شناسهٔ خبر: 70449565 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

مسعود پزشکیان:

طبق فرمایش قرآن، باور داریم که فرقی میان پیامبران نیست

رئیس جمهور با بیان اینکه طبق فرمایش قرآن کریم، فرقی میان پیامبران نیست، گفت: ما در مقابل آنچه همه پیامبران دعوت به آن کردند تسلیم هستیم. این اعتقادی است که خداوند در قرآن به ما معرفی کرده و ما باور داریم که فرقی بین دین ما و شما از لحاظ اعتقادی نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در آستانه سالروز میلاد مبارک حضرت عیسی (ع)، شامگاه سه‌شنبه در دیداری صمیمی با جمعی از هم‌میهنان مسیحی، ضمن تبریک این مناسبت به آنان و همه مسیحیان جهان و آرزوی صلح، امنیت و مهربانی برای همه مردم جهان، اظهار کرد: یکی از عزیزان درباره پایبندی بنده به سخنانی که مطرح کرده‌ام، گفتند که باید بگویم آنچه گفته‌ام، اعتقاد و باوری است که از دین و پیام خدا و پیامبران گرفته‌ام.

رئیس جمهور با اشاره به فرمایش قرآن کریم مبنی بر اینکه فرقی میان پیامبران نیست، افزود: ما در مقابل آنچه همه پیامبران دعوت به آن کردند، تسلیم هستیم. این اعتقادی است که خداوند در قرآن به ما معرفی کرده و ما باور داریم که فرقی بین دین ما و شما از لحاظ اعتقادی نیست. در ادامه نیز فلسفه بعثت پیامبران را مطرح می‌کند مبنی بر اینکه مردم همه یکی بودند، ما پیامبران را فرستادیم که بشارت دهند و نظارت کنند، به آنان کتاب دادیم که بر اساس حق در جامعه کار کرده و اختلافات را قضاوت کنند.

پزشکیان با بیان اینکه هیچ پیامبر و هیچ باوری غیر از تأکید بر قضاوت بر مبنای حق، انصاف و درستی، پیامی نیاورده است، تصریح کرد: همه مقدمات دیگر مثل نماز و روزه و عبادت‌هایی که میان ما و شما تفاوت‌هایی هم دارند، برای این است که ما بر اساس انصاف، مهربانی و اخلاق در جامعه با یکدیگر برخورد کنیم. تأکید همه ادیان بر این است که مردم یکی هستند، خدا نیز یکی است، پس خدا را عبادت کنید، اما سرِ منیت‌ها هر کسی یک راهی را رفته و می‌گوید حق با من است.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه حق مستقل از من و شماست و در حقیقت باید از آن مبانی اعتقادی را استخراج کرد، گفت: هر کس از حق منحرف شد، باید به حق بازگردد. خداوند به حضرت داوود هم می‌گوید که ما تو را خلیفه کردیم تا بین مردم بر اساس حق قضاوت کنی، تابع هوای نفس خود نشو که تو را به ضلالت می‌کشد و از مسیر خدا تو را دور می‌کند. کسانی که پای خود را از مسیر حق و عدالت آن طرف می‌گذارند، گرفتار عذاب بزرگی می‌شوند. این عذابی که الان در دنیا و در خاورمیانه با آن گرفتار هستیم، برای آن ضلالت و تابعیت نفس است که ما را به جان هم انداخته است.

پزشکیان با اشاره به اینکه اینها روز حساب را از یاد برده‌اند، اضافه کرد: فردای قیامت از ما درباره هر ظلم و تضییع حقی سؤال می‌شود. تمام دعواهای ما به خاطر منیت است، اگر منیت را کنار بگذاریم، اگر حق گفته شود، می‌پذیریم و اگر حق گفته نشود، نمی‌پذیریم، حالا از هر کس می‌خواهد باشد؛ اگر روی این مسئله با هم تفاهم کنیم، دعوایی نداریم.

رئیس جمهور به گفت‌وگوی نقل شده حضرت مسیح با یهودی‌ها و اقوام موسی در قرآن کریم اشاره و خاطرنشان کرد: حضرت مسیح می‌فرماید که خدا، هم خدای ماست و هم خدای شما، همان خدا را عبادت کنیم. همه باید همین مسیر را برویم، اگر همین مسیر را برویم و حق و انصاف و عدالت را بپذیریم، چه اختلافی باید با هم داشته باشیم؟

پزشکیان با تأکید بر اینکه همه اختلافات زاییده منیت‌هاست، اظهار کرد: ما همه از یک ملت، قوم و یک نژاد هستیم. خداوند می‌گوید زبان، گفتن، جنسیت و منطقه، هیچ فرقی نمی‌کند، برتری با کسی است که سالم‌تر، صالح‌تر، درست‌تر و مهربان‌تر است. هر کسی مهربان‌تر و درستکارتر، او برتر است و هر کسی عادل‌تر و صالح‌تر، حق‌ با اوست.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز خدمت شما رسیدیم تا به شما میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) را تبریک بگوییم، افزود: امیدواریم نگاه آن پیامبر بزرگ و اندیشه‌اش و در حقیقت دعوتش به صلح و به محبت و آرامش، نصیب جامعه ما، منطقه ما و دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم، بشود و سر چیزهای بی‌اهمیت به جان هم نیفتیم و با هم دعوا نکنیم. این تمامیت‌خواهی است که ما را به جان هم انداخته و باعث شده به سرزمین و حدود همدیگر احترام نگذاریم.

پزشکیان با تأکید بر اینکه فقط تبریک عرض می‌کنم و نمی‌خواهم وقت شما را بگیرم، تصریح کرد: آمدم بگویم ما هم با شما هستیم و همه می‌خواهیم برای صلح، آرامش، عدالت، حق، محبت و انصاف در جامعه کنار هم زندگی کنیم. خداوند پیامبران را فرستاد که ما با هم، با صلح و آرامش در کنار یکدیگر باشیم و با هم دعوا نکنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه واقعاً چیزی برای دعوا وجود ندارد و هر آنچه هست محبت، صلح، آرامش و آرزوی سلامتی برای شما، برای خودمان، برای منطقه و دنیا است، گفت: اینکه تمامیت‌خواهانی که به خاطر مسائل بی‌اهمیت سرزمین‌ها را بمباران و آدم‌ها را می‌کشند، اصلاً باوری داشته باشند یا خدایی را بشناسند، اصلاً در ذهن بنده خطور نمی‌کند، چرا که اگر کسی خدا را بشناسند، به راحتی زن و بچه و پیر و جوان را بمباران نمی‌کند و دیگران را ضایع و پایمال نمی‌کند؛ به امید آن روز، شاد و سربلند و پیروز باشید.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود علوی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام، ادیان و مذاهب در ابتدای این نشست با تبریک به مناسبت میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) گفت: مسیحیت و اسلام هر دو به دنبال حاکمیت برادری و صلح میان انسان‌ها هستند. در پرتو این آموزه‌های آسمانی هم‌وطنان مسیحی همواره با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همراه بودند و برخی از آنان در ایام دفاع مقدس به شهادت رسیدند.

در ادامه این نشست سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز طی سخنانی کوتاه با تبریک میلاد حضرت مسیح (ع) با بیان اینکه «رئیس جمهور با حضور در این نشست عملاً تحقق شعار وفاق را نشان داد»، تصریح کرد: مسیحیت در ایران قدمتی به اندازه تاریخ مسیحیت دارد و طی 100 تا 150 سال اخیر به ویژه در ایام پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس این همدلی، همراهی و همگامی را به طور مشخص می‌توان دید.

در این نشست اسقف آراکل کادهچیان، نماینده اسقف اعظم سبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران، مارنرسای بنیامین، اسقف اعظم جامعه ارامنه کل آذربایجان، آنی مانوکیان، مدیر مدرسه دخترانه ارس، هانیبال داداش آده کارآفرین، مگردیچ تومانیان، مشاور معاون اول رئیس جمهور و لیندا خاریاد، خواهر جانباز شهید آشوری در سخنانی کوتاه ضمن تقدیر از رئیس جمهوری جهت حضور در این نشست در شب میلاد حضرت مسیح (ع)، پیروان حضرت مسیح را جزئی جدایی‌ناپذیر از جامعه ایران عنوان و تأکید کردند که کسی حق ندارد ادعا کند که پیروان حضرت مسیح در ایران غریبه هستند، بلکه پیروان این حضرت نه بیگانه و مهمان، بلکه شهروند ایران هستند.

انتهای پیام