شناسهٔ خبر: 70452852 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

معاون اداره کل راه و شهرسازی شمال استان:

در طرح تفصیلی کلان شهر زاهدان بیش از 17 هزار هکتار زمین الحاق شده است

معاون املاک حقوقی اداره کل راه وشهرسازی شمال استان سیستان و بلوچستان گفت: سازمان ملی زمین و مسکن در زاهدان بیش از ۱۷ هزار هکتار اراضی داشته و بیش از ۹۰ درصد این اراضی در حریم شهر زاهدان قرار دارد.

صاحب‌خبر -

حسینعلی کریمی در گفت و گو با ایسنا، افزود: ۱۰ درصد این اراضی از محدوده شهری با کاربری‌های متفاوت در طرح تفصیلی واگذار شده است.

وی بیان کرد: اراضی با کاربری مسکونی طی قراردادها اجاره و واگذار و افرادی که برابر مفاد قرار داد عمل و اقدام به ساخت وساز نکنند قراردادهایشان فسخ خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به این موضوع که برای جلوگیری از تصرفات این اراضی توسط اشخاص و سودجویان یگان حفاظت از اراضی این سازمان بصورت سه شیفت و مستمر درحال نظارت و کنترل اراضی است، گفت: افرادی که طی قراردادها اراضی را از اداره کل راه و شهرسازی خریداری کرده اقدام به ساخت و ساز مطابق قراردها نکنند قرادهایشان ابطال و اراضی به راه و شهرسازی برگشت خواهد خورد.

شهردار زاهدان هم در خصوص وجود اراضی بلاصاحب و بدون حصارکشی مناسب در کلان شهر زاهدان بیان کرد: این نوع زمین‌ها در شهر زاهدان دو دسته هستند یک دسته اراضی که متعلق به اشخاص است که مالک هستند و دسته دوم اراضی است که متعلق به دستگاه‌های اجرایی است.

براهویی تصریح کرد: براساس قانون هرجا زمین بایری و فاقد حصاری وجود داشته باشد  شهرداری مجاز به نصب پلاکارد و تعیین مدت زمان‌ مشخصی به مالک زمین برای حصار کشی است و در صورت عدم همکاری و ‌حضور مالک برای حصار کشی شهرداری مجاز به حصارکشی ملک مربوطه با اعتبارات خودش بوده و در مراجعات بعدی مالک به شهرداری، هزینه دیوار کشی با افزایش ۱۵ درصد از مالک اخذ خواهد شد.

وی افزود: متاسفانه در شهر زاهدان به دلیل آمار بالای وجود چنین اراضی نیازمند اخذ تصمیم از مراجع بالاتر مانند دستگاه قضا و اداره کل راه و شهرسازی هستیم و به دلیل زیاد بودن چنین اراضی در این شهر امکان حصار کشی برای شهرداری وجود ندارد .

شهردار زاهدان همچنین در خصوص چرایی عدم نصب بنرهای اخطار آمیز در خصوص تعیین تکلیف چنین اراضی گفت: نصب بنر اخطار را شهرداری در دو زمان و شرایط خاص انجام خواهد داد یکی در مورد املاکی که فرسوده باشند و امکان ریزش و بروز خسارت برای شهروندان را داشته باشد و مورد بعدی اراضی بایری که برای شهروندان مشکل ساز باشند.

براهویی همچنین اضافه کرد: برای حل کامل این معضل بصورت دائمی موارد را باید در شورای مسکن استان مطرح و تصمیمات لازم را اتخاذ کرد.

وجود اراضی بدون حصار و بلاصاحبی در محلات مختلف شهر زاهدان علاه بر اینکه محل انباشت نخاله و زباله ها و تجمع معتادین متجاهر شده مشکلات امنیتی را نیز برای شهروندان با خود به دنبال داشته است.

انتهای پیام