جوان آنلاین: گروه جهادی درمانی الکفیل از آن گروههای خاص در ایران است. مجموعهای که توانسته اردوهایش را با حضور متخصصانی از مناطق مختلف کشور برپا کند. حالا آنها الکفیل را یک قرارگاه میدانند. جایی که پزشکان و دندانپزشکان و دیگر متخصصان رشتههای مختلف درمانی هر سال چند روزی را در کنار هم به روستاها و مناطق محروم و کمبرخوردار میروند تا به وضعیت بهداشت و سلامت هموطنانشان رسیدگی کنند. حجتالاسلام دکتر سیدامیر عبدالملکی، مسئول گروه جهادی درمانی الکفیل است. به سراغ او رفتیم تا در مورد نوع خدمات و برنامههایشان گفتوگویی داشته باشیم.
لطفاً در ابتدا توضیحی در مورد قرارگاه جهادی الکفیل بدهید که با حضور چه افرادی شکل گرفته است؟
این قرارگاه با هدف خدمت به هموطنان کمبرخوردار و توانمندکردن مناطق و روستاهای محروم شکلگرفته و متشکل از نخبههای حوزوی و دانشگاهی است که به دستور مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر اینکه فرمودند: «آتش به اختیار نگذارید بار روی زمین بماند» در استانهای مختلف حضور مییابد.
اردوی اخیر شما در ایام فاطمیه و با نام «مهر مادری» برگزار شد. چند متخصص در آن اردو حضور داشتند؟
ما سعی میکنیم در تمام اردوها از بیشترین پزشک و دندانپزشک و دستیاران و تیم همراه استفاده کنیم. اما اردوی جهادی درمانی مهر مادری بسیار ویژه بود و در این گروه جهادی که در بیرجند خدماترسانی کردند حدود ۲۵۰دندانپزشک حضور داشت.
در اصل این اردو به همت پزشکان این استان و استانهای دیگر برپا شد. افرادی که میتوانستند بدون هیچ مشقتی درآمد خوبی داشته باشند، اما چشم روی مادیات بستند و به مناطق محروم آمدند. آنها میخواستند چتر مهربانی را بر مردمی که در سختترین شرایط ممکن هستند، بگسترانند.
این اردو چند روزه بود و به چند نفر از هموطنان خدمات رسانی شد؟
ابتدا قرار بود به مدت سهروز خدماترسانی شود، اما اردو پنج روزه شد و متخصصان به مردم خونگرم و ولایتمدار خراسانجنوبی در شهر بیرجند خدمت میکردند. چون عرصه خدماترسانیها متنوع است نمیتوانیم تعداد مراجعه کنندگان را به صورت دقیق عنوان کنیم. اما بیش از ۷ هزار نفر از روستاهای اطراف برای ویزیت و درمان به جهادگران مراجعه کردند.
اولین بار بود که جهادگران گروه الکفیل به خراسان جنوبی میرفتند؟
چندین بار به این استان و روستاهای محرومش رفته بودیم، اما در کمتر از یک سال قرارگاه جهادی الکفیل توفیق داشت برای دومین بار در خراسانجنوبی حاضر شود. در این دو بار هم سه اردوی جهادی تخصصی در حوزه دندانپزشکی، چشم پزشکی و سایر خدمات پزشکی مانند مغز و اعصاب، اطفال، عروق، زنان، حلق و بینی، داخلی و... برگزار کردیم و خدمات زیادی ارائه شد.
پس باید اردوی اخیر را حاصل حضور متخصصان از مناطق مختلف ایران در کنار هم بدانیم.
بله. این اردو با همراهی ۲۵۰دندانپزشک، اساتید و هیئت علمی برگزار شد که یک ایران کوچک و همدل را تشکیل داده بودند. همانطور که گفتیم این افراد از نقاط مختلف کشور امده بودند و در این گروه نمایندهای از دندانپزشکان و پزشکان برای خدمت به هموطنان کمبرخوردار حضور داشتند. بنده میگفتم در این سرزمین، رنگین کمانی از طوایف شکل گرفته بود که توفیق خدمترسانی به هموطنان نیازمندشان را به دست آورده بودند.
آیا اردوها در مناطق دیگر هم برپا شدهاند؟
با اینکه این دومین باری بود که وارد خراسان جنوبی میشدیم، اما اردوهایمان را به صورت گسترده در نقاط مختلف برپا کردیم. علاوه بر وجود ۷۰یونیت در سایت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، در شهرستان «درمیان» در شهر اسدآباد هم مشابه این اردو با حجم کمتر و حضور ۱۵دندانپزشک برگزار شد.
ضمن اینکه حدود ۴۵۰دستیار دندانپزشکی متشکل از دانشجویان دانشکده علوم پزشکی بیرجند به همراه تیم پشتیبانی و تأسیسات در این گروه به نیازمندان خدماترسانی کردند.
خدمات دندانپزشکی در چه سطوحی ارائه شد؟
چون دندانپزشکی یکی از مهمترین بخشها به شمار میآید، ما هم سعی کردهایم تا بهترین خدمات ارائه شود. به همین خاطر این خدمات در تمامی سطوح اعم از جراحی، کشیدن، ترمیمها، پرکردن، عصبکشی و نیازهای دیگر است.
در آخرین اردو که پنجروزه بود، علاوه بر خدمات دندانپزشکی، ۸هزار عینک در بین مددجویان کمیته امداد استان توزیع شد که این افراد بعد از بینایی سنجی و تعیین نمره چشم، این فرصت را داشتند تا از بین یک سبد چند هزارتایی، عینک و فریم خود را انتخاب کنند.
به غیر از این حوزهها، چه خدمات دیگری ارائه شد؟
همانطور که عنوان شد، ما قصد داریم وقتی به منطقهای میرویم به همه نیازها بپردازیم. خدماتی در بخشهای گوش و حلق و بینی، پوست، مو، عفونی، داخلی و هر نیازی که احساس شود هموطنان دارند.
خدمات هم به این صورت است که بعد از تریاژ و معاینه از سوی پزشک عمومی، به متخصص ارجاع داده میشود تا ظرف یک هفته به کلینیکهای تخصصی مراجعه کنند.
هزینهها چطور محاسبه میشود؟
وقتی مراجعهکننده کد ارجاع به کلینیک میگیرد، حدود ۸۰درصد از هزینهها و داروهایش را تقبل میکنیم.
ناگفته نماند در کنار این سایت دندانپزشکی، کارگاههای آموزشی متشکل از غرفههای مقاومت و همدلی ایرانیها و همچنین آموزش دندانپزشکی، مشاورههای تحصیلی، ترک اعتیاد، جوانان و نوجوانان و ازدواج برگزار شد. در بدو ورود هم موکبی طراحی شده بود که وظیفه پذیرایی از مراجعه کنندگان را بر عهده داشتند.
همینجا باید از تعامل خوب کمیته امداد استان خراسان جنوبی، قرارگاه حاج عبدالله والی و مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند کمال تشکر را داشته باشم. مسئولان خیلی خوب پای کار بودند و از دوهفته قبل غربالگری چند هزار مددجو را شروع کرده بودند.
توفیقی بود که در استان شهید جمهور آیتالله رئیسی حاضر شویم، بالاخره نجابت، ولایتمداری و غیرت این مردم زبانزد همه عالم است و امیدواریم با این خدمترسانی بار کوچکی از شانههایشان برداشته باشیم.