به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، سردار سرتیپ دوم پاسدار «هادی ملانوری» فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی عصر امروز (سهشنبه) در نشست خبری که به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس سپاه حفاظت هواپیمایی برگزار شد، ضمن درود به روح پر فتوح امام راحل اظهار داشت: همانطور که مستحضرید ۵ دی ماه مصادف با چهلمین سالگرد صدور فرمان تاریخی رهبر معظم انقلاب اسلامی جهت حضور سپاه در مجموعه فرودگاه ها، هواپیماهای مسافربری و صنعت هوانوردی کشور است.
سردار ملانوری ادامه داد: امروز با توجه به تهدیدات نوظهور و رشد علم و فناوری همچون گذشته آمادگی مقابله با تهدیدات را داریم و در این صحنه چند هزار نیروی متخصص، متعهد، آموزشدیده و مجرب تربیت و آماده حضور در صحنه عملیاتها و ماموریتها هستند.
وی گفت: مجموعه سپاه حفاظت هواپیمایی در ۴۰ سال گذشته ۷۷ شهید را که بعضا متعلق به پروازها بودهاند، تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی درباره ممنوعیت وسایل الکترونیکی در پروازها گفت: ما بر اساس قوانین بین المللی سازمان ایکائو و قوانینی که توسط سازمان هواپیمایی ترسیم میشود و با توجه به تهدیدات و آسیبهایی که داریم محدودیت و ممنوعیت برای ورود برخی تجهیزات در پرواز داریم که این در مسیر و روند کار عزیزان ما تلاش دارند تا اسباب آرامش مردم باشند، نه اینکه به گونهای اقدام به محدودیتهایی کنند که اساب نگرانی و استرسی برای مسافران باشند.
وی افزود: در طول یکسال گذشته در فراز آسمان و هواپیما تهدید جدی و خاصی که بخواهد امنیت پروازها را تضعیف کند را نداشتیم ولی در روی زمین به جهت اینکه ماهانه حدود ۴ میلیون مسافر و سالانه حدود ۴۶ میلیون مسافر توسط همکاران بنده و عزیزان سپاه در روی زمین مورد چک و بازرسی قرار میگیرند و نظارتها و کشفیاتی که داشتیم بعضا ممکن است آن اقلام و تجهیزات بر فراز آسمان و در هواپیما اسباب تهدید باشد و آن کشفیات را به طور متعدد داشتیم و همین باعث شده تا مردم با آرامش و خیال راحت سفر خود را انجام دهند.
سردار ملانوری تاکید کرد: البته در ۴۰ سال گذشته به طور کامل حدود ۲۰۰ مورد خنثی سازی عملیات داشتیم که بخشی از اینها بر فراز آسمان و تعدادی نیز روی زمین انجام شده که با ذکاوت و هوشیاری همرزمان آن موضوعات خنثی شده است.
فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی ادامه داد: امروز نیز آمادگی مقابله با هر گونه تهدیدی با توجه به تهدیدات نوظهور جهت امنیت پروازهای مسافربری داریم و لازم است از متولیان و نقش آفرینان امنیت در صنعت هوانوردی، فراجا، واجا، حراست ها، سازمان هواپیمایی کشوری و حراست شرکتهای هواپیمایی و معاون و دادستان ویژه فرودگاه و هواپیمایی را تقدیر و تشکر کنیم.
وی تصریح کرد: از شروع انقلاب شکوهمند اسلامی به رهبری امام راحل تا سال ۶۳ تعدادی هواپیماربایی در کشور انجام گرفت که بیش از ۲۰ مورد هواپیمارباییهایی که موفق بود انجام شد که در سال ۶۳ بنا به ضرورت و تهدیدات شخص امام راحل به فرماندهی سردار سرلشکر محسن رضایی تاکید و ابلاغ کردند که عزیزان با فوریت هم در فرودگاهها و در پروازهای مسافربری حاضر و مقابله با تهدیدات داشته باشند.
سردار ملانوری عنوان کرد: روز ۵ دی ماه به جهت صدور فرمان تاریخی امام راحل در فرودگاه مهرآباد برنامهای تدارک دیده شده است که با حضور همکاران صنعت هوانوردی و عزیزانی در حوزه سلسله مراتب لشکری و کشوری انجام میشود.
وی درباره تجهیزات کشف و خنثی سازی سپاه در فرودگاهها گفت: قطعا با توجه به تجهیزات نوظهور و پیشرفت تکنولوزی هم روزانه در آموزش نیروهای مان و به روز کردن آنها با توجه به تهدیدات تلاش داریم این اتفاق مهم انجام شود و در حوزه تجهیزات به روز همانند دستگاه ایکس ری جهت چک کردن مسافران تلاشهایی انجام شده و امیدواریم با کمک صنعت هوانوردی در روزهای آینده به آنها دسترسی پیدا کنیم. امیدواریم در روزهای آینده این موضوع محقق شود.
سردار ملانوری اضافه کرد: بخشب این تجهیزات در مجموعههای تحقیقات و فناوری سپاه با حضور شرکتهای دانش بنیان و نخبگان از دانشگاه صنعتی شریف به دستاوردهای خوبی برسیم و امیدواریم این دستگاههای متنوعی است در روزهای آینده به طور آزمایشی از آنها بهره برداری میشود و در صورت تایید مراجع ذی صلاح در حوزههای عملیاتی حتما از آنها استفاده خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: همکاران ما در ۶۸ فرودگاه حاضر هستند و جهت آرامش مسافران عزیز حدود ۴۴ میلیون نفر مسافر سالانه در این فرودگاهها مورد بازرسی قرار میگیرند که پروازها در شرایط امن و آرام انجام شود.
سردار ملانوری درباره کشفیات توسط حفاظت هواپیمایی عنوان کرد: اقلام متعددی همچون سلام گرم، سلاح سرد، وسایل تهدیدی و مایعاتی که منجر به تهدید به هواپیما و مسافرین شود، شامل بوده است. این موارد ممنوعه بوده و اگر بخواهیم به آن اشاره کنیم همچون گازهای اشک آور، مایعات ممنوعه و سلاحهای گرم از جمله این موارد متعددی بوده است. موارد مخدر متعدد و مکرر جزو کشفیات ما و فراجا بوده است.
وی افزود: امروزه حدود ۳۰ شرکت و ایرلاین داخلی به