به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، سیدمهدی حسینی، نتایج ارزیابی متقاضیان ثبتنام شده برای سرمایهگذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر را در پی انتشار فراخوان ساتبا برای بهکارگیری ظرفیت مردمی و ساخت نیروگاهها تشریح و اظهار کرد: ۱۰۶۷ متقاضی حقیقی و حقوقی در سامانه جامع کسب و کار اشتغال و تسهیلات (کات) وزارت امور اقتصادی و دارایی برای دریافت ۴۰ همت(هزار میلیارد تومان) تسهیلات موردنیاز از محل اعتبارات تولید و اشتغال قانون بودجه سنواتی ثبت نام کردهاند که از این تعداد، 60 درصد متقاضیان، شخصیتهای حقیقی و مابقی شرکتهای حقوقی هستند.
مطابق با فراخوان اعطای تسهیلات از محل اعتبارات تولید و اشتغال قانون بودجه سنواتی در سایت سازمان ساتبا، همه متقاضیان احداث نیروگاه تجدیدپذیر که دارای مجوزهای معتبر با ظرفیت کمتر از ۱۰ مگاوات بودند میتوانستند درخواست دریافت تسهیلات را در تاریخ 9 تا ۲۰ آبان ماه و همچنین مطابق تمدید فراخوان، از 3 تا 5 آذرماه در سامانه جامع کسب و کار اشتغال و تسهیلات (کات) وزارت امور اقتصادی و دارایی ثبت کنند.
با توجه به درخواست متقاضیان، پس از بررسی اولیه مدارک ارسالی در سامانه توسط صندوق پژوهش و فناوری نیرو به عنوان کارگزار سازمان ساتبا، برخی درخواستها برگشت داده شد تا مطابق فرصت اختصاص یافته به هر متقاضی دارای مجوز، آنان بتوانند مدارک را آماده کنند، ضمن اینکه برنامهریزی لازم به منظور بررسی مدارک متقاضیان طی ۸ هفته توسط صندوق پژوهش و فناوری نیرو صورت گرفته است.
مدیرکل دفتر بودجه ساتبا با بیان اینکه در مجموع برای ساخت ۱۲۰۰مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، متقاضی ثبت نام کرده است، خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی اولیه مدارک و مجوزهای ضروری درخواستها، استانهای اصفهان، یزد اصفهان، کرمان و فارس بیش از سایر استانها متقاضی سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر بودهاند.
سازمان ساتبا پس از بررسی مدارک کلیه متقاضیان و ارائه نتایج آن در کمیته تسهیلات متشکل از نمایندگان وزارت نیرو و بخش خصوصی، درخواستهای متقاضیان با اولویت تکمیل بودن مدارک برای دریافت تسهیلات به وزارت امور اقتصاد اقتصادی و دارایی ارائه می شود.
پیش از این محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو از استقبال سرمایه گذاران در پی انتشار فراخوان ساتبا برای جذب سرمایهگذارها از محل اعتبارات اشتغالزایی خبر داده و گفته بود: حدود ۱۰۰۰ متقاضی در این فراخوان ثبت نام کردهاند که حدود ۵۰ درصد آنان مجوزهای ساخت را نداشتهاند و برای پاسخ به همه این متقاضیان حدود ۴۰ همت تسهیلات نیاز است.
امیر دودابینژاد، معاون سرمایهگذاری ساتبا نیز از انتشار فراخوان برای ثبتنام متقاضیان در این بخش خبر داده بود و از عموم علاقهمندان به سرمایهگذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر دعوت کرده بود تا در این فراخوان برای ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر بر روی پشت بام یا حیاط منازلشان و یا در مقیاس بزرگتر در قالب انواع نیروگاه های مگاواتی تجدیدپذیر مشارکت کنند.
وی اضافه کرده بود: تلاش بر این است که با پیگیری تخصیص و یا جذب باقیمانده منابع اعتباری پیشبینی شده از طریق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ تا سقف مورد نظر و یا از طریق سایر منابع مانند ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان انجام شود تا تامین مالی سایر پروژه ها نیز تسهیل شود.
همچنین با توجه به وجود محدودیت منابع اعتباری، ساتبا علاقمند است این منابع در سهلترین شرایط ممکن برای مستعدترین و آماده ترین سرمایهگذاران در حداقل زمان ممکن بکار گرفته شود، بنابراین سرمایه گذارانی که آماده تر هستند و از پیش مجوزهای لازم را دریافت کرده و پیش نیازهای اخذ تسهیلات و اجرای پروژه را آماده کردهاند در تخصیص منابع در اولویت قرار میگیرند.
انتهای پیام