شناسهٔ خبر: 70445115 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: شانا | لینک خبر

هدف‌گذاری افزایش تولید روزانه ۳۰ هزار بشکه در میدان‌های سپهر و جفیر

مدیرعامل شرکت اکتشاف و تولید پاسارگاد گفت: تولید نفت از میدان‌های سپهر و جفیر به بالای ۵۰ هزار بشکه رسیده‌ و امیدواریم سال آینده افزایش ۳۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت از این میدان‌ها محقق شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار شانا، احمد محمدی امروز (سه‌شنبه، چهارم دی) در آیین راه‌اندازی مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) با اشاره به اینکه این مرکز در کمتر از یک سال با برنامه‌ریزی درست ایجاد شد و به بهره‌برداری رسید، اظهار کرد: با بهره‌گیری از این مرکز، می‌توان به‌صورت برخط و آنلاین اطلاعات مربوط به چاه‌ها و مخزن را ببینیم و باید در صنعت نفت به این باور برسیم که در لحظه اطلاعات پایش و براساس آن تصمیم‌گیری شود.

وی با بیان اینکه طرح توسعه اولیه میدان‌های سپهر و جفیر با نگاه تولیدمحور انجام شده است، تأکید کرد: در فاز اول باید به تولید روزانه ۳۶ هزار بشکه از این میدان‌ها می‌رسیدیم، اما تولید به حدود روزانه ۴۰ هزار بشکه رسیده است و  هم‌اکنون تولید نفت از میدان‌های سپهر و جفیر به بالای ۵۰ هزار بشکه رسیده‌ است.

مدیرعامل شرکت اکتشاف و تولید پاسارگاد با ابراز امیدواری از اینکه سال آینده افزایش روزانه  ۳۰ هزار بشکه افزایش تولید محقق شود، گفت: در نهایت بشکه‌های نفت‌ تولیدی نشان می‌دهد، به اهداف توسعه‌ای دست یافته‌ایم.

محمدی افزود: در میدانی که در حال توسعه است باید به این افزایش تولید دست یابیم و این نیازمند آن است که برای هر بشکه افزایش تولید ۱۵ تا ۲۵ هزار دلار سرمایه‌گذاری انجام شود.

وی ادامه داد: با افزایش تولید ۳۰ هزار بشکه‌ای در سال آینده، می‌توان امیدوار بود تا فاز ۲ توسعه میدان‌های سپهر و جفیر دو سال زودتر از برنامه‌ریزی تکمیل شود و ظرفیت تولید از این میدان‌ها به ۱۱۰ هزار بشکه در روز برسد.

به گزارش شانا، مرکز مدیریت همزمان و برخط عملیات‌های مرتبط با چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) گروه انرژی پاسارگاد یک ساختار مدیریتی و فناورانه در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز است که با استفاده از ابزارهای مختلف عملیات نظارت، انتقال، تحلیل و پردازش هوشمند داده‌ها را برای مدیریت همزمان و برخط عملیات‌های مرتبط با چاه‌ها، مخزن و تأسیسات روسطحی به‌عهده دارد.

این مرکز از فناوری‌های نوینی نظیر حسگرهای پیشرفته سیستم‌های مدیریت داده هوش مصنوعی و تحلیل داده‌های برخط بهره می‌گیرد تا اطلاعات جامعی از وضعیت چاه‌ها، جریان مخزن و عملکرد تأسیسات ارائه دهد.تولید نفت از این میدان‌ها به بالای ۵۰ هزار بشکه رسیده‌ایم و امیدواریم در سال آینده ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش تولید محقق شود.