به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، نخستین مرکز مدیریت همزمان و برخط عملیاتهای مرتبط با چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) با صرف هزینه 10 میلیون دلار در فاز نخست راهاندازی شد.
مرکز مدیریت همزمان و برخط عملیاتهای مرتبط با چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) گروه انرژی پاسارگاد، یک ساختار مدیریتی و فناورانه در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز است که با استفاده از ابزارهای مختلف عملیات نظارت، انتقال، تحلیل و پردازش هوشمند دادهها را برای مدیریت همزمان و برخط عملیاتهای مرتبط با چاهها، مخزن و تأسیسات روسطحی بهعهده دارد.
این مرکز از فناوریهای نوینی نظیر حسگرهای پیشرفته سیستمهای مدیریت داده هوش مصنوعی و تحلیل دادههای برخط بهره میگیرد تا اطلاعات جامعی از وضعیت چاهها، جریان مخزن و عملکرد تأسیسات ارائه دهد.
کارهای اجرایی و زیرساختی این پروژه از بهمن 1402 آغاز و بهعنوان نخستین مرکز فعال در حوزه بالادستی نفت و گاز کشور دی 1403 افتتاح شد.
هزینه فاز اول این مرکز شامل زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری تاکنون 10 میلیون دلار بوده است و به جهت تکمیل و هوشمندسازی سامانههای تولید مهندسی و عملیات حفاری هدایت، چاه، تعمیرات نگهداری و ایمنی به 5 میلیون دلار سرمایهگذاری در آینده نزدیک نیاز دارد که امید است این مهم با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، شرکت ملی نفت و گروه پاسارگاد در کمتر از 12 ماه اجرایی و سبب دستیابی به تحول دیجیتال کاربردی در مدیریت بالادست توسعه و تولید میدانهای نفتی در تراز جهانی شود.
از اهداف دستیافته در فاز نخست مرکز WRFM پاسارگاد میتوان به جمعآوری، ذخیرهسازی و تحلیل دادهها بهصورت برخط و در دسترس بودن مجموعه اطلاعات بهروز و سوابق آن سیستم نمایش یکپارچه و مشاهده الگو و روند دادهها و صدور هشدارهای لازم، کمک به تصمیمگیری سریع و بهنگام عملیاتهای توسعهای و تولیدی و کاهش ریسکهای عملیاتی اطمینان از حصول شاخصههای عملکردی و امکان دسترسی به داراییهای شرکت در هر نقطه جغرافیایی و بهینهسازی مستمر ارزش داراییها اشاره کرد.
همچنین از مهمترین دستاوردهای فاز نخست میتوان به جلوگیری از کاهش تولید 8 هزار بشکه نفت در روز و رسیدن به تولید تجمعی برابر با 1.4 میلیون بشکه اشاره کرد که ارزش ایجادشده برای کشور با در نظر گرفتن قیمت فروش هر بشکه نفت معادل با 60 دلار، نزدیک به 100 میلیون دلار است.
در فاز دوم توسعه این مرکز، هوشمندسازی سامانههای موجود با بهکارگیری روشهای یادگیری، ماشین یادگیری عمیق، مدلهای هوش مصنوعی و مدلهای زبانی بزرگ انجام خواهد شد تا شاهد گامی نوین در توسعه صنعت بالادست نفت و گاز کشور باشیم.
بهینهسازی هوشمند تولید و تضمین جریان با پایش هوشمند کارکرد پمپهای درونچاهی، پایش رسوب آسفالتین، پایش خوردگی لولهها، تکمیل زیرساختهای سختافزاری برخط و هوشمندسازی تعمیرات و نگهداری تأسیسات، همچنین هوشمندسازی عملیات درونچاهی، ایمنی، تولید عملیات حفاری و هدایت حفر چاههای افقی ازجمله اهداف کلیدی فاز دوم است.
انتهای پیام/