به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای احمد کرمی راد در سیزدهمین همایش ملی سازه و فولاد به ظرفیت تولید ۴ میلیون تنی سازه فولادی در کشور اشاره کرد و افزود: بعد از جنگ تحمیلی، سازندگی در کشور اتفاق افتاد و نخستین گام برای احداث سد، خطوط انتقال نفت و گاز، نیروگاهها، همچنین تونل سازی برداشته شد.
وی با بیان اینکه همه سازههای فلزی و فولادی این خطوط و نیروگاهها در داخل تولید و نصب شد گفت: ۵۰ هزار مگاوات نیروگاه به دست متخصصان و تولیدکنندگان سازههای فولادی در داخل به بهره برداری رسیده که بدون خودکفایی در تولید داخلی، میسر نبود.
کرمی راد افزود: در بخش وزارت صمت نیز، همه تجهیزات مورد نیاز صنایع مختلف اعم از غذایی، سیمانی، کارخانههای فولادی و مس، در کارخانههای سازههای فلزی و ماشین سازی تولید شده است.
وی ادامه داد: در صنایع نفت و گاز تا دهه ۷۰ همه سازههای این حوزه، وارداتی بود و فقط در داخل نصب میشد؛ اما از سال ۱۳۸۰ تاکنون همه سازههای مورد نیاز پتروشیمیها و پالایشگاهها، در کشور بومی سازی شده است.
کرمی راد با اشاره به اینکه وزارت مسکن باید ۴ میلیون مسکن ملی بسازد و تحویل مردم دهد گفت: دولت درصدد رفع مشکل مسکن است که بدون بهره مندی از ظرفیتهای سازههای فولادی، میسر نیست.
نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان سازههای فولادی اضافه کرد: ما در ۱۳۰ روز، ۸ هزار متر مربع ساختمان ساختیم و تحویل دادیم و در طرح دیگری نیز ۲۵ هزار ساختمان را در ۶۰ روز احداث کردیم، اما در هیچ جا دیده نشد.
ظرفیت تولید ۴ میلیون تن سازه فولادی در کشور
رئیس انجمن سازههای فولادی ایران هم از ظرفیت تولید ۴ میلیون تنی سازه فولادی در کشور خبر داد.
آقای سیامک ایپکچی، نیز در این همایش افزود: ۵۰۰ کارخانه تولید سازه فولادی در کشور فعال است و ظرفیت تولید ۴ میلیون تن سازه فولادی را دارند که ظرفیت ارزشمندی است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون مهمترین دغدغه مردم، مَسکن است گفت: دولت وعده تهیه ۴ میلیون مسکن را به مردم داده است که با ظرفیتهای ایجاد شده در تولید سازههای فولادی، امکان تولید ۴ میلیون مسکن در ۵ سال میسر است.
ایپکچی افزود: البته این روزها، حال صنعت سازههای فولادی خوب نیست و با چالشهای ناتوانی تامین مواد اولیه روبروست؛ کارخانه فولادی که با منابع ریالی احداث شده و تولید میکند، اما مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان سازههای فولادی به دلار محاسبه میشود.
وی قطعی سه روزه برق و گاز در هفته و کمبود نیروی متخصص و کارآمد را از معضلات اصلی صنعت سازههای فولادی بر شمرد.
ایپکچی ناتوانی در صادرات محصولات سازههای فولادی به دلیل تحریمها و تامین مالی مورد نیاز تولیدکنندگان سازههای فولادی را، از دیگر مشکلات این صنعت نام برد که تولیدکنندگان با آن دست به گریبان هستند.
وی همچنین گفت: موضوع رتبه بندی تولیدکنندگان سازههای فولادی از دیگر اقداماتی است که درصدد انجام آن هستیم تا طرحهای بزرگ به دست تولیدکنندگان برتر سپرده شود.
بر اساس این گزارش؛ سیزدهمین همایش ملی سازه و فولاد با حضور تولیدکنندگان سازههای فولادی، اساتید دانشگاه و صنعتگران در هتل المپیک برگزار شد.
آقای اباذر اصغری رئیس همایش ملی سازه و فولاد، تبادل دانش و تجارب تولیدکنندگان و مراکز علمی همچنین رسیدن به راه حل رفع چالشهای پیشروی صنعت سازههای فولادی را، از اهداف و محورهای برگزاری این همایش برشمرد.
اصغری گفت: محور اصلی کنفراس نیز" سازه فولادی، سریع، سبک و ایمن " است.
گفتنی است؛ سیزدهمین همایش ملی سازه و فولاد تا ۸ دیماه ادامه دارد.