شناسهٔ خبر: 70446075 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در هم‌اندیشی پیشکسوتان صنعت چاپ عنوان شد:

چالش کمبود اپراتور متخصص در چاپخانه‌ها جدی است

کمبود نیروی انسانی حرفه‌ای و لزوم آموزش اپراتور متخصص در صنعت چاپ از جمله مباحثی بود که در نشست هم‌اندیشی پیشکسوتان صنعت چاپ کشور بررسی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست هم‌اندیشی پیشکسوتان صنعت چاپ کشور سه‌شنبه (۴ دی‌ماه) همزمان با دومین روز سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت چاپ با حضور جمعی از پیشکسوتان این صنعت و روسای برخی از اتحادیه‌های چاپ سراسر کشور در ستاد برگزاری این رویداد برگزار شد.

در این دیدار صمیمی که با گپ و گفت چاپخانه‌داران قدیمی همراه بود، مسائل و مباحث مختلف حوزه چاپ مطرح شد و افراد به ارائه راهکار برای حل مشکلات و دغدغه‌های موجود در صنعت چاپ پرداختند.

احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در سخنانی با بیان اینکه امروز روز بزرگداشت پیشکسوتان صنعت چاپ است، عنوان کرد: دومین روز نمایشگاه به شما اختصاص دارد تا بتونیم برای نمایشگاه اعتبار کسب کنیم، چون شما هر کجا قدم بگذارید اعتبار و بزرگی می‌آورید و در اصل پیشکسوتان، چراغ راه، اعتبار و سرمایه معنوی صنف چاپ هستند.

وی با اشاره به اهمیت آموزش در صنعت چاپ، ادامه داد: رایزنی‌هایی با فعالان صنعت چاپ کشور داشتیم تا برای حل مشکل کمبود نیروی متخصص، آموزش‌هایی در مجموعه‌شان داشته باشند و افراد متخصص را در چاپخانه خود جذب کنند و نیروی انسانی حرفه‌ای تربیت کنند.

ابوالحسنی با بیان اینکه در تعمیرات نیز چاپخانه‌ها با مشکل جدی روبه‌رو هستند، گفت: برای تعمیر ماشین‌آلات، دعوت کردیم چاپخانه‌داران دوره آموزشی برگزار کنند؛ یک نفر از پیشکسوتان حاضر شد، ماشین چاپ را خود باز کند و به هنرجویان یا دانشجویان، آموزش بدهد که ماشین را ببندند؛ باید این کار را قدر بدانیم.

وی در ادامه با بیان اینکه تا چند سال قبل در اتحادیه‌های کل کشور وحدت‌رویه نداشتیم، عنوان کرد: در این زمینه با مدیران اتحادیه‌های استانی ارتباط خوبی برقرار کردیم که در بیان نظرات، دغدغه‌ها و مشکلات صنعت چاپ وحدت‌رویه وجود داشته باشد که خوشبختانه انجام شده و خیلی تاثیرگذار بوده است.

چالش کمبود اپراتور متخصص جدی است

جوانان باید در هوای چاپ تنفس کنند

در ادامه این نشست، اسکندر خمسه‌پور، پیشکسوت صنعت چاپ کشور نیز در سخنانی گفت: سال‌ها است که برای جبران کمبود نیروی کار حرفه‌ای از هنرستان‌ها، هنرجو می‌گیریم و علاوه بر آموزش، آن‌ها را با مسائل فنی و عملی صنعت چاپ آشنا می‌کنیم.

وی افزود: در این میان از روسای اتحادیه‌های سایر استان‌ها هم می‌خواهیم این فرهنگ را در بین همکاران خود جا بیندازند تا این موضوع را بپذیرند که اهالی صنعت چاپ از نیروهای جوان و فارغ‌التحصیلان باانگیزه در کار خود استفاده کنند.

داوود شایسته خصلت، دیگر پیشکسوت صنعت چاپ نیز در بخش دیگر این نشست، گفت: یکی از نکته‌های مثبت نمایشگاه، دیدار با همکاران قدیمی و صحبت درباره کار و صنعت چاپ است، نمایشگاه چاپ، فرصتی مهیا کرده است که بتوانیم بعد از مدت‌ها همدیگر را در یک فضای صمیمی ببینیم.

وی با بیان اینکه راه پیشرفت در صنعت چاپ آموزش است، ادامه داد: آموزش باید در چاپخانه انجام شود، جوانان باید در هوای چاپخانه‌ها نفس بکشند و آموزش ببینند، باید به آن‌ها مهلتی داده شود تا بیاموزند، اگر آن‌ها یک دوره دوتا سه‌ساله را سپری کنند، ضرر و زیان‌ها هم جبران می‌شود.

شایسته‌خصلت، همچنین بر ضرورت آموزش عملی و تئوری توامان در این صنعت تاکید کرد و گفت: اگر این اتفاق عملی شود، آن وقت سطح کار از نظر کیفی ارتقا پیدا می‌کند و در جذب بازار موفق‌تر خواهید بود.

علی مغانی از استان خراسان رضوی، در سخنانی گفت: از چند سال قبل، کمبود اپراتور را پیش‌بینی می‌کردیم و هشدار داده بودیم. از خروج افراد متخصص از صنعت چاپ خبر دادیم و گفتیم که بخش زیادی از آن‌ها به سمت مشاغل کاذب پُردرآمدتر جذب می‌شوند و معتقدم باید راهکاری برای آن اندیشیده شوند.

وی ادامه داد: موضوع ثبت سفارش نیز اکنون با چالش جدی روبه‌رو شده است و همه فعالان صنعت چاپ در سراسر کشور با این چالش دست و پنجه نرم می‌کنند و به‌نظرم دولت باید نگاه ویژه‌ای به آن داشته باشد.

مغانی با بیان اینکه ایجاد وحدت و همدلی در استان‌ها ضروری است و باید ادامه پیدا کند، یادآور شد: باید برای حفاظت از کیان صنعت چاپ این موضوع ادامه داشته باشد. با تکیه بر یک وحدت‌رویه، مطالبات و درخواست‌های خود را بیان کنیم.

چالش کمبود اپراتور متخصص جدی است

دغدغه‌ای جدی به نام اپراتور چاپ

در ادامه میریونس جعفری، نایب‌رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران با بیان اینکه امروز ماشین‌چی‌ها وقتی از کار بیرون می‌روند در مجموعه‌های تاکسی اینترنتی می‌روند، گفت: کارگر کم است و این کمبود نیروی انسانی امروز به دغدغه‌ای جدی تبدیل شده که باید به دنبال رفع آن باشیم.

همچنین بهمن پورمند، دیگر پیشکسوت صنعت چاپ، در سخنانی کوتاه گفت: امروز با ارگان‌ها و نهادهای مختلف جلسه داریم اما در عمل کمتر، نتیجه این جلسات را شاهد هستیم و امیدوارم زودتر به نتیجه برسد؛ همچنین چاپخانه‌ها باید از نیروی اپراتور متخصص بهره‌مند شود، وگرنه آسیب می‌بیند؛ همان‌طور که سایر همکاران گفتند اکنون به تربیت اپراتور و تعمیرکار نیاز داریم.

محمودرضا برازش، رئیس اتحادیه چاپ خراسان رضوی نیز در سخنانی گفت: اساس کار جمعی تعامل و هماهنگی بین وزارت فرهنگ و صمت است، برای حل مسایل و مشکلات باید حرف‌های خود را در صنف مدون و منطقی کنیم تا بتوانیم جلو برویم.

وی ادامه داد: نمایشگاه‌های مختلف با یارانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برگزاری است، اما این صنعت کاملاً خودساخته برگزار می‌شود و می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد.

به گزارش ایبنا؛ در پایان این نشست، پیشکسوتان از سالن‌های مختلف سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی چاپ و بسته‌ّبندی تهران بازدید کردند.

سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی چاپ و بسته‌ّبندی تهران تا پنجشنبه (۶ دی‌ماه) به پایان می‌رسد.