شناسهٔ خبر: 70451740 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

اسرائیل برای جنوب سوریه چه برنامه ای دارد؟

صهیونیست‌ها پس از تظاهرات علیه حضورشان در خاک سوریه گفته اند کشاورزان باید به کار در مزارع بازگردند.

صاحب‌خبر -

گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: پس از اشغال مناطق حائل در جنوب سوریه، شامل شهرها، شهرک‌ها و تپه‌های استراتژیک، و همچنین نفوذ به حومه درعا و کنترل حوزه یرموک و منابع آب شیرین آن، نیروهای اشغالگر اسرائیلی با افتتاح چندین مرکز، از جمله مرکزی در ساختمان شهرداری شهر البعث در قنیطره، تلاش کرده‌اند تا خود را به عنوان یک قدرت بالفعل در این مناطق تحمیل کنند.

تارنمای خبری الاخبار سوریه با اشاره به تحرکات رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه به نقل از منابع محلی در حومه غربی درعا نوشته که سرکردگان صهیونیستی پس از تظاهرات علیه حضورشان در خاک سوریه، به ساکنان اعلام کرده‌اند که باید به کار در مزارع و زمین‌های کشاورزی بازگردند و وعده داده‌اند که هیچ آسیبی متوجه آنان نخواهد شد.

این اقدام پس از شکایت ساکنان از آسیب مزارعشان به دلیل محاصره مداوم اسرائیل و ادامه یورش‌ها و تفتیش خانه‌ها صورت گرفته است.

این در حالی است که:

  • صهیونیست‌ها علاوه بر ادامه عملیات نظامی، با استفاده از بولدوزر، تعدادی از بلندی‌ها را تخریب کرده و قصد دارد با ایجاد موانع خاکی و نصب دوربین‌های نظارتی و دستگاه‌های جاسوسی، کنترل منطقه را به دست گیرد. این اقدامات مشابه آنچه در کرانه باختری انجام شده، صورت می‌گیرد.
  • علیرغم تضمین‌های رژیم صهیونیستی به ساکنان روستاها مبنی بر حفظ امنیت آن‌ها، شاهد کوچ مستمر اهالی این مناطق هستیم که از ترس دستگیری یا خشونت اسرائیلی‌ها فرار می‌کنند.
  • همچنین، تخریب سیستماتیک ساختمان‌ها و منازل برخی ساکنان در چند روز گذشته افزایش یافته که نگرانی‌ها را درباره احتمال گسترش این وضعیت در غیاب نیروهای بین‌المللی افزایش داده است.

تخریب مزارع

بر اساس گزارش الاخبار:

  • منابع محلی در قنیطره اعلام کرده‌اند که نیروهای اشغالگر تعدادی از منازل در شهرک الرفید و مزارع اطراف آن را تخریب کرده و درختان را ریشه‌کن کرده‌اند.
  • این در حالی است که ساکنان این روستاها عمدتاً کشاورز هستند و هیچ گونه فعالیت سیاسی یا نظامی نداشته‌اند.

از زمان برکناری دولت بشار اسد، نیروهای اسرائیلی کنترل مناطق وسیعی را در امتداد خط حائل مرزی به عمق بیش از ۲۰ کیلومتر در اختیار گرفته‌اند. آنهم در شرایطی که شورشیان حاکم بر دمشق به بهانه اینکه سوریه دیگر قادر به تحمل جنگ‌های جدید نیست، خود را از آنچه در جنوب می‌گذرد دور نگه داشته و به راه‌حل‌های سیاسی تکیه کرده است که هنوز موفق به مهار اشغالگری رژیم صهیونیستی نشده‌ است.