شناسهٔ خبر: 70447755 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

پروژه‌های دانشجویی با نیازهای جامعه تطبیق پیدا کند

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: در بخش‌های پژوهشی و مدیریت پژوهش استان ردیف‌هایی از اعتبارات دستگاه‌ها برای پژوهش و پاسخگویی نیازهای پژوهشی استان وجود دارد که میزان آن بسیار کم است، بنابراین ما در داخل دانشگاه‌ها باید هدف‌گذاری دقیق‌تر و بهتر برای استفاده از این منابع داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

ایوب درویشی، در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر و تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه پیام‌نور استان اصفهان که ظهر امروز در دانشگاه پیام‌نور برگزار شد، اظهار کرد: نقش دانشگاه در توسعه همه جانبه جامعه، موضوع مهمی است که البته جای تبیین این موضوع نیز در خود دانشگاه به‌عنوان نهادی با وظیفه اصلی آموزش عالی و با هدف توسعه است که شیوه توسعه و راه های رسیدن به توسعه از کانال دانشگاه می‌گذرد.

وی افزود: به‌عنوان یک وظیفه ذاتی، اینکه ما بتوانیم نیروهای توانمند، آموزش دیده، خلاق و نیروهایی که بتوانند محور حرکت و مدیریت جامعه باشند را تقویت کنیم، پیش بردن امر توسعه است و به طور طبیعی این قسمت از وظیفه نیاز به تبیین همه جانبه و منطبق بر واقعیت‌ها و نیازهای جامعه دارد.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری اصفهان ادامه داد: دانشگاه پیام نور به‌عنوان یک دانشگاه خلاق و چابک در این زمینه نقش بی بدیلی دارد. من هم مقطع کوتاهی در این دانشگاه تدریس کردم و همواره دیدم که دانشجویان این دانشگاه به دلیل غیرحضوری بودن، دانشجویانی خودبسنده و خودکار هستند و ناچار هستند خودکفا باشند و از تمام منابع و مراجع استفاده کنند و اکتفا به کلاس درس نمی‌کنند.

درویشی در رابطه با الزام تأسیس دانشگاه پیام نور در مقطع زمانی خاصی گفت: در یک مقطعی این شرایط از لحاظ هرم جمعیتی فراهم شد تا در مناطق مختلف و شهرها و شهرستان‌های مختلف مراکز پیام نور تأسیس شود و در زمان خود این امر به تربیت نیروهای خلاق و مورد نیاز جامعه کمک کرد و در حال حاضر با تغییر جمعیتی و تغییراتی در ساختار و شیوه کار این دانشگاه مواجه هستیم و همه شاهدیم که هم‌اکنون سیاست دانشگاه پیام نور این است که واحدها با مراکز تجمیع شود تا از امکانات موجود، بیشترین بهره‌مندی صورت گیرد.

وی ادامه داد: من استدلالم این است که دانشگاه پیام نور کمترین بار و بیشترین سود و بهره را دارد. در این دوره که تغییر هرم جمعیتی و نیازهای جامعه را داریم امیدوارم این دانشگاه به خوبی بتواند خود را با این شرایط تطبیق دهد.

درویشی افزود: دانشگاه در امر توسعه بخش‌های متخلف، تحقیق و پژوهش و نشان دادن راه اینکه چکار کنیم بیشترین بهره وری را در بخش‌های مختلف داشته باشیم، نقش بسزایی دارد. اگر در حال حاضر ناترازی‌هایی در بخش‌هایی از تولید منابع کشور داریم یا در بخش‌های اداری، صنعتی و کشاورزی سوالاتی داریم و باید شیوه‌های درست را منطبق بر نیازهای موجود و پیشرفت دنیای امروز بیابیم چه نهادی صالح تر و بهتر از دانشگاه؟

وی با اشاره به لزوم ارتباط دانشگاه با بخش‌های دیگر جامعه گفت: به عبارتی اگر ما دانشگاه را صرفا برای دانشگاه بخواهیم و ارتباط دانشگاه با بخش‌های اجرایی و مدیریتی کشور قطع شود، هم به ضرر دانشگاه و هم به ضرر بخش اجرایی و مدیریتی کشور است، بنابراین باید این ارتباط، ارتباطی منطقی و در حال تقویت و گسترش باشد.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری اصفهان افزود: منابع و سرمایه‌های مختلفی از جمله اساتید، نیروی انسانی و تجهیزات در دانشگاه‌ها برای پژوهش وجود دارد که باید در خدمت جامعه قرار بگیرند.

درویشی ادامه داد: در بخش‌های پژوهشی و مدیریت پژوهش استان ردیف‌هایی از اعتبارات دستگاه‌ها برای پژوهش و پاسخگویی نیازهای پژوهشی استان داریم که بسیار کم است، بنابراین در داخل دانشگاه‌ها هدف‌گذاری دقیق‌تر و بهتر برای استفاده از این منابع می‌توانیم داشته باشیم. به طور مثال تحقیقی که الزاماً دانشجوهای دوره تکمیلی انجام می‌دهند را اگر به سمت نیازهای واقعی جامعه سمت و سو دهیم، می‌توان بهره‌وری بیشتری از منابع کسب کرد، بنابراین دانشگاه هم مسیر توسعه را هموار و روشن می کند  و هم اصل وظیفه ذاتی دانشگاه، هدف توسعه است.

وی اضافه کرد: مدیریت این دانشگاه توسط مسئولان ارشد نهاد به یک خانم دانشمند سپرده شده است. ضمن تبریک برای اخذ این تصمیم  باید زمینه پیشرفت و تعالی این جمعیت ۵۰ درصدی را فراهم کنیم و به عبارتی اگر غافل شویم و به این سرمایه انسانی عظیم توجه نکنیم به طور حتم امر و گفتمان توسعه ما ناقص خواهد بود و به مقصود نمی‌رسد.

درویشی افزود: باید به این مسئله توجه کنیم که در مدیریت‌ها و نهادهایی که مسئول هستیم، حضور بانوان را تزیینی و تشریفاتی فرض نکنیم، چراکه در واگذار کردن و اختیار مدیریتی دادن به خانم‌ها برکات زیادی وجود دارد.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری اصفهان ادامه داد: قشر نسوان در مدیریت‌ها جدی‌تر و با دقت بیشتری کار را انجام می دهند، بنابراین از این سرمایه باارزش و فراوان، سازمان اداری و دستگاه‌های مدیریتی کشور را محروم نکنیم. از مدیران استان انتظار است در بخش‌های مختلف از مدیریت بانوان استفاده کنند و در این دوره جدید این اتفاق خواهد افتاد همانطور که از برنامه‌های قطعی استاندار نیز استفاده از توان خانم‌های با دانش و با تجربه در سازمان‌ها، استانداری، مدیریت استان، فرمانداری و بخشداری است.

انتهای پیام