شناسهٔ خبر: 70461719 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

دیدار مفتی اعظم کرواسی و هیئت همراه با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی که در رأس یک هیئت به ایران سفر کرده است، با حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

صاحب‌خبر - به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، حسنویچ در این دیدار اظهار داشت: افتخار می‌کنیم که امروز در این مرکز دوستی و فرهنگی در خدمت شما هستیم؛ انتخاب مجدد شما را به ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تبریک و برایتان آرزوی موفقیت داریم. 

وی ادامه داد: برای برگزاری سومین نشست ادیان از شما تشکر می‌کنم و باید بگویم برگزاری این نشست بازتاب بسیاری وسیعی در رسانه‌ها داشت.

مفتی اعظم کرواسی در ادامه به ذکر گزارشی از سفر چندروزه خود به ایران پرداخت و گفت: در طول ۳۲ سالی که با ایران ارتباط دارم،  اولین باری است که در جمع اهل تسنن حاضر و با آنها دیدار می کنم؛ ما در این سفر با جامعه بزرگ اهل تسنن آشنا و در نماز جمعه آنها شرکت کرده و همه را به عشق و دوستی و برادری فراخواندیم.

وی اظهار داشت: دیدار ما با رهبران اهل تسنن این موضوع را برای ما روشن کرد که آنها به چه میزان در میان شیعیان به راحتی زندگی می‌کنند و از حقوق برابر برخوردارند.مولوی فاضل حسینی در مشهد زندگی اهل تسنن در ایران را به خوبی  برای ما تشریح کرد.در شیراز دیدار مشابهی با شیخ خواجوی نماینده اهل تسنن شیراز داشتیم که ایشان هم در مورد همزیستی مسالمت آمیز شیعه و اهل سنت در ایران با ما صحبت کرد. 

مفتی اعظم کرواسی افزود: ما در این سفر همچنین فرصت بازدید از جاذبه‌های گردشگری ایران هم داشتیم و از طوس، مقبره امام محمد غزالی، از حافظیه، سعدیه، تخت جمشید و ... بازدید کردیم.
 
وی ادامه داد: دیروز ملاقاتهای خوبی را در تهران داشتیم، از دانشگاه مذهب اسلامی بازدید و با مولوی اسحاق مدنی دیدار داشتیم؛ از سازمان انرژی هسته‌ای نیز بازدید کردیم.

حسنویچ همچنین به سفرهای خود به ایران از جمله حضور در دومین نشست مجمع بین الادیان و دیدار با مرحوم آیت الله تسخیری، سفر به ایران در زمان ریاست آقای ابراهیمی ترکمان و زمان ریاست جمهوری آقای روحانی و...اشاره کرد. 

وی تصریح کرد: ما به قابلیتها و پتانسیل‌های این سازمان آگاه و مصمم به ادامه همکاری با شما هستیم. قابلیتهای سازمان شما برای ما بسیار حائز اهمیت است.قطعا در این مسیر سفیر ما و شما یعنی آقای خطیب زاده بسیار تاثیرگذار خواهند بود.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین ایمانی پور ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان، خطاب به مفتی اعظم کرواسی گفت:شما از شخصیت‌های شناخته شده در ایران و از دوستان قلبی ما هستید.امروز میلاد حضرت مسیح(ع) است و ما این را به فال نیک می‌گیریم.ما میزبانی شایسته شما از هیئت‌های دینی ایران را فراموش نکرده‌ایم، آنچه که از شما یاد گرفتیم تعامل خوب شما با دولت کراوسی بود.در آنجا شاهد احترام نخست وزیر کرواسی و وزیر فرهنگ به شما بودم و خوشحال بودم که جامعه مسلمان کرواسی چنین جایگاهی در آنجا دارد.

وی ادامه داد:بعد از کرواسی سفری به واتیکان داشتیم و در مورد گفت‌وگوهای سازنده‌ای که با شما داشتیم، با پاپ صحبت کردیم. در آن سفربر اهمیت گفت‌وگو و تبادل تجارب و گفت‌وگوهای دینی تاکید کردیم و بیان کردیم، گفت‌وگویی مؤثراست که عملگرایانه باشد.آنها هم تاکید کردند که گفتگو راجع به صلح حتما سازنده است و یکی از الزامات آن عدالت است.

حجت الاسلام و المسلمین ایمانی پور گفت:از نگرانی جنابعالی در مورد حوادث غزه مطلع هستم؛ متاسفانه آنچه در غزه رخ داد، جنگ نبود، بلکه نسل‌کشی بود. شما تجربه نسل‌کشی را در کشور خود داشتید و می‌دانید که چقدر می‌تواند آسیب زننده باشد؛ اما شاهدیم سازمان‌های بین المللی اقدام جدی برای این قضیه نمی‌کنند.

وی افزود: مسئله دیگر سوریه است؛ما در این خصوص بیش از هرچیز درگیر جنگ رسانه‌ای هستیم.حضور ما در سوریه به دعوت ملت سوریه و برای نجات آنها از دست جریان‌های تکفیری و داعش بود.ولی امروز رسانه‌ها تلاش می کنند، وانمود کنند، حضور ایران در سوریه به دلایل دیگری بوده است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: امروز رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند، همه نگاه‌ها را متوجه ما کرده و از اشغالگری اسرائیل غافل کنند.ما امروز نگران دستهای پنهان آمریکا و اسرائیل در مسئله سوریه هستیم.نکته مهمی که برای ما مطرح است، مسئله جهان اسلام و اختلافی است که به واسطه تحولات سوریه در حال روی دادن است.

وی تصریح کرد: بعد از طوفان الاقصی فضای وحدت خوبی در بین مسلمانان ایجاد شد؛ اما دشمن با آگاهی از این مسئله تلاش کرد، مجددا اختلافات را در بین ما شعله‌ور کند.بنابراین وظیفه اصلی ما توجه دادن جهان اسلام به مسئله اصلی آنها یعنی آزادسازی قدس است؛‌ چون شما از شخصیتهای موثر در جوامع اسلامی هستید، لازم بود مواضعمان را به هم نزدیک کنیم و از دغدغه‌های مشترک هم بگوییم.

در ادامه حسنویچ خطاب به حجت الاسلام ایمانی پور اظهار داشت: غزه فقط موضوع فلسطین و یا برخی از کشورهای خاص نیست، بلکه موضوع امت اسلام است. خداوند در قرآن صریحا از قدس به عنوان قبله اول مسلمانان یاد کرده‌ و این نشانه اهمیت این مکان است.

وی افزود: کشتار زنان و مردان و سالخوردگان، ویران کردن مدارس و بیمارستانها در غزه آن هم در این قرن و در این حد غیر قابل تصور است. امروز غزه مایه شرمساری سازمان ملل و دیگر سازمانهای بین المللی است که نظاره‌گر این وقایع هستند.

مفتی اعظم کرواسی گفت:همین نسل کشی در سربرنیتسای ما هم اتفاق افتاد و  من به خاطر عدالت و حقیقت در تلویزیون کرواسی و ...بارها این موضوع را مطرح کرده‌ام. در نشستی در سازمان ملل به من فرصتی برای صحبت داده شد؛ در آنجا گفتم که من از سربینتای غرق در خون می‌آیم؛  از جایی که دشمنان در یک روز بیش از هشت هزار نفر را قتل عام کردند؛ پدر و اعضای خانواده من را کشتند و من از خودم سوال می‌کردم که من چرا زنده‌ام؟ سی سال است که به دنبال پاسخ این سؤال بودم و امروز پاسخ سؤال خود را پیدا کردم.پاسخ این بود که باید زنده بمانم و فریاد بزنم و از دنیا بخواهم هیچ کجا و هیچ زمانی سربرنیتسا باز تکرار نشود. به آنها گفتم شما مقصر بودید،همانطور که در غزه مقصر هستید.

وی اضافه کرد: ما به عنوان یک جامعه مسلمان در کرواسی، از آنچه جمهوری اسلامی برای بوسنی و هرزگوین انجام داد، قدردانی می‌کنیم.مسلمانان بوسنی ایران را به چشم دوست می‌بینند، همانطوری که ایران در قطعنامه سربرنیتسا به نفع بوسنی رای داد‌، ما تبلیغات منفی که علیه ایران رایج است را باور نمی کنیم.

مفتی اعظم کرواسی تاکید کرد: باید فرهنگ و ارزش‌های اسلامی را معرفی کنیم نه به خاطر خودمان؛ به خاطر این که این ارزش‌های اسلامی جهانی هستند؛ بنابراین این تلاش‌های ما به جایی خواهد رسید و ارزشمند خواهد بود.

وی اضافه کرد: مهم داشتن نیت خوب در این مسیر است؛ امام خمینی(ره)اگر نیت خوب برای کارهای خود نمی داشت، نمی‌توانست انقلابی با این وسعت به وجود بیاورد.

حسنویچ در پایان گفت: اگر نیت ما پاک باشد، در موفقیت ما و معرفی ارزش‌های اسلامی شکی نیست. قطعا حضور اسرائیل در بلندیهای جولان هم نگران کننده است و باید ببینیم مسئولین جدید در سوریه چه واکنشی به این مسئله نشان می‌دهند.

انتهای پیام/


انتهای پیام/