شناسهٔ خبر: 70458610 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بنیانگذار مرکز ملی آموزش مدیریت انرژی ایران:

وفاق ملی راه حل مشکلات انرژی و توسعه پایدار در کشور است

زنجان - ایرنا - بنیانگذار و مدیر اسبق مرکز ملی آموزش مدیریت انرژی ایران گفت: همکاری و وفاق ملی برای حل مشکلات انرژی و توسعه پایدار ‌امری مهم و ضروری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، خلیل جنت دوست روز چهارشنبه در سمینار مصرف انرژی در زنجان به بررسی ناترازی انرژی در ایران و چالش‌های مرتبط با تولید، انتقال و توزیع انرژی اشاره کرد و افزود: ناترازی انرژی به دلیل سیاست‌های نادرست و عدم کنترل بر تراز انرژی از سال ۶۸ به وجود آمده است.

وی به مقایسه درآمد سرانه و تولید ناخالص داخلی ایران با کشورهای دیگر مانند ژاپن و سوئیس اشاره کرد و اظهار داشت: خرد جمعی و علم در مدیریت منابع اهمیت بسزایی دارد و باید در شرایط کنونی مورد توجه قرار گیرد.
مدرس و عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: نیاز به اعتماد، امید به آینده در صنعت انرژی و ضرورت همکاری با متخصصان و شرکت‌های خارجی برای توسعه منابع انرژی امری مهم است و حفظ ذخایر و سرمایه‌های انسانی نیز اهمیت ویژه ای دارد.

جنت دوست، به ظرفیت صادراتی و نیاز به سرمایه‌گذاری در بخش انرژی تاکید دارد و گفت: ضرورت تغییر در مدیریت مصرف انرژی و آموزش عمومی باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و از طرفی اگر شدت انرژی ایران به میانگین جهانی برسد، می‌توان صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف هیدروکربن‌ها داشت.

وی همچنین به کمبود برق و افزایش مصرف در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: این موضوع به نوبه خود بحران‌هایی را ایجاد کرده است از همین رو افزایش آگاهی و بهبود مدیریت در وزارت نیرو اهمیت دارد.
بنیانگذار و مدیر اسبق مرکز ملی آموزش مدیریت انرژی ایران، با بررسی بحران صنعت برق و راهکارهای پیشنهادی برای اصلاح آن اضافه کرد: با اصلاح نرم‌افزاری و تغییر در مکانیزم‌های بازار برق، می‌توان از این بحران نجات یافت.

مدرس و عضو هیات علمی بخش پژوهش‌های انرژی، به اهمیت تبادل برق با همسایگان اشاره کرد و گفت: طی ۱۰ سال گذشته، بده‌بستان‌های برق به میزان ۸۵ درصد کاهش یافته است در حالیکه این تبادلات نه تنها امنیت را افزایش می‌دهد بلکه به بازدارندگی نیز کمک می‌کند.

وی، به تغییرات لازم در رگولاتوری و حاکمیت بر شبکه برق اشاره کرد و گفت: باید به صنعتگران برق اجازه داده شود تا محصولات خود را به فروش برسانند.

جنت دوست اهمیت بهره‌وری نیروگاه‌ها و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را یادآور شد و افزود: ایران در زمینه انتقال و توزیع برق در منطقه دارای پایین‌ترین بهره وری است.

وی به مقایسه وضعیت ایران با کشورهای دیگر مانند ترکیه، ژاپن و سوئیس اشاره کرد و گفت: در این کشورها برنامه‌های دقیقی برای توسعه صنعتی وجود دارد که در ایران چنین نیست همچنین عدم کنترل بر کشاورزی و افزایش تعداد چاه‌ها و برداشت بی‌رویه منابع آبی نیز مشکلاتی را موجب شده است.

این کارشناس خاطرنشان کرد: ایران نیاز به یک برنامه دقیق و جامع برای توسعه صنعتی و انرژی دارد تا بتواند از ظرفیت‌های خود به درستی بهره‌برداری کند و به درآمدهای بالاتر و توسعه پایدار دست یابد.