شناسهٔ خبر: 70458671 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دیدبان ایران | لینک خبر

در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مطرح شد؛

اخلاقی امیری، نماینده مجلس: به هدف خود در نامه تجدید نظر در دکترین هسته‌ای رسیدیم/ دشمن به دنبال ضربه زدن به سایت‌های هسته‌ای از طریق نفوذ است/ جوانان سوری تقاضا کنند، به آنها کمک می‌کنیم/ سامانه‌های راداری در حمله اسرائیل خسارت سطحی دیده‌اند

حجت‌الاسلام اخلاقی امیری، نماینده مجلس با تاکید بر این که هر وقت که زمان وعده صادق ۳ توسط نیروهای نظامی ایران انتخاب شود، این عملیات انجام خواهد شد، به دیده‌بان ایران گفت: اگر در گذشته ضربه‌هایی به برنامه هسته‌ای ایران توسط صهیونیست‌ها وارد شده، از طریق نفوذ بوده است، نه عملیات نظامی. اکنون هم احتمال ضربه زدن دشمن از طریق نفوذ به سایت‌های هسته‌ای ما منتفی نیست، چون به هر حال دشمن از دشمنی خود دست برنخواهد داشت و از هر ابزاری برای ضربه زدن به منافع ملی ایران استفاده می‌کند. وی افزود: همان‌طور که در گذشته جوانان سوری تجربه مقابله با داعش را کسب کردند، امروز هم می‌توانند با مدعیان این روزهای حکومت سوریه مقابله کنند و زمان برخاستن آن‌ها خیلی دور نیست. البته جوانان سوری فعلا به حمایت مادی ایران احتیاج ندارند، اما جمهوری اسلامی از تمام اعضای جبهه مقاومت دائما به صورت معنوی پشتیبانی می‌کند و به صورت مادی نیز هرکجا که تقاضایی باشد، ایران براساس منافع جبهه مقاومت، تصمیم خود را خواهد گرفت.

صاحب‌خبر -

دیده‌بان ایران؛ محمدحسین خودکار - روز ۱۸ مهرماه ۳۹ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نامه‌ای را خطاب به شورای عالی امنیت ملی ارسال کردند که البته بعدا تعداد امضاکنندگان آن به ۴۹ نفر رسید. در این نامه، نمایندگان مجلس خواستار تجدید نظر در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران و صدور اجازه و فراهم شدن شرایط ساخت سلاح هسته‌ای شده بودند.‌ خبر تدوین و ارسال این نامه به شورای عالی امنیت ملی را حجت‌الاسلام حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به سایت دیده‌بان ایران داد، یعنی کسی که خودش پیش‌نویس نامه را تدوین و در جمع‌آوری امضا برای آن تلاش کرد.

حالا اما بعد از حدود دو و ماه نیم از تدوین ارسال نامه مذکور که موجب شکل‌گیری بحث‌های فراوانی در میان کارشناسان و تصمیم‌گیران نظامی و سیاست خارجی کشورمان شد، منطقه خاورمیانه با تحولات زیادی مواجه شده است. از جمله این که بعد از شهادت سید حسن نصرالله، سید هاشم صفی‌الدین و جمع دیگری از فرماندهان حزب‌الله، اسرائیل به صورت زمینی به جنوب لبنان حمله کرد، ولی نتوانست منطقه وسیعی را تصرف کند و در نهایت کار به آتش‌بس کشیده شد که البته این آتش‌بس تا کنون بارها از سوی رژیم صهیونیسیتی نقض شده است.‌ همچنین حکومت بشار اسد در سوریه توسط گروه‌های مسلح معارض به رهبری هیات تحریر الشام که تحت حمایت ترکیه قرار دارد، سقوط کرد و ارتش سوریه نیز مقاومت چندانی در برابر تحرکات نظامی منجر به سقوط رژیم سابق نکرد.

