آژانس معتبر جی دی پاور در سال 2024، مطمئنترین برندهای خودروسازی بازار چین را معرفی کرده است. با بهترین برندهای چینی آشنا شوید.
صنعت خودروسازی چین با بازار داخلی ما پیوند نزدیکی دارد، زیرا اغلب محصولات این کشور به ایران وارد میشوند و در بازارهای داخلی و توسط مونتاژکاران به فروش میرسند. دانستن اینکه کدام یک از برندهای خودرویی چین قابلیت اطمینان بیشتری دارند، برای ما ایرانیها نیز از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که ماشینهای چینی در کشورمان به وفور یافت میشوند.
مطمئنترین برندهای خودروسازی بازار چین 2024
پس از معرفی مطمئنترین برندهای خودروسازی جهان در سال 2024، هم اکنون مطمئنترین نشانهای تجاری خودرویی چین معرفی شدهاند تا مشتریان محصولات چشم بادامیها بتوانند در تصمیمگیریهایشان، دقت بیشتری به خرج دهند و آگاهانه انتخاب کنند. آژانس جی دی پاور قریب به پانزده سال است که مطمئنترین برندهای خودرویی چین را معرفی میکند و امسال هم این رسم دیرینه خود را به جا آورده است. به یاد داشته باشید که این مطلب به تمام نشانهای تجاری تعلق دارد و منحصر به صنعت خودرو چین نیست.
روش کار آژانس J.D. Power این گونه است که با بسیاری از مشتریان برندهای مختلف که بین 13 تا 48 ماه از محصولات آنها استفاده کردهاند، مصاحبه میکنند و سپس به هرگونه نقص یا ایرادی که وجود داشته باشد، پی میبرند. مجموعه این نواقص در دستهبندیهای مختلفی جای میگیرند که میتوان به تجربه رانندگی، نمایشگرها، سیستم مولتی مدیا، سیستم تهویه مطبوع و پیشرانه و… اشاره کرد.
متخصصان این آژانس معتبر پس از بررسی و تکمیل مصاحبههای خود، برندهای خودرویی را بر مبنای نسبت تعداد مشکلات در هر 100 دستگاه خودرو رتبهبندی میکنند و هر چه عدد به دست آمده کمتر باشد، مشکلات و چالشهای کمتری برای آن نشان یا برند وجود دارد و خبر خوبی محسوب میشود. از طرفی آنها سعی میکنند تا محصولات خودروسازان چینی را در سه دستهبندی پرمیوم و لوکس، تولید انبوه و نشانهای چینی قرار دهند.
مرور کلی نتایج جی دی پاور
به نقل از آژانس جی دی پاور و با عنایت به شواهد و قرائن، سطح کلی مشکلات محصولات چینی حدود 9.3 واحد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و علت اصلی بروز چنین ایراداتی، ضعف در طراحی بوده است. علاوه بر این، تعداد خرابیهای تصادفی و خارج از دستهبندیهای بالا به میزان یک واحد کاهش یافته است.
کارشناسان آژانس تأکید کردهاند که تمام برندهای خودرویی از نظر قابلیت اطمینان، یک واحد کاهش را تجربه کردهاند. مهمترین علت بروز این مشکل، معرفی زود به زود خودروهای چینی به بازار برای حفظ رقابت است. تنها اقدامی که میتواند موثر باشد، ایجاد تعادل بین معرفی محصول و حفظ سطح بالای قابلیت اطمینان و کیفیت است.
بیشتر بخوانید:
بهترین برندهای خودروسازی که در دور جدید واردات به ایران بازگشتند
مطمئنترین برندها از نظر خودروهای پرمیوم یا لوکس
با نگاهی به نتایج و یافتههای آژانس جی دی پاور، میبینیم که هیچ یک از برندهای چینی موفق نشدهاند در فهرست مطمئنترینها قرار بگیرند. اولین برند غیرچینی که در صدر این فهرست قرار گرفته، پورشه با امتیاز 147 است. بعد از آن برند لندرور با کسب امتیاز 155 و سپس بی ام و با امتیاز 171 قرار دارد. آخرین جایگاه نیز متعلق به شرکت تولید مشترک فوجیان – بنز بوده که امتیاز 210 را کسب کردهاند.
- پورشه
- لندرور
- بی ام و
- مرسدس بنز
- آئودی
- ویوو
- لینکلن
- لکسوس
- کادیلاک
- فوجیان بنز
مطمئنترین برندها از نظر خودروهای تولید انبوه
گرچه در دستهبندی خودروهای تولید انبوه نام چینیها در فهرست برترینها دیده میشود، اما باید خاطرنشان کرد که هیچ از برندهای چینی بین پنج نشان تجاری برتر نیستند. پنج برند برتر تولید انبوه چین به ترتیب متعلق به شرکت فاو – تویوتا، هوندا – گک، چانگان – فورد، تویوتا – گک و بیوک هستند. البته اختلاف رتبه ششم که متعلق به هونگچی – فاو است با رتبه پنجم تنها 2 واحد است. برندهای چینی تولید انبوه به ترتیب جایگاه زیر را کسب کردهاند:
- هونگچی – ششم
- چری – هفتم
- جیلی – هشتم
- گک – یازدهم
- تانک گریت وال – دوازدهم
- جتا – فاو – سیزدهم
- لینک اند کو – جیلی – پانزدهم
- روئو – سایک – بیست و دوم
- فنگون – دانگ فنگ – بیست و سوم
- هاوال – گریت وال – بیست و چهارم
- وولینگ – سایک – بیست و ششم
- چانگان – بیست و هفتم
- جتور – چری – بیست و هشتم
- ام جی – سایک – بیست و نهم
- بستیون فاو – سی ام
- فورتینگ – دانگ فنگ – سی و یکم
- اوشان – چانگان – سی و دوم
- ونوسیا – دانگ فنگ – سی و سوم
- فنگ شنگ – دانگ فنگ – سی و چهارم
بیشتر بخوانید:
نگاهی به قدیمی ترین برندهای خودروسازی در جهان و ایران
مطمئنترین برندهای خودرویی چین
رتبه اول مطمئنترین برندهای چینی به هونگچی – فاو تعلق میگیرد، زیرا توانست با امتیاز 187 در ردهبندی دسته خود، رتبه پنجم را کسب کند. (بالاتر از تمام برندهای چینی) بعد از هونگچی فاو و در جایگاه دوم، چری قرار گرفته و پس از آن به ترتیب جیلی، گک، تانک گریت وال و لینک اند کو – جیلی قرار دارند. توجه داشته باشید که لینک اند کو جیلی که امسال موفق به کسب جایگاه خوبی نشده، سال قبل توانست در رتبه دوم قرار بگیرد.
با این اوصاف میتوان گفت که 2024 برای برندهای خودرویی چین، سال پر فراز و نشیبی بوده است. میانگین امتیاز قابلیت اطمینان برندهای چینی عدد 207 بوده که متاسفانه پایین تر از حد وسط و خارج از انتظار است. سایر نشانهای تجاری به شرح ذیل جایگاه گرفتهاند:
- هاوال گریت وال
- چانگان
- جتور چری
- ام جی سایک
- بستیون فاو
- فورتینگ دانگ فنگ
- ونوسیا دانگ فنگ
- آئلوس دانگ فنگ
کدام خودروها مطمئنتر از بقیه هستند؟
آژانس جی دی پاور نه تنها اقدام به معرفی مطمئنترین برندهای جهان کرده، بلکه به طور مجزا سعی داشته تا بهترین خودروها از نظر قابلیت اطمینان را معرفی کند. خبر خوب اینکه نام برخی از خودروهای چینی هم در این فهرست یافت میشود.
از میان سگمنت خودروهای معمولی، آریزو 5 موفق شده نماینده چینیها باشد و رتبه سوم را به خود اختصاص دهد. جایگاه نخست و دوم هم به ترتیب متعلق به تویوتا ویوس و هیوندای ورنا است. در کلاس بدنه سدانهای سایز متوسط، جیلی پریفیس موفق به کسب رتبه سوم شد و فورد فوکوس و فولکس واگن لاماندو همچنان رتبههای اول و دوم را دریافت کردند.
چشم بادامیها همواره در سگمنت کراس اوورهای سایز کوچک و جمع و جور موفق ظاهر شدهاند و براساس گزارش جی دی پاور، سه خودرو گک جی اس 3، جیلی ویژین ایکس 3 و جیلی امگراند اس، رتبههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادهاند. با نگاهی به کراس اوورهای سایز بزرگ، جایگاه سوم به صورت مشترکی به تیگو 7 پرو و اشکودا کامیک اختصاص یافته است. هوندا وزل اول شده و فولکس واگن تی کراس موفق به کسب رتبه دوم شده است.
همچنین باید به گک جی اس 4 و فورتینگ تی 5 دانگ فنگ اشاره کنیم که به ترتیب جایگاههای دوم و سوم را در سگمنت کراس اوورهای اقتصادی و سایز متوسط به خود اختصاص دادهاند. سایر خودروهای چینی که به عنوان مطمئنترین خودروها شناخته شدهاند، عبارتنداز:
- هاوال دارگو / رتبه سوم / کراس اوور سایز متوسط
- هونگ گوانگ اس 3 / رتبه اول / مینی ون سایز کوچک
- هونگ گوانگ وی / رتبه دوم / مینی ون سایز کوچک
- هونگ گوانگ اس / رتبه سوم / مینی ون سایز کوچک