حمیدرضا ترقی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سفر رئیسجمهور کشورمان به مصر و تلاشهای صورتگرفته برای عادیسازی روابط با این کشور، اظهار کرد: مقدمات این نوع ارتباط با مصر و کشورهای عربی و همسایه در دولت شهید رئیسی طراحی و پایهگذاری شد و خوشبختانه این روند در دولت آقای پزشکیان نیز ادامه پیدا کرد. مهمترین دستاورد این سفر، حضور رئیسجمهور ایران در مصر بعد از ۱۲ سال است که میتواند زمینه گسترش روابط اقتصادی و سیاسی را بین دو طرف فراهم کند و در آینده برای مقابله با جریانهای افراطی منطقه و کمک به مردم غزه نیز نقش بسیار مهم و موثری دارد.
وی ادامه داد: پیشنهادات آقای پزشکیان در نشست D۸ نشاندهنده این بود که ایران در زمینه کارآفرینی، اشتغال و فعالیت دانشبنیان میتواند آوردههای خوبی برای کشورهای اسلامی داشته باشد تا بدین ترتیب زمینه تحکیم بیشتر روابط اقتصادی و تجاری بین کشورهای اسلامی فراهم شود. با توجه به اینکه ۶۰ درصد جمعیت مسلمانان جهان در کشورهای D۸ قرار دارند، اگر جمهوری اسلامی بتواند از این بازار برای فروش تولیدات خود و گسترش روابط اقتصادی و تجاری استفاده کند، نقش بسیار موثری در خنثیسازی تحریمهای آمریکا دارد و بنیه اقتصادی کشورهای اسلامی را میتواند تقویت کند.
معاون بینالملل حزب موتلفه با اشاره به تاثیر عادیسازی روابط ایران و مصر در حل بحرانهای خاورمیانه، گفت: مصر یکی از کشورهای موثر در حل مسائل و بحرانهای منطقه به ویژه فلسطین و سوریه است. اگر این روابط بتواند به سمتی برود که مشکلات جهان اسلام درون خود حل شود و کمتر از قدرت بیرونی برای حل و فصل مسائل داخلی استفاده شود، گام بزرگی در استقلال کشورهای منطقه برداشته خواهد شد.
ترقی اضافه کرد: مصر از جمله کشورهایی در منطقه است که میتواند در مسئله حل بحرانهای منطقه، کمک شایانی به ایران و کشورهایی بکند که درصدد ایجاد ثبات و صلح در منطقه هستند. به نظر میرسد مانعی جدی در مسیر عادیسازی روابط ایران و مصر وجود ندارد، خصوصا که دو طرف بر لزوم بازگشایی سفارتخانهها تاکید دارند.
انتهای پیام