شناسهٔ خبر: 70455208 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

چگونه آماده مقابله با زلزله شویم؟

یک پژوهشگر زنجانی گفت: کاهش خسارات زلزله نیازمند یک رویکرد جامع و چندجانبه همچون مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، شناخت گسل‌ها، آموزش و مدیریت بحران و  فناوری‌های نوین به عنوان سپری در برابر زلزله است.

صاحب‌خبر -

سعید مجتبی‌زاده‌حسنلویی صبح امروز (چهارشنبه ۵ دی‌ ماه) در جمع خبرنگاران به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله، اظهار کرد: استان زنجان به دلیل قرارگیری در پهنه البرز مرکزی و مجاورت با گسل‌های مهمی همچون گسل سلطانیه و گسل شمال زنجان جزو مناطق زلزله‌خیز محسوب می‌شود و این منطقه تحت تاثیر رژیم تکتونیکی پیچیده‌ای قرار دارد که ناشی از همگرایی صفحه عربستان با اوراسیا است.

وی با بیان اینکه طبق تاریخچه لرزه‌خیزی زلزله‌هایی متعددی با شدت‌های مختلف همچون زلزله رودبار و منجیل که تاثیرات آن در زنجان احساس شد، رخ داده است، افزود: وجود گسل‌های فرعی و محلی پتانسیل وقوع زلزله‌هایی با بزرگای متوسط را در مناطق مختلف استان افزایش می‌دهد. همچنین بررسی پارامترهای لرزه‌خیزی همچون دوره بازگشت زلزله‌ها، حداکثر بزرگای محتمل و طیف پاسخ طراحی برای سازه‌های مقاوم در برابر زلزله در این منطقه ضروری است.

او با بیان اینکه کاهش خسارات زلزله نیازمند یک رویکرد جامع و چندجانبه همچون مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، شناخت گسل‌ها، آموزش و مدیریت بحران و  فناوری‌های نوین به عنوان سپری در برابر زلزله است، تصریح کرد: ژئوتکنیک لرزه‌ای نیز به عنوان شاخه‌ای از مهندسی ژئوتکنیک به مطالعه رفتار خاک و سازه‌ها در مواجهه با زلزله می‌پردازد و نقش حیاتی در کاهش خسارات ناشی از زلزله در مناطق زلزله خیز از جمله استان زنجان دارد.

مجتبی‌زاده‌حسنلویی با بیان اینکه استفاده از تکنیک‌های پیشرفته در تحلیل و طراحی پی‌های مقاوم در برابر زلزله، پایداری شیب ها و دیوارهای حائل می‌تواند به تقویت سازه‌ها و افزایش ایمنی آنها کمک کند، ادامه داد:به طور کلی ژئوتکنیک لرزه‌ای با ارائه روش‌ها و ابزارهای علمی و فنی می‌تواند به عنوان سپری در برابر زلزله عمل کرده و ایمنی و پایداری سازه‌ها را در مناطق زلزله خیز بهبود بخشد.

پژوهشگر زنجانی با بیان اینکه مهندسی ژئوتکنیک لرزه‌ای نقش حیاتی در تحلیل رفتار خاک و سازه در شرایط زلزله ایفا می‌کند، این حوزه به بررسی مواردی همچون روانگرایی خاک، پایداری شیب‌ها، اثرات توپوگرافی، اندرکنشی خاک و سازه‌، فونداسیون‌های مقاوم می‌پردازد.

وی با بیان اینکه مسئولان مربوطه با تدوین و اجرای برنامه‌های جامع و تخصیص بودجه جهت مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، بهبود مدیریت بحران و توسعه تحقیقات در زمینه زلزله و ایجاد بانک اطلاعاتی از مشخصات گسل‌ها، خاک منطقه و ساختمان‌ها گام‌هایی در زمینه زلزله بردارند، خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی در خصوص زلزله و رعایت نکات ایمنی در ساخت و ساز  و آمادگی مقابله با این پدیده طبیعی مواردی است که مردم می‌توانند رعایت کنند.

انتهای پیام