شناسهٔ خبر: 70459041 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

نقد کتاب؛

اندر حکایت «تاریخ آموزش و پرورش اراک از بدو تأسیس شهر تا انقلاب اسلامی»

مرکزی – کتاب «تاریخ آموزش و پرورش اراک از بدو تأسیس شهر تا انقلاب اسلامی» تألیف محمد سیفی، علیرضا فقیهی و جملیه اخوان ملایری پس از معرفی در خبرگزاری کتاب ایران مورد نقد برخی از نویسندگان و پژوهشگران قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، پس از انتشار معرفی کتاب «تاریخ آموزش و پرورش اراک از بدو تأسیس شهر تا انقلاب اسلامی» در خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

در همین راستا ایرج احمدی هزاوه نویسنده و پژوهشگر در گفت وگو با خبرنگار ایبنا در اراک به نقد کتاب پرداخت.

درباره کتاب تاریخ آموزش و پرورش اراک

این کتاب تألیف محمد سیفی، علیرضا فقیهی و جمیله اخوان ملایری است.

کتاب مروری بر تاریخچه آموزش و پرورش در اراک از ابتدا تا سال ۱۳۵۷ است. در این راستا به طور مجمل به تاریخچه آموزش و پرورش در ایران هم پرداخته است، در فصل دوم به صورتی خلاصه و کاملاً رسا تاریخچه شهر اراک به رشته تحریر در آمده که برای علاقه‌مندان مفید و کافی است.

اندر حکایت «تاریخ آموزش و پرورش اراک از بدو تأسیس شهر تا انقلاب اسلامی»مکتبخانه‌ها و حوزه‌های علمیه هم در این کتاب مورد اشاره قرار گرفته‌اند.

از شخصیت‌هایی چون یوسف خان گرجی، محسن عراقی، صمصام الملک، طوطیه خانم منصوری، محمد ابراهیم خوانساری، حسن ملک، آقاضیاء، آقا نورالدین، شیخ عبدالکریم حائری، شیخ علی نخستین، محمد آذرهوش، سهم الملک بیات، ابراهیم دهگان، عبدالکریم باقری، کبری باقری، محمد خزائلی، احمد جواد، محمد رضا محتاط، مرتضی ذبیحی، خانم هوسپیان و… در راستای معرفی مروجان و فعالان فرهنگی در زمینه آموزش و پرورش نامبرده و مختصراً به زندگانی ایشان پرداخته شده است.

در همین مسیر به رؤسای آموزش و پرورش اراک هم اشاره شده و تشکیلات سازمانی آموزش و پرورش در ادوار مختلف بررسی شده است.

برخی از مدارس هم به طور ویژه مورد اشاره قرار گرفته است:

اندر حکایت «تاریخ آموزش و پرورش اراک از بدو تأسیس شهر تا انقلاب اسلامی»آموزشگاه منتصریه، شرف ارامنه، سهامیه، سلطانیه، شمس المخدرات، عظیمیه، دولتی نمره ۱، دولتی نمره ۲، دوشیزگان، پهلوی، بدر، منصوری، مجیدیه، شاهدخت (مهستی)، دوشیزگان و فردوسی، سپاه دانش و پیشاهنگی و آثار سیاسی اجتماعی و علمی آموزش و پرورش اراک هم در فصول ۱۱ و ۱۲ مورد بررسی قرار گرفته است.

در این کتاب آمده: «مراسم افتتاح دبیرستان پهلوی (علی ابن ابیطالب، واقع در جنوب شرقی میدان شورا، اراک): ساعت ۳ و نیم روز سه شنبه ۲۶ فروردین ماه ۱۳۲۰ … بنای نوساز با شکوه دبیرستان که در شهر اراک بی‌نظیر بود با بهترین طرزی آرایش یافته، پرچم‌های سه رنگ بر فراز نرده‌ها در اهتزاز بود… کثرت جمعیت حکایت از حسن استقبال اهالی داشت، تمام سالن و کریدورها و حتی پاره‌ای از اطاق‌ها فشرده از جمعیت بود… پس از نواختن سرود ملی مجلس رسمیت یافت… (ص ۱۸۴ و ۱۸۵).

... سال‌های جنگ روز به روز مصالح ساختمانی گرانتر می‌شد، اداره فرهنگ از اشکوبه دوم بنا صرف نظر نمود، آهن گران شد، از تیرآهن صرف نظر گردید و اتاق ها به خصوص سالون با چوب پوشیده شد… (ص ۱۹۰).

کتاب خلاصه و مکفی و بدون اضافه نویسی است، برای علاقه‌مندان و پژوهشگران منابع بیشتر در انتهای کتاب معرفی شده است، علاقه مندان این کتاب را از دست ندهند.»

به گزارش ایبنا، علاقمندان می‌توانند کتاب را از کتابفروشی طلوع در اراک تهیه کنند.