرضا خامسیان نوشت: تحقق مطالبات مردم با وفاق و همدلی بین حاکمیت و مردم امکان پذیر است.
نگرانی یک فعال اینترنت از طرح رفع فیلترینگ: دو گام رو به جلو و احتمالا صد گام به عقب است! وزارت ارتباطات بازی خورد!
حامد بیدی فعال اینترنت و مدیر پلتفرم کارزار، نوشت: دو گام رو به جلو و احتمالا صد گام به عقب!
اگر طرح منتشر شده امروز درست باشد، متأسفانه (در خوشبینانهترین حالت) تیم وزارت ارتباطات پشت درهای بستهی مرکز ملی فضای مجازی بازی خورده است.
این طرح چیزی جز همدلی و وفاق با دشمنان مردم نیست. #حق_اینترنت
جزییات طرح:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1653777
شریفی زارچی: گام اول رفع فیلترینگ امیدوار کننده است
علی شریفی زارچی استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، تصمیم شورای عالی فضای مجازی در رفع محدودیت های دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگلپلی را به عنوان گام اول رفع فیلترینگ و تحقق یکی از وعده های دولت وفاق ملی، مثبت و امیدوارکننده خواند.
وی نوشت: مصوبهی امروز شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی اقدام مثبتی است؛ اما نباید به همین دو پلتفرم محدود شود، یا در تلههایی نظیر سکوی داخلی (=شنود اطلاعات) تلگرام و اینستاگرام بیافتد.
فیروزآبادی: همین امشب می توانند فیلتر واتس آپ و گوگل پلی را بردارند/ امیدوار به گام های بعدی رفع فیلترینگ باشیم، چارهای نداریم
سیدابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی به خبرآنلاین گفت: امیدوارم این اقدامی که امروز انجام شد، طلیعه اقدامات مثبت دیگر باشد و ما شاهد این باشیم که یک پلتفرم عمومی به طور نامحدود بسته نشود، از این فضا خارج شویم و متناسب با مقتضیات تصمیم گیری شود.
گوگل پلی نقش مهمی در توسعه نرم افزارهای تحت سیستم عامل اندروید در کشور دارد و بشارتی است که بسیاری از کسب و کارهای دانش بنیان می توانند براساس آن عمل کنند و از این استور (store) مهم نرم افزاری استفاده کنند.
واتس آپ بیش از اینکه شبکه اجتماعی باشد یک شبکه ارتباطی است و انصافا بستن آن هیچ وجهی نداشت و این اقدام باید خیلی زودتر انجام می شد ولی ماهی را هر وقت از آب بگیرند تازه است
استفاده از فیلترینگ در کشور به صورت محدود مخالفان جدی دارد و باید به اینکه شاهد باشیم که یوتیوب با ملاحظاتش در کشور باز شد یا سایر پلتفرم ها رفع فیلتر شوند، خوش بین باشیم.
اگر بخواهند این تصمیم رفع فیلتر را عملیاتی کنند همین امشب می توانند اینکار را انجام دهند و نیاز به دو خط command دارد.
واکنش یک روزنامه نگار به رفع فیلترینگ: خوشبختانه سیاست همچنان کار می کند
سعید آجورلو نوشت: رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی، دو معنای مهم دارد؛ هم موجب تقویت سیاست طلبان می شود. بدین معنی که بازگشت به سیاست از مسیر انتخابات حاوی نتیجه است. و هم موجب تقویت توافق گرایی به جای تضاد محوری می شود. با تفاهم ، نتیجه و خروجی ممکن تر است. خوشبختانه سیاست همچنان کار می کند.
از رأی به پزشکیان پشیمان نیستم
محمد قوچانی در این استوری، 6 گام اصلاحات در دولت چهاردهم را تبیین کرد و نوشت: از رأی به پزشکیان پشیمان نیستم.
واعظی: رفع فیلتر واتس آپ و گوگل پلی خبر امیدآفرینی برای مردم بود
محمود واعظی وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم شورای عالی فضای مجازی برای رفع مسدودی پلتفرم های واتس آپ و گوگل پلی را خبری بسیار خوب و امیدوار کننده برای مردم دانست و به ایرنا گفت: گام اول رفع فیلترینگ شروع خوبی بود و امیدواریم این روند با قدرت ادامه یابد.
اقدام امروز به عنوان گام اول تحقق وعده دولت چهاردهم برای رفع فیلترینگ شروع خوبی بود که لازم است درمورد دیگر پلتفرم های مورد استفاده مردم که در حوزه های علمی، تجاری و خدماتی کاربرد زیادی دارد و مردم می توانند با استفاده از آنها کسب و کار و درآمدزایی داشته باشند نیز انجام شود.
الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: گام اول تحقق وعده رفع فیلترینگ رئیس جمهور عملی شد؛ این مسیر، برای ایران ادامه دارد
تصمیم به ادامه فیلترینگ
کامبیز نوروزی، حقوقدان و کارشناس رسانه نوشت:
بعد از ماهها بحث در مجامع اداری و عرصه عمومی بالاخره شورایعالی فضای مجازی در مورد فیلترینگ تصمیمگیری کرد.
طبق تصمیم این شورا از واتساپ و گوگل پلی رفع فیلتر شد. به این ترتیب فیلترینگ برای اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب، ایکس(توئیتر) که در ایران بسیار پرکاربردترین همچنان فیلتراند و دسترسی به آنها بدون فیلترشکن ممکن نیست.
این تصمیم اگرچه موقتا ابزار تبلیغاتی برای شورای عالی فضای مجازی است که ادعا کند رفع فیلترینگ آغاز شد ولی واقعیت این است که این شورا همچنان بر ادامه فیلترینگ اصرار کرده و مانع از رفع فیلترینگ مهمترین سایتها و اپلیکیشنها شده است.
رفع فیلترینگ از گوگل پلی و واتساپ و ادامه فیلترینگ تلگرام و یوتیوب و اینستاگرام و ایکس(توئیتر) چند نکته دارد:
۱-کار غیرقانونی فیلترینگ به عنوان نقض حق ملت در دسترسی به اطلاعات ادامه دارد.
۲-شورلی عالی فضای مجازی نمیتواند ادعا و تبلیغ کند که بخاطر مردم فیلترینگ را کم کرده است. زیرا مهمترین و پرکاربردترین سایتها و اپلیکیشنها همچنان فیلتراند.
۳-بازار گسترده فیلترشکنها فیلترینگ را بی معنا کردهاست.در فقه و حقوق اصل این است که شارع عمل لغو نمیکند. یعنی واضع مقررات دستور بیمعنی و بیهوده نمیدهد. شورای عالی فضای مجازی همچنان علاقمند است که ثابت کند این اصل درست نیست از واضعان هم کار بیهوده سر میزند.
۴-تصمیم اخیر شورای عالی فضای برای فیلترشکنها خیلی دلسوزانه است. آنها با اصرار بر ادامه فیلتر اپلیکیشنهای پرکاربرد کاری کردهاند که مردم همچنان ناگزیر از خرید فیلترشکن باشند و فیلترشکنفروشها از نان خوردن نیافتند و آن درآمدهای چندینهزار میلیارد از جیبشان پرواز نکند.
۵-شورای عالی نه به نظرات کارشناسی اعتنا دارد نه ارزشی برای خواست عمومی قائل است. چند نفراند که سلیقه و خواست خودشان به عموم تحمیل میکنند.
۵-اگر از آگاهی مردم نمیترسید و به درستی کار خودتان اعتماد دارید:
الف)صورت کامل مذاکرات این جلسه شورا را بدون سانسور منتشر کنید.
ب)فهرست آرای اعضای هیات را منتشر کنید.
یک باور عرفی میگوید وقتی پنهانکاری میشود لابد خلافی در جریان است.
آن اکثریت پنهان که مانع از تحقق برنامه رئیس جمهور در رفع فیلترینگ شدند و رأی به ادامه فیلترینگ دادند گاهی به این فکر کنند که وقتی ۸۰ درصد صاحبان گوشی هوشمند از فیلترشکن استفاده میکنند پیشاپیش مهر ابطال بر تفکر و تصمیم آنها زدهاند.
رئیس سازمان تبلیغات: طرحی ۳۲ بندی امروز در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید
محسن قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نوشت: بین نظرات کارشناسی موجود و راه حلهای پیشنهادی عملیاتی، مصوبهی ۳۲ بندی امروز شورای عالی فضای مجازی، هرچند با اشکالات ملاحظات و تعهداتی، گامی روبه جلو در مدیریت قاعدهمند فضای مجازی بود؛ راهکاری عملی که نهاد مجری هم حاضر به انجام آن است. وقتی مدیریت قانون مدار و قاعدهمند باشد آزادی معنا دارد.
ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی: فیلترینگ تنها راه اعمال حکمرانی نیست
ضرغامی به انتخاب گفت: آزادی مناسب برای تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی باید فراهم شود؛ سختگیری نادرست است
حتما باید شبکههای داخلی تقویت شوند، آزادی مناسب برای تولیدکنندگان محتوا فراهم شود، تلورانس نظارت بر فضای مجازی باید یکسان باشد و سختگیری نادرست است.
اگر بخواهیم مردم را تشویق کنیم که با تولیدات ارزشمند فضای مجازی را پرکنند ،باید آزادی عمل داشته باشند.
ضرغامی درباره جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی گفت: به نظر میرسد فیلترینگ تنها راه اعمال حکمرانی نیست. امروز شورای عالی فضای مجازی با رئیس جمهور همراهی کرد.
فیلترشکنها کماکان در گوشیهای مردم، مهمان است/ رفع فیلتر از دو سکو، ارزشمند است، اما اتفاق جدیدی را در نتیجه رقم نزد
سکینه سادات پاد، دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی دولت سیزدهم و وکیل پایه یک دادگستری نوشت: فیلترشکنها کماکان در گوشیهای مردم، مهمان است. هزینه گزافی به سبد معیشت مردم افزوده شده است. به عنوان قدم اول، رفع فیلتر از دو سکو، ارزشمند است، اما اتفاق جدیدی را در نتیجه رقم نزد و هزینه کماکان تحمیل است. قانونمندی و قاعدهمندی اقتضائات متنوعی دارد.