پس از کنار رفتن بشار اسد نیز اسرائیل علاوه بر این که مناطق بیشتری در اطراف جولان اشغالی را در خاک سوریه به تصرف خود درآورد، به این بهانه که نمی‌خواهد سلاح‌های باقیمانده از ارتش به دست گروه‌های مسلح تندرو بیفتد، ضمن تعرض به تمامیت ارضی سوریه، بیش از ۵۰۰ نقطه از خاک این کشور را بمباران کرد. در هفته‌های اخیر نیز این خط خبری - تحلیلی در برخی رسانه‌های آمریکایی و اسرائیلی و البته در بعضی از رسانه‌های وابسته به آن‌ها در حال دنبال شدن است که بعد از سقوط بشار اسد، رژیم‌ صهیونیستی قصد دارد به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کند و در این زمینه در حال رایزنی با تیم دولت آینده آمریکا است که به‌زودی قدرت را در کاخ سفید به دست خواهند گرفت. البته این خط خبری با تهدیدات علنی مقامات اسرائیل در هفته‌ها و ماه‌های اخیر بی‌ارتباط نیست.

نامه ۴۹ نماینده مجلس درباره تجدیدنظر در دکترین هسته‌ای، تاثیر خود را در کشور گذاشت

در چنین شرایطی از حجت‌الاسلام حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس پرسیدیم که آیا موضوع نامه نمایندگان درباره درخواست برای تغییر دکترین دفاعی کشور، در شورای عالی امنیت ملی پیگیری شد یا خیر که او نیز در پاسخ به خبرنگار دیده‌بان ایران توضیح داد: هدف از ارسال آن نامه ایجاد فضایی برای نظام جمهوری اسلامی بود که در برابر رژیم‌ صهیونیستی که هیچ‌کدام از قواعد بین‌المللی را رعایت نمی‌کند و هیچ دولتی، این سگ هار وحشی را کنترل نمی‌کند، دست‌بسته نباشد. در همین راستا نامه مذکور را ۴۹ نفر از نمایندگان محترم مجلس امضا کردند و در قالب بیانیه مطرح شد و تاثیر لازم را در جای خود گذاشت.

نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بعد از مطرح شدن این نامه، برخی مسئولان نظامی جمهوری اسلامی و بعضی مجموعه‌هایی که در سیاست خارجی نقش دارند، به آمادگی نظام در این زمینه اشاره کردند و تاکید کردند که متناسب با شرایط جهان به‌ویژه تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی می‌تواند آمادگی خود را به حداکثر برساند و فقط در قالب‌های گذشته باقی نماند. بنابراین نمایندگانی که این نامه را نوشتند و امضا کردند، به هدف خود رسیدند، ولی اینجانب اطلاعی ندارم که آیا شورای عالی امنیت ملی است نامه را بررسی کرده و نظری درباره آن داده است یا خیر، البته باید توجه داشت که مباحث این شورا محرمانه است و اطلاع‌رسانی عمومی نمی‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: در هر صورت نامه ۴۹ نماینده مجلس خطاب به شورای عالی امنیت ملی درباره درخواست تجدیدنظر در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی، اثر خودش را در کشور گذاشت و خیلی از متولیان امر حساسیت لازم را درباره موضوع مورد اشاره در نامه پیدا کردند.

1881300_679

در حمله اخیر اسرائیل، فقط خسارت‌هایی سطحی به برخی سامانه‌های راداری ایران وارد شد

اخلاقی امیری همچنین در واکنش به تهدیدات اخیر سران اسرائیل و برخی رسانه‌ها درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران، به دیده بان ایران گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی رژیم صهیونیستی تهدیدات نظامی گوناگونی را علیه کشورمان مطرح کرده، اما این رژیم کوچکتر از آن است که بتواند این تهدیدات را عملی کند.‌ در تجاوز اخیر صهیونیست‌ها به ایران نیز آن‌ها بیش از ۱۰۰ جنگنده را به آسمان اطراف ایران فرستادند و آمریکا و ناتو نیز در سوخت‌رسانی به جنگنده‌های آن‌ها کمک کردند، اما جرات نکردند که هیچ‌کدام از جنگنده‌های خود را وارد آسمان ایران کنند و از مجموعه موشک‌هایی که زدند، فقط تعداد معدودی از آن‌ها اصابت کرد که باعث وارد شدن خسارت‌هایی سطحی به برخی سامانه‌های راداری ما شد. 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: جمهوری اسلامی امروز بسیار قوی‌تر از آن است که رژیم صهیونیستی بتواند از نظر نظامی صدمه‌ای به آن وارد کند. در دوره ریاست جمهوری جرج بوش، آمریکا بارها اعلام کرد که گزینه نظامی را روی میز داریم و هیچ کاری نکرد و دولتمردان بعدی آمریکا نیز می‌دانند که در عرصه نظامی نه خودشان و نه صهیونیست‌ها نمی‌توانند هیچ اقدام مستقیمی علیه ایران انجام دهند. آن‌ها جرات نمی‌کنند که به نظام جمهوری اسلامی، جسارتی در این حد داشته باشند، زیرا ایران مثل سوریه یا عراق نیست.

وی همچنین یادآور شد: دشمن حدود ۴۶ سال ما را آزموده است و می‌داند که هشت سال با حداقل امکانات در عرصه نظامی از آب و خاک کشورمان دفاع کردیم و یک‌ذره هم کوتاه نیامدیم. امروز البته به همت جوانان ایرانی، پیشرفت‌هایی در حوزه نظامی به دست آورده‌ایم که دنیا از خیلی از آن‌ها اطلاع ندارد و به لحاظ مباحث مربوط به امنیت ملی، مجاز نیستیم که بخش زیادی از این پیشرفت‌ها را اعلام کنیم.

اشراف نیروهای اطلاعاتی و نظامی ما برای جلوگیری از نفوذ دشمن، بیشتر از گذشته است

اخلاقی امیری با بیان این که اسرائیل تا کنون جرات نکرده است که از طریق نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران ضربه بزند، خاطرنشان کرد: اگر هم در گذشته ضربه‌هایی به برنامه هسته‌ای ایران توسط صهیونیست‌ها وارد شده، از طریق نفوذ بوده است، نه عملیات نظامی. ما می‌دانیم که دشمن قطعا از دشمنی خود دست برنخواهد داشت و از هر ابزاری برای ضربه زدن به منافع ملی ایران استفاده می‌کند، ولی تجربه‌ای که امروز ما کسب کرده‌ایم بسیار متفاوت از ۱۰ سال و ۱۵ سال قبل است. امروز جمهوری اسلامی در مقابله با دشمنان هم در حوزه آفندی و هم در حوزه پدافندی، سبک جدید خاص خود را دارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: نمی‌توان گفت احتمال ضربه زدن دشمن از طریق نفوذ به سایت‌های هسته‌ای ما صد درصد منتفی است، ولی همان‌طور که دشمن برای این کار برنامه‌ریزی می‌کند، نیروهای نظامی و اطلاعاتی ما به همان میزان هوشیار و فعال هستند و زمینه‌های نفوذ را محدود می‌کنند و امروز اشراف اطلاعاتی ما هم بر دشمن و هم بر خطاهایی که ممکن است بر اثر آن‌ها نفوذی به مراکز هسته‌ای یا نظامی ما رخ دهد، بیشتر از قبل است و با حساسیت مضاعف نسبت به گذشته، جلوی هرگونه نفوذی را خواهیم گرفت. 

آمادگی نظامی ایران مافوق تصور دشمنان ما است

اخلاقی امیری به انجام عملیات وعده صادق ۲ در تاریخ ۱۰ مهر ۱۴۰۳ نیز اشاره کرد و به دیده بان ایران گفت: ما در وعده صادق ۲ فقط بخشی از قدرت خودمان را به دشمن نشان دادیم. در این عملیات ۲۰۱ موشک از ایران زده شد که با تمام لایه‌های دفاعی رژیم‌ صهیونیستی، ۱۸۳ فروند از این موشک‌ها به اهداف مشخص‌شده در اسرائیل اصابت کرد. اما وقتی اسرائیل به حساب خود می‌خواست پاسخ ما را بدهد، با زحمت و سوخت‌رسانی مضاعف ناتو و آمریکا، بیش از ۱۰۰ هواپیمای جنگی را بلند کرد و خود را به آسمان یک کشور همسایه رساند و از مجموعه موشک‌هایی که به سمت ایران زدند، خیلی از آن‌ها توسط سامانه‌های پدافندی ما در خارج از آسمان ایران منهدم شد و فقط تعداد اندکی از این موشک‌ها به برخی سامانه‌های راداری ما اصابت کرد که خسارت‌هایی سطحی را برجای گذاشت. 

نماینده مشهد و کلات تصریح کرد: رژیم‌ صهیونیستی را نباید به ادعاهای گزاف آن درباره حمله نظامی به ایران بشناسیم و باید توجه داشته باشیم که آمادگی نظامی ما خیلی بیشتر از گذشته است و تمام تجهیزات لازم برای این که بتوانیم جلوی حملات مختلف به کشورمان را بگیریم، داریم‌. آمادگی نظامی ایران مافوق تصور دشمنان ما است که البته به دلایل امنیتی، نمی‌توانیم جزئیات آن را برای مردم تشریح کنیم.

هر وقت که زمان وعده صادق ۳ توسط نیروهای نظامی ایران انتخاب شود، عملیات انجام خواهد شد

اخلاقی امیری با تاکید بر این که عملیات وعده صادق ۳ نیز همچنان در دستور کار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی قرار دارد، عنوان کرد: این نکته را با قاطعیت بیان می‌کنم و یک تحلیل نیست، بلکه یک خبر است. هر وقت که فرماندهان نظامی ما زمان عملیات را انتخاب کنند و انجام آن را به مصلحت بدانند، وعده صادق ۳ حتما انجام خواهد شد که قوی‌تر و دقیق‌تر از عملیات‌های قبلی خواهد بود و اماکن حساس‌تری از رژیم‌ صهیونیستی را نشانه خواهد گرفت.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: انتخاب زمان انجام عملیات وعده صادق ۳ به مسائل مختلفی از جمله موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای و مباحثی که در حوزه تصمیم‌گیری نظامی وجود دارد، مربوط است. همچنین مباحث روانی دشمن نیز در این زمینه مورد توجه قرار می‌گیرد، از جمله این که دشمن همین حالا منتظر پاسخ ایران است که همین انتظار کشیدن می‌تواند تبعات اقتصادی خاص خود را برای رژیم صهیونیستی به دنبال داشته باشد. ولی قطعا عملیات وعده صادق ۳ انجام خواهد شد که ضربه سنگین‌تری را نسبت به عملیات‌های قبلی به صهیونیست‌ها وارد خواهد کرد. 

راه ارتباطی ایران با لبنان و جبهه مقاومت قطع نشده است

اخلاقی امیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به فرمایشات اخیر رهبر انقلاب درباره محور مقاومت اشاره کرد و گفت: نیروهای جبهه مقاومت براساس مباحث اعتقادی شکل گرفته‌اند و به‌نوعی شاهد صدور انقلاب اسلامی بوده‌ایم که گاهی حتی بدون هدایت فیزیکی رخ داده است. امروز در کشورهای مختلف در سراسر جهان، جوانانی حضور دارند که با فکر و عشق انقلاب اسلامی نفس می‌کشند و همه این‌ها عناصر جبهه مقاومت هستند. البته بروز و ظهور این جبهه در سوریه و لبنان به دلیل همسایگی با اراضی تحت اشغال رژیم‌ صهیونیستی و سپس در عراق و یمن و البته خود سرزمین‌های فلسطینی بیشتر بوده است، اما در سطح دنیا جوانانی هستند که خود را عضوی از جبهه مقاومت می‌دانند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: اگرچه با اتفاقاتی که اخیرا در سوریه رخ داد، درباره راه زمینی بین ما با لبنان عزیز، فعلا فضای قبلی وجود ندارد، ولی جوانان سوری حتما از کیان و استقلال خودشان دفاع خواهند کرد و خیلی دور نیست که اتفاقاتی در این زمینه در کشور سوریه رقم بخورد. ضمن این که اصلا این‌طور نیست که بعد از تحولات اخیر سوریه، عقبه جبهه مقاومت قطع شده باشد، زیرا ما راه‌های زیادی را برای ارتباط با دوستان خودمان در لبنان داریم و می‌توانیم از مسیرهای مختلف از این عزیزان حمایت کنیم. 

وی در ادامه یادآور شد: امروز دوستان جمهوری اسلامی در لبنان و دوستان دیگر جبهه مقاومت در دیگر کشورهای منطقه، خودشان می‌توانند خودشان را اداره کنند و الزاما احتیاج به حمایت مستقیم ایران ندارند، اگرچه مسیر ارتباطی ما نیز همچنان به شکل‌های مختلف فراهم است، اگرچه ممکن است بعد از تحولات اخیر، زمان برقراری ارتباط ما با دوستان جبهه مقاومت در لبنان طولانی‌تر شده باشد، ولی هیچ وقت ارتباط ایران با جمهوری اسلامی با جبهه مقاومت قطع نشده است و قطع نخواهد شد.

زمان برخاستن جوانان سوری علیه کسانی که فعلا داعیه حکومت سوریه را دارند، خیلی دور نیست

اخلاقی امیری با اشاره به نکته‌ای که اخیرا آیت‌الله خامنه‌ای درباره جوانان سوری مطرح کردند، اظهار داشت: این فرمایش مقام معظم رهبری دقیق است که جوانان سوری قطعا زیر سلطه رژیم صهیونیستی و کسانی که بخواهند حاکمیت جامعه اسلامی را زیر سوال ببرند، نخواهند رفت. البته قبول داریم که حکومت سابق سوریه مشکلاتی داشت و در طول یک سال گذشته، جمهوری اسلامی بارها با رئیس‌جمهور پیشین این کشور گفت‌وگوی جدی داشت و خواسته بود که فضای بیشتری را برای حضور مردم در حاکمیت فراهم کند و اعتماد مردم را به خودش برگرداند، ولی به دلایل مختلف که ناشی از تهدید و تطمیع برخی کشورها بود که امروز نقش آن‌ها در تحولات اخیر سوریه کاملا روشن شده است، رژیم سابق سوریه نتوانست مردم و نیروهای نظامی را همراه خود نگه دارد.

نماینده مشهد و کلات ادامه داد: اتفاقات اخیر سوریه ممکن است که امروز باعث سرخوشی زودگذر رژیم صهیونیستی شده باشد، ولی به‌زودی همه ما اشک‌های این رژیم را بابت اتفاقات آینده سوریه خواهیم دید. همان‌طور که در گذشته جوانان سوری تجربه مقابله با داعش را کسب کردند، امروز هم می‌توانند با مدعیان این روزهای حکومت سوریه مقابله کنند. حتما جوانان سوری از این تجربه خود استفاده خواهند کرد و به‌زودی انسجام لازم را پیدا می‌کنند و زمان تحقق وعده رهبر انقلاب در این زمینه، خیلی دور نخواهد بود.

وی در پایان تصریح کرد: جوانان سوری فعلا به حمایت مادی ایران احتیاج ندارند و اساسا سوریه امکانات متعددی دارد، اگرچه رژیم‌ صهیونیستی در روزهای اخیر بسیاری از زیرساخت‌های نظامی این کشور را از بین برده و جای تعجب است کسانی که فعلا داعیه حکومت این کشور را دارند، هیچ پاسخی به صهیونیست‌ها نمی‌دهند، اما زمان برخاستن جوانان سوری خیلی دور نیست. جمهوری اسلامی نیز از تمام اعضای جبهه مقاومت دائما به صورت معنوی پشتیبانی می‌کند و به صورت مادی نیز هرکجا که تقاضایی باشد، ایران براساس منافع جبهه مقاومت، تصمیم خود را خواهد گرفت.

منبع: دیده‌بان ایران

کپی لینک
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام