شناسهٔ خبر: 70465325 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

پنج عامل کلیدی شکل‌دهنده بازارها در سال ۲۰۲۵

تحلیلگران جهانی با ارزیابی و تجزیه‌وتحلیل وضعیت بازارهای جهانی در سال جاری، بدهی‌های دولتی، تحولات تجارت جهانی، نوسانات دلار، موقعیت هفت شرکت شگفت‌انگیز و ادغام و تمیلک در افق سال ۲۰۲۵ را پنج عامل کلیدی شکل‌دهنده بازارها در سال پیش رو می‌دانند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سهام جهانی در سال ۲۰۲۴ به بالاترین حد خود رسید که دلیل عمده آن هوش مصنوعی مولد و بهبود اقتصاد جهانی بود. هم‌اکنون نیز پس از یک سال رکوردهای جدید در بازار سهام، انتظار می‌رود سهام در سال ۲۰۲۵ افزایش‌های بیشتری داشته باشد. در اصل طبق اظهارات تحلیلگران با تکیه بر پس‌زمینه اقتصادی مثبت سال گذشته، انتظار می‌رود که اقتصاد جهانی در سال جدید به رشد خود ادامه دهد و کاهش فشار تورم و نرخ بهره عملکرد بازارهای جهانی را بهبود بخشد. ایالت متحده آمریکا نیز انتظار توسعه بازارها و کاهش مالیات را در سال جدید دارد.

قوانین بازار به لطف هوش مصنوعی در حال تغییر است و سرمایه‌گذاران باید در نظر داشته باشند که در زمان تغییرات سریع، تجربه می‌تواند بدترین دشمن آن‌ها باشد، زیرا پای‌بندی به اصول ارزش‌گذاری طولانی‌مدت موجب می‌شود از روند جدید بازارها عقب بمانند که به‌طور خاص حول محور نام‌های مرتبط با هوش مصنوعی و ارزهای رمزنگاری‌شده در گردش هستند.

علاوه‌بر این، جهان امروز شاهد افزایش پذیرش جریان اصلی بیت‌کوین است که انتظار می‌رود در سال جدید در سبد سهام مشاوران و مؤسسات مالی ادغام شود. بااین‌حال بازارها باید خطراتی همچون بدهی‌ها، تعرفه‌ها و قدرت‌گیری دلار را نیز مورد توجه قرار دهند که می‌تواند بر تجارت و رشد اقتصادی تأثیر بگذارد. در ادامه با پنج عامل کلیدی آشنا می‌شویم که در سال ۲۰۲۵ به بازارهای جهانی شکل می‌دهند.

پنج عامل کلیدی شکل‌دهنده بازارها در سال ۲۰۲۵

بدهی‌های دولتی

در دنیای امروز اقتصادهای بزرگ با مشکل بدهی فزاینده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند که رشد اقتصادی آن‌ها را به خطر می‌اندازد. پرداختن به این چالش‌ها برای حفظ ثبات اقتصادی در سال ۲۰۲۵ بسیار مهم است. نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی در بریتانیا و فرانسه به‌ترتیب حدود ۱۰۰ و ۱۱۲ درصد و در سمت دیگر طیف در ایالات متحده آمریکا ۱۲۳ درصد است که البته انتظار افزایش آن وجود دارد.

بسته سیاستی رئیس‌جمهور حاضر آمریکا، دونالد ترامپ، نیز به‌واسطه افزایش ارقام بودجه دفاعی این کشور حتی می‌تواند رشد استقراض دولت را از رقم فعلی با رکورد ۳۶ تریلیون دلار نیز بالاتر ببرد، مگر اینکه آمریکا شروع به کاهش هزینه‌ها یا افزایش درآمد کند. در این مسیر مشکلاتی وجود خواهد داشت. برای مثال ممکن است بازده اوراق قرضه در رویارویی با عرضه روبه‌رشد افزایش پیدا کند، نرخ‌های بهره برای مدت طولانی‌تری بالاتر بماند یا فدرال رزرو به دنبال کاهش نرخ باشد. شرایط اقتصادی آمریکا در حال تغییر است، زیرا سرمایه‌گذاران آمریکایی در حال حاضر به دنبال ذخیره‌های ارزشی هستند.

تحولات تجارت جهانی

در حالی که انتظار می‌رود رشد اقتصادی ایالات متحده آمریکا بر بازارهای جهانی تأثیرگذار باشد، سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ، از جمله اعمال تعرفه‌ها، ممکن است چین و منطقه یورو به‌ویژه آلمان را از سایر مناطق عقب بیاندازد. تعرفه‌ها همچنین موجب افزایش تورم در آمریکا می‌شود و به‌طور بالقوه فدرال رزرو را به‌سمت تغییر سیاست پولی خود سوق می‌دهد. بااین‌حال تحلیلگران بر این باورند که وقوع یک جنگ تجاری بزرگ تا حدودی اغراق‌آمیز به‌نظر می‌رسد، زیرا انتظار می‌رود اجرای تعرفه‌ها توسط دولت ترامپ هدفمند و محدود باقی بماند.

همان‌طور که ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود سنگ بزرگی در زمینه اعمال تعرفه‌ها برداشت، اما در اصل تنها آن را در چین به کار گرفت. بااین‌حال تنش‌های تجاری بالقوه جهانی بین آمریکا و چین می‌تواند موجب اختلال در زنجیره‌های عرضه جهانی شود.

پنج عامل کلیدی شکل‌دهنده بازارها در سال ۲۰۲۵

نوسانات دلار

تعرفه‌های ایالات متحده آمریکا می‌تواند کسری تجاری این کشور را کاهش دهد و منجر به خروج دلارهای کمتری از کشور شود. با توجه به وضعیت دلار به‌عنوان ارز ذخیره جهانی که در اقتصاد جهانی و بازارهای مالی استفاده می‌شود، وجود کمتر آن با وقوع بحران نقدینگی جهانی و عواقب بالقوه مضر ناشی از آن همراه است. در واقع دلار کمتر به‌عنوان یک ارز قوی، هزینه خدمات بدهی کشورهای نوظهور را افزایش می‌دهد که اغلب با این ارز وام می‌گیرند.

هفت شگفت‌انگیز

هفت شرکت شگفت‌انگیز متشکل از آلفابت، آمازون، اپل، متا، مایکروسافت، انویدیا و تسلا در بازار سهام سال جاری سود زیادی به دست آورده‌اند، بااین‌حال آنها ممکن است در سال جدید با چنین شرایط مساعدی روبه‌رو نشوند. میانگین رشد ۶۵ درصدی سال جاری این شرکت‌ها، برای آن‌ها ارزش کل بازار ۱۸ تریلیون دلار یا ۳۵ درصدی در کنار تورم و نرخ‌های بالاتر از حد انتظار به همراه داشت، بنابراین انتظار می‌رود تسلط هفت شگفت‌انگیز بر بازار به‌دلیل انتظارات افراطی تعبیه‌شده در آن‌ها از بین برود، به‌ویژه که بزرگی این شرکت‌ها عملکرد آن‌ها را محدود می‌کند. تحلیلگران باور دارند در سال جدید سهام‌های کوچک و متوسطی توجه سرمایه‌گذاران را بیشتر به خود جلب و رشد خواهند کرد که در چند سال اخیر از قافله عقب مانده‌اند.

ادغام و تملیک در افق سال ۲۰۲۵

سال جدید سال آغاز رونق ادغام و تملیک (Merger & Acquisition) یا M&A است که جرقه آن کاهش مقررات دولتی و بازارهای اعتباری مایل به ورود در این بخش محسوب می‌شود. این اصطلاح در حالت کلی به فرایند تلفیق شرکت‌ها و دارایی‌های آن‌ها از طریق انواع مختلفی از داد و ستدهای مالی اشاره دارد، پیش‌بینی می‌شود به‌کارگیری این استراتژی مهم‌ترین موج معامله در بیش از یک دهه اخیر باشد که فرصت‌هایی را برای سرمایه‌گذاران مستقر در بخش‌هایی فراهم می‌آورد که آماده ادغام هستند. از سوی دیگر در سال جاری شرایط برای بازگشایی بازار اوراق جدید پس از یک رکود طولانی نیز مساعد است و انتظار می‌رود موجی از عرضه‌های اولیه سهام در سال ۲۰۲۵ به بازار سهام وارد شود که با ارزیابی‌های بالقوه سخاوتمندانه مورد استقبال بالایی قرار خواهد داشت.

پنج عامل کلیدی شکل‌دهنده بازارها در سال ۲۰۲۵