به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، محمدعلی طالبی امروز _چهارشنبه پنجم دی_ در جلسه شورای اداری شهرستان ریگان با اشاره به ضرورت توجه به ظرفیتهای شهرستان، موقعیت جغرافیایی ریگان در مسیر بم به چابهار را دارای اهمیت دانست و اظهار کرد: برنامه ویژهای تحت عنوان پسکرانههای مکران برای شهرستانهای مرز سیستان با شهرستانهای سواحل مکران به منظور توسعه و پیشرفت مناطق در استان دنبال میکنیم.
وی تبدیل استعدادهای بالقوه شهرستانها به بالفعل را از سرفصلهای جدید استان بیان کرد و با اشاره به وجود معادن و منابع در جنوب و بعضی شهرستانهای شرقی استان، افزود: در بحث بهرهبرداری از معدن مس و دیگر معادن جدی هستیم و باید صنایع مرتبط با ظرفیتهای شهرستان شکل بگیرد، زیرا معدن به تنهایی کفاف ارزش افزوده موردانتظار را نمیدهد و باید زنجیره تولید در شهرستان مدنظر قرار گیرد.
استاندار کرمان تصریح کرد: در واگذاری معادن جدید در استان باید الزام سرمایهگذاران بر زنجیرههای بعدی تولید باشد، به طور مثال اگر معدن مس قرار است، مورد بهرهبرداری قرار گیرد، کارخانههای مرتبط با آن هم در شهرستان ایجاد شود و در استفاده از ظرفیتهای کشاورزی، سرمایهگذاری مناسبی روی فرآوری محصول داشته باشیم و محصولات پایهای خرما را در شهرستان تولید کنیم.
وی با اشاره به تولید ۷۰ هزار تن خرما، پیگیری صنایع تبدیلی و تکمیلی در کرمان و استفاده از ظرفیتهای گردشگری را ضروری خواند و ادامه داد: محور ریگان به جاسک موقعیت جدیدی را برای شهرستان ایجاد میکند و نقطه تلاقی چند راه مهمو پرتردد است و به همین واسطه ظرفیتهای جدید در بخش گردشگری میتواند ایجاد شود.
طالبی با بیان اینکه در مرکز شهرستان ریگان امکان بسیار خوبی برای توسعه تجاری وجود دارد، برنامه توسعه روستایی را از اولویتهای استان برشمرد و افزود: باید ظرفیتهای اقتصادی شهرستان را تقویت و با نگاه ایجاد اشتغال در شهرستان کارها را دنبال کنیم.
وی از پیگیری رفع ممنوعیت صادرات خرما و حل مشکلات مسکن ملی در شهرستانهای شرقی، سخن به میان آورد و با اشاره به دیدار اخیر خود با وزیر نیرو با موضوع پیگیری تکمیل طرحهای آبرسانی گفت: با دریافت دستور از وزیر، تکمیل چند طرح نیمهتمام در شهرهای شرقی که پیشرفت خوبی دارد، به صورت جدی دنبال میکنیم.
استاندار کرمان با ابراز خرسندی از توجه ویژه آموزش و پرورش ریگان به آموزش فنیوحرفهای بیان کرد: سعی میکنیم در حوزه تجهیزات پیگیری کنیم و در کل استان روی این موضوع متمرکز میشویم که به جای کنکورزدگی و خیل بیکاران تحصیل کرده، روی آموزش فرزندان تمرکز کنیم و براساس رشتههایی که در هنرستانها تدریس میشوند، ظرفیت کار را در استان و شهرستان ایجاد کنیم تا اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال رقم بزنیم.
وی تدبیر در رفع مشکلات مردم در حوزه بدهی به شبکه بانکی را ضروری خواند و با تأکید بر استفاده از ظرفیت اقوام و طوایف، اضافه کرد: باید این ظرفیت را در راستای برنامهها و اهداف توسعهای و حفظ امنیت و آرامش شهرستان و استان به کار بگیریم.
طالبی در ادامه با اشاره به مشکلات حاصل از قطعی برق در تابستان و بروز خسارتهای متعدد، از تلاش برای مدیریت مصرف در فصل پیک بار و پیشگیری از بروز خسارت خبر داد و افزود: در تلاشیم تا مدیریت مصرف در تابستان به عهده استان باشد.
وی یکی از اقدامات برای مدیریت مصرف را استفاده از پنلهای خورشیدی دانست و گفت: در استان احداث نیروگاههای خورشیدی را به طور جدی در دستور کار داریم و ایجاد ظرفیت دو هزار مگاوات را هدفگذاری کردیم که با حضور سرمایهگذاران در جای جای استان اتفاق خواهد افتاد و ریگان هم میتواند فعال باشد.
استاندار کرمان توجه به ظرفیت شهرستان در دامپروری را یادآور شد و با بیان اینکه لازم است ظرفیت دامپروری در استان تقویت شود، خاطرنشان کرد: ایجاد مجتمعهای دامپروری از مسائلی است که باید دنبال شود.
به گزارش ایمنا، در این جلسه امام جمعه و فرماندار ریگان و نماینده مردم شرق استان در مجلس به بیان مطالبات و مسائل مهم شهرستان پرداختند.