شناسهٔ خبر: 70453259 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

یادداشت

شدیدترین جنگ شناختی علیه اقتصاد ایران

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در یادداشتی با عنوان «شدیدترین جنگ شناختی علیه اقتصاد ایران» به تشریح جنگ شناختی دشمن در حوزه اقتصادی با ایران پرداخت.

صاحب‌خبر -

شدیدترین جنگ شناختی بر علیه اقتصاد ایران

محمدجواد توکلی، استاد تمام اقتصاد و  عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در یادداشتی با عنوان «شدیدترین جنگ شناختی علیه اقتصاد ایران» که به صورت اختصاصی در اختیار ایکنا قرار داده به تشریح جنگ شناختی دشمن در حوزه اقتصادی علیه ایران پرداخت.

متن این یادداشت را در ادامه می‌خوانیم.

امروز ما در برابر شدیدترین جنگ شناختی علیه اقتصاد ایران قرار داریم که در آن حقایق اقتصادی وارونه نشان داده می‌شوند و در این جنگ شناختی، حمایت از اقتصاد داخلی و تولیدکنندگان را رانت می‌نامند که ضرورت دارد در شرایط کنونی این باور حذف و کنار گذاشته شود.

از سوی دیگر در این جنگ شناختی، گران‌سازی ارز و کاهش ارزش پول ملی، عین عدالت قلمداد می‌شود و معنای عدالت اقتصادی این می‌شود که کارگر ایرانی بهای بنزین را به قیمت ترکیه بدهد ولی دستمزد ریالی‌اش کفاف چند روز اول ماهش را هم ندهد و حتی نباید حقوق و دستمزدش هم افزایش یابد.

در این جنگ شناختی، بی‌عملی و بدعملی سیاستگذاران اقتصادی عین تدبیر اقتصادی جلوه داده می‌شود و سپردن اقتصاد کشور به دست معدود انحصارگران خام‌فروش تبعیت از علم اقتصاد قلمداد شده؛ چیزی که با بدیهیات اقتصاد نیز در تعارض است.

باید پذیرفت در شرایط کنونی مبتلا به یک جهل شناختی اقتصادی شده‌ایم که کمر اقتصاد داخلی را به اسم عدالت و مقابله با رانت و فساد می‌شکند و خود مفاسد اقتصادی زیادی را به بار می‌آورد.

علاوه بر جنگ شناختی در حوزه اقتصاد، با پدیده بی‌عدالتی پنهان و رانت پنهان در افزایش نرخ ارز هم مواجه هستیم. در این پدیده افزایش نرخ ارز رسمی و به تبع غیررسمی باعث بی‌عدالتی پنهان و رانت پنهان می‌شود! می‌پرسید چرا و چگونه؟ وقتی دلار گران می‌شود، همه چیز گران می‌شود، حتی قیمت خدمات ولی قیمت خدمات افراد حقوق‌بگیر به مراتب کمتر از صاحبان مشاغل آزاد بالا می‌رود؛ این یعنی بی‌عدالتی پنهان و رانت پنهان یا وقتی دلار گران می‌شود، قیمت محصولات خام‌فروشان پالایشی، پتروشیمی و فولادی به شدت بالا می‌رود و سود آنها بدون افزایش تولید بالا می‌رود و این هم به مثابه بی‌عدالتی پنهان و رانت پنهان تفسیر می‌‎شود.

با افزایش مستمر نرخ دلار، واردکننده کالاهای خود را احتکار می‌کند تا آن را به قیمت دلار روز بفروشد و این را هم باید به معنای بی‌عدالتی پنهان و رانت پنهان دانست و از سوی دیگر با افزایش نرخ دلار قیمت اجناس انبار مغازه‌ها و کارخانه‌ها بالا می‌رود بدون اینکه کاری کرده باشند.

در پایان با افزایش نرخ دلار، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری صاحب ارز، بدون هیچ عملکردی تجدید ارزش دارایی می‌کنند و پول چاپ می‌کنند و این هم یعنی بی‌عدالتی پنهان  و رانت پنهان.

انتهای پیام