به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره اعطای نشان نیکوکاری ظهر امروز، سهشنبه 4 دیماه، در هتل ارم تهران برگزار شد.
سید محمد بطحایی، معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی، در این مراسم با بیان اینکه قرائت جدیدی از وقف صورت گرفته است، گفت: چندی پیش در این مجموعه که اکنون اختتامیه جشنواره نیکوکاری برگزار شده، نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد که اگر دعوتنامه را مشاهده نمیکردید فکر نمیکردید که این نمایشگاه مربوط به اوقاف است این اقدامات نشان میدهد که سازمان اوقاف مسأله محور وارد رفع معضلات کشور شده است.
او ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این رویداد که به نوعی جهاد تبیین است، اظهار کرد: معرفی کار خیر و خیران کمتر از کار خیر نیست که سازمان اوقاف عهده دار این رویداد خیر شده و امید است دامنهاش گسترش یابد و همه نیکوکاران در این جشنواره مورد تشویق قرار گیرند.
معرفی کار خیر و خیران کمتر از انجام امور نیکوکارانه نیست
بطحایی افزود: سمنها، تشکلهای مردمی و انجمنها بخشی از جامعه هستند که میتوانند مسائل اجتماعی را حل کنند و بسیار اهمیت دارند. همه میدانیم مسائل جامعه و اجتماع اگر توسط گروههای مردمی حل نشود توسط دولتها قابل حل نیست، اما متأسفانه در کشورمان علیرغم پشتوانه محکم در حوزه خیریه کمتر از این ظرفیت استفاده میکنیم. جامعه ای مثل جامعه ما که بهره مند از آموزههای دینی است باید از این ظرفیت خیر استفاده کند و باید موانع را کاهش دهیم.
او بیان کرد: به عنوان سازمان امور اجتماعی از وظایف خود میدانیم که نبود شبکه منسجم در امور خیریه را که اولین مانع در این حوزه است مدیریت کنیم. به نظر میرسد در این زمینه مدیریت دانش کمتر مورد توجه قرار میگیرد، با همکاری سایر تشکلهای دولتی از وزارت ورزش تا بهزیستی و ... نهادهای بیرون از بخش دولت و گروههای جهادی بتوانیم این انسجام را در شبکه برقرار کنیم.
رئیس سازمان امور اجتماعی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالهای 94 و 95 با موضوع آسیبهای اجتماعی به نکات دقیقی اشاره کردند یکی از کلیدواژهها که تکرار کردند بحث یکپارچه سازی و انسجام بخشی است، ما در حوزه اجتماعی به صورت جزیره ای فعالیت میکنیم و این یکی از دلایلی است که اثربخشی کارها را کم میکند.
او با تأکید بر اینکه ایجاد شبکه اثربخشی کارها را تقویت میکند، تصریح کرد: اگر ما از شما منتخبان امر خیر خواهش میکنیم حمایت کنید و معتقدیم که مسائل کشور توسط مردم حل میشود، باید موانع سر راه شما را برداریم. ما دولتیها تشکلها را رقیب دولت فرض کردهایم و چون تصورمان مواجهه با رقیب است موانع را پیش پای آنها میگذاریم تا جایی که خیر پشیمان میشود. کاری که وزارت کشور پیش گرفته این است که موانع را کاهش دهد و مسیر را باز کند، دولت نیز پشتیبان خواهد بود.
اعطای جایزه نیکوکاری به نهادینه کردن امر خیر در جامعه کمک میکند
سخنران دیگر این همایش احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، بود که ضمن تقدیر از دستاندرکاران این برنامه گفت: یکی از مشکلات حوزه نیکوکاری دستگاههایی هستند که باید بستر را فراهم کنند، مشکلات از صدور مجوز شروع میشود. در حوزه ورزش و مدرسهسازی بزرگترین مشکل بحثهای حقوقی است، به عنوان مثال زمینی در نظر گرفته میشود تا خیری ساختمانی در آن بنا کند متأسفانه به دنبال این موضوع در موارد متعدد مسائل حقوقی از مالکیت تا موارد دیگر مطرح شده، مانند این نمونه در مدارس زیاد داریم که مشکل وراث دارند.
او ادامه داد: در حوزه ورزش نیز همین بحث وجود آورد و امید است با تنقیح قوانین، شرایط بهتر برای جذب خیرین به وجود آید.
وزیر ورزش و جوانان عنوان کرد: در این جلسه درمورد جامعه اوتیسم صحبت شد، بی تردید بچهها و خانوادههای درگیر این موضوع، خیلی سختی میکشند، امید است طرحی ارائه دهیم که به این خانوادهها کمک کنیم.
دنیامالی با بیان اینکه اعطای جایزه نیکوکاری به نهادینه کردن امر خیر در جامعه کمک میکند، گفت: برگزاری این جشنواره فرصتی برای دستگاهها فراهم کرد تا در مسیر خدمت همکاری داشته باشند و نشست امروز نمادی از همت جمعی در امر نیکوکاری است.
این مقام مسئول تصریح کرد: نقش خیران در توسعه وزارت ورزش قابل انکار نیست و کمک شایانی به سلامت جسمی و روانی جامعه خواهد کرد و از این حمایتها استقبال میکنیم، قطعاً با همکاری یکدیگر میتوانیم افقهای روشن برای ایران عزیزمان رقم بزنیم.
لزوم توجه به توسعه جغرافیایی در کارهای نیکوکارانه
سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، نیز در اختتامیه نخستین جشنواره اعطای نشان نیکوکاری با بیان اینکه امروز شاهد یکی از جدیترین اقدامات در امر ساماندهی خیر جمعی هستیم، گفت: بهزیستی بیشترین تشکل مردمی در امور خیریه را مجوز داده و اعطای مسئولیت کرده است و اکنون بیش از 20 هزار مؤسسه و انجمن در امر خیر و خدمات رسانی در امور ژنتیک تا حمایت از سرپرستان خانوار فعال هستند.
حسینی افزود: ما در بهزیستی چند موضوع را میخواهیم پیش ببریم. در مجوزدهی گاهی کندیهایی داریم که باید سرعت بخشیده شود، دیگر اینکه معتقدیم اگر 20 هزار تشکل خیریه مردمی داریم توانمندسازی تشکلها بیش از هرکس توسط خود تشکلها باید اتفاق بیافتد که شیوهنامه آن در حال تدوین است.
او ادامه داد: نکته سوم اینکه به دنبال توسعه موضوعی کار خیر هستیم. در عرصه علمی و آموزش و پرورش علاوه بر مدرسه سازی، مدرسه یاری، توان یاری و استادیار را در نظر داریم.
حسینی با تأکید بر اینکه باید علاوه بر توسعه موضوعی، توسعه جغرافیایی در امر خیر را مد نظر قرار دهیم، عنوان کرد: برندسازی نیز باید توسعه یابد و در نهایت شبکهسازی امر مهمی است که در توسعه کمی و کیفی کار خیر مؤثر است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه هر شخصی در این مسیر گام بگذارد از «خشت تا بهشت» در مسیر فضیلت گام گذاشته و برنده است، تصریح کرد: امروز اگر 26 مؤسسه برتر در امور خیریه انتخاب شدهاند، 54 درصد این موارد از مؤسسات بهزیستی هستند، امید است در این زمینه بیش از پیش توفیق داشته باشیم.
انتهای پیام/