به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سیانس دیلی، نتایج یک مطالعه جدید که توسط مؤسسه پزشکی محیط زیست سوئد انجام شده، نشان میدهد که آلودگی هوا در هند، بهویژه ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون (PM2.5)، عامل مرگ میلیونها نفر در این کشور طی یک دهه اخیر بوده است. این پژوهش که در مجله The Lancet Planetary Health منتشر شده، بر لزوم اصلاح و تشدید قوانین کنترل آلودگی هوا تأکید دارد.
بر اساس دادههای جمعآوریشده از ۶۵۵ منطقه هند در بازه زمانی ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹، افزایش ۱۰ میکروگرم در متر مکعب غلظت PM2.5 موجب افزایش ۸.۶ درصدی مرگومیرها شده است. این آلودگی در سطوح بالاتر از استانداردهای ملی هند که ۴۰ میکروگرم در متر مکعب است، مسئول ۳.۸ میلیون مرگ در این مدت بوده است. اگر این آمار با استانداردهای شدیدتر سازمان بهداشت جهانی که ۵ میکروگرم در متر مکعب است مقایسه شود، مرگها به ۱۶.۶ میلیون نفر میرسد که یک چهارم از کل مرگها را شامل میشود.
مطالعه نشان داد که در هیچکدام از مناطق هند، سطوح PM2.5 زیر حد استاندارد سازمان بهداشت جهانی قرار ندارد و این به معنای آن است که تمام جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری هند سالانه در معرض آلودگی قرار دارند. در برخی مناطق این کشور، غلظت PM2.5 به میزان ۱۱۹ میکروگرم در متر مکعب نیز ثبت شده است که به طور قابل توجهی از حد مجاز هر دو نهاد ملی و بینالمللی بیشتر است.
این پژوهشگران تأکید دارند که آلودگی هوا همچنان یکی از مهمترین تهدیدات به سلامت عمومی در هند است و در نتیجه کاهش آلایندهها در سطح محلی و بهبود استانداردهای هوا باید در اولویت قرار گیرد، همچنین لازم است که سیاستهای محلی با توجه به انتقال طولانیمدت ذرات معلق که میتوانند صدها کیلومتر جابهجا شوند، مورد بازنگری قرار گیرند.
این مطالعه همکاری مشترک دانشگاههای هند، سوئد، آمریکا و ایتالیا بوده و توسط بنیاد Formas حمایت مالی شده است، پژوهشگران امیدوارند که یافتههای این تحقیق بهعنوان مبنای تصمیمات سیاسی جدید برای کاهش آلودگی و بهبود کیفیت زندگی در هند و سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد.