شناسهٔ خبر: 70461285 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدیرکل مدیریت بحران استان خبر داد

افزایش ایستگاه های لرزه نگاری گیلان/ شناسایی ۳۷۰ مورد رانش زمین

مدیرکل مدیریت بحران گیلان، با اشاره به فعالیت چهار ایستگاه لرزه نگاری در استان، گفت: با تاکید استاندار و بنا به شرایط شهرستان ها، ایستگاه های لرزه نگاری موجود را به هفت ایستگاه افزایش خواهیم داد.

صاحب‌خبر -

محمدعلی ویشکایی در گفت وگو با ایسنا، با تاکید بر لزوم ایجاد آمادگی کامل در همه بحران ها، اظهار کرد: بحران ها به دو دسته طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می شود؛ این در حالی است که انسان هیچ نقشی در بحران های طبیعی همچون زلزله و برف و سیل و طوفان و آتشفشان و... ندارد، اما بحران های غیر طبیعی انسان ساخت هستند و به واسطه رویکردهای خصمانه دولت ها در بخش های سیاسی و اجتماعی و جغرافیایی و آب و خاک رخ می دهند و منجر به جنگ ها می شوند.

وی با بیان اینکه انسان با کمک تکنولوژی در اختیار می تواند خسارات ناشی از بحران های طبیعی را به حداقل برساند، افزود: در گیلان سالانه بالغ بر هزار و ۲۰۰ میلیمتر بارش داریم که این حجم از بارش می تواند مناطق مختلف استان را با سیلاب مواجه کند. بارش برف از دیگر بحران های طبیعی در گیلان است و در هفته اخیر شاهد بارش بالغ بر یک متر برف در ارتفاعات و بین ۲۰ تا ۴۰ سانت در جلگه بودیم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اشاره به عملکرد موفق استان در حوزه مدیریت بحران برف اخیر، تصریح کرد: با تدابیر صورت گرفته از سوی ستاد مدیریت بحران استان به ریاست استاندار، امیدواریم در آینده بتوانیم بحران های جوی را با کمترین مشکلات پشت سر بگذاریم.

ویشکایی از تقویت امکانات و تجهیزات استان در حوزه مدیریت بحران خبر داد و بیان کرد: اولین ایستگاه لرزه نگاری استان در سال ۹۴ راه اندازی شده و در حال حاضر چهار ایستگاه در رودبار، آستارا، رضوانشهر و لاهیجان داریم؛ ۲۱ استان از جمله گیلان دارای مرکز لرزه نگاری هستند و با تاکید استاندار گیلان و بنا به شرایط شهرستان ها، ایستگاه های لرزه نگاری موجود را به هفت ایستگاه افزایش خواهیم داد.

وی با اشاره به تحرکات گسل های موجود در استان گیلان، بر لزوم ایجاد آمادگی در برابر بحران زلزله تاکید کرد و گفت: در سال های ۹۸، ۹۹، ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۵۵، ۸۲، ۹۴، ۵۷ و ۵۹ مورد زمین لرزه را با بزرگای کمتر از چهار ریشتر در استان ثبت کردیم؛ در ۹ ماهه امسال نیز ۳۱ مورد ثبت شده است.

مدیرکل مدیریت بحران گیلان از تدوین برنامه مدیریت بحران به تفکیک دستگاه ها و شهرستان ها خبر داد و عنوان کرد: کلیه مدیران استان دستورالعمل های مرتبط با قانون مدیریت بحران را فرا می گیرند؛ با دستور استاندار گیلان، این برنامه ریزی با پشتوانه مطالعات علمی و میدانی و به صورت دستگاه به دستگاه انجام می شود.

وی در ادامه از شناسایی و ایمن سازی پل های آسیب دیده استان خبر داد و تاکید کرد: یکی از تهدیدات استان در حوزه رانش زمین است که تاکنون ۳۷۰ مورد رانش را شناسایی کردیم و به دنبال جذب اعتبارات سازمان مدیریت بحران جهت ایمن سازی هستیم تا شاهد کمترین خسارات باشیم.

ویشکایی با اشاره به برگزاری دوره های تربیت مربی حوزه مدیریت بحران جهت تدریس در همه سطوح، اضافه کرد: اولین دوره تربیت مربی پدافند غیرعامل در استان برگزار و ۲۰۰ مدرس شناسایی شدند؛ تا پایان سال، دوره دوم را نیز با محوریت پدافند غیرعامل در حوزه های مرتبط با مدیریت بحران برگزار می کنیم.

انتهای پیام