شناسهٔ خبر: 70455674 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

متخصص زنان و زایمان:

افزایش سن ازدواج شایع‌ترین علت ناباروری در جامعه است

متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه بهترین سن باروری در زنان از ۱۸ تا ۳۵ سالگی است، گفت: امروزه افزایش سن ازدواج و دیر اقدام کردن برای بارداری پس از ازدواج از شایع‌ترین دلایل ناباروری است.

صاحب‌خبر -

معصومه انبارلویی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ناباروری در خانم‌ها علل مختلفی دارد در هر قسمت از مسیر تولید مثل همچون مسیر واژن، سرویکس، رحم، لوله‌های رحمی و تخمدان‌ها مشکل وجود داشته باشد ناباروری اتفاق می‌افتد.

وی افزود: افزایش سن، مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر و بیماری‌های خاص مانند آندومتریوز، تنبلی تخمدان و دیابت سبب ناباروری در زنان می‌شود و در برخی موارد نیز علل ناشناخته وجود دارد یعنی پس از بررسی‌ها در نهایت مراجعه‌کننده هیچ مشکلی ندارد اما به دلایل ناشناخته فرد مبتلا به ناباروری است.

متخصص زنان و زایمان گفت: برای تشخیص ناباروری در ابتدا باید شرح‌حال کامل از بیمار گرفته شود چرا که مواردی چون قاعدگی‌های نامرتب سابقه جراحی شکمی و لگنی سابقه عفونت‌های مکرر به تشخیص پزشک کمک می‌کند. در مرحله بعد نیز از طریق معاینات، آزمایشات هورمونی، آزمایشات بررسی ذخایر تخمدان و سونوگرافی مبتلا بودن یا نبودن مراجعه‌کننده به ناباروری مشخص می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروزه افزایش سن ازدواج و دیر اقدام کردن برای بارداری پس از ازدواج از شایع‌ترین دلایل ناباروری است چرا که سن یکی از عوامل بسیار مهم در باروری محسوب می‌شود علی‌الخصوص از ۳۵ سالگی به بعد شانس باروری در زنان بسیار کاهش پیدا می‌کند.

انبارلویی در خصوص اینکه در چه سنی شانس باروری بیشتر است، تصریح کرد: بهترین سن باروری در زنان از ۱۸ تا ۳۵ سالگی است و بهتر است برای فرزند آوری در این سنین اقدام شود.

وی تصریح کرد: زنان پس از ازدواج در چند ماه ابتدایی که در حال رسیدن به ثبات با شریک زندگی خود هستند می‌توانند فرزنددار نشوند اما پس از گذشت چند ماه باید تحت معاینه پزشک قرار گیرند تا باروری به‌موقع و بدون مشکل صورت گیرد.

متخصص زنان و زایمان در خصوص اینکه آیا اصلاح سبک زندگی در درمان ناباروری مؤثر است، گفت: حفظ سلامت بدن، ورزش، تغذیه سالم، استفاده کمتر از کربوهیدرات و داشتن وزن مطلوب، کنترل استرس و عدم استفاده از مواد شیمیایی شانس باروری در زنان را افزایش خواهد داد.

انتهای پیام