شناسهٔ خبر: 70450048 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

دزفول تنها شهر ایران با ۲۰ شهید جاویدالاثر موشکی است

نویسنده و پژوهشگر دوران دفاع مقدس گفت: دزفول تنها شهر ایران اسلامی است که دارای ۲۰ شهید جاویدالاثر ناشی از بمباران‌های موشکی و هوایی به شهر است.

صاحب‌خبر -

منوچهر مهدی پور عصر سه شنبه در همایش تکریم مادران و همسران شهدا در حسینیه ثارالله دزفول اظهارکرد: حجم بمباران‌ها و موشکباران‌های دزفول در دوران جنگ تحمیلی به قدری سنگین بوده است که آثاری از پیکر برخی از شهدا هیچگاه پیدا نشد.

وی با اشاره به نقش والای بانوان دزفول در پشتیبانی از رزمندگان در دوران دفاع مقدس بیان کرد: بانوان این شهرستان در طول هشت سال دفاع مقدس جلوه‌هایی از شجاعت و ایثار را در تاریخ ثبت کردند.

نویسنده ۲۱ کتاب دفاع مقدسی با بیان اینکه دزفول در تمام رده‌های سنی دارای شهید است ادامه داد: دزفول در راه انقلاب اسلامی تا کنون ۲ هزار و ۶۴۲ شهید تقدیم کرده است که از این تعداد ۳۹۲ شهید زن از نوزاد سه روزه تا مادربزرگ ۹۲ ساله است.

وی با اشاره به رونمایی از کتاب «به رنگ غربی کوثر» در این همایش گفت: اطلاعاتی پیرامون ۱۵۴ شهید جاویدالاثر دزفول در این کتاب جمع آوری شده است.

۲ درصد جمعیت مردم دزفول در دوران هشت سال دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل شدند که این آمار در کشور بی‌نظیر است. برخی خانواده‌های این شهرستان تا ۲۱ شهید در جنگ تحمیلی تقدیم انقلاب کردند.

بانوانی در دزفول وجود دارند که همزمان همسر شهید، مادر شهید، دختر شهید، خواهر شهید و عروس شهید هستند که در ایران کم نظیر است.

به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشده‌ای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد؛ رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، ۱۷۶ موشک غول پیکر «فراگ هفت و اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد.

هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی‌دفاع شهر فرو ریختند و آتش بارهای عراق با شلیک پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ نقاط مختلف شهر را هدف قرار دادند اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، چهار هزار جانباز، ۴۵۲ آزاده سرافراز و ۱۴۷ مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساختند.

به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد؛ همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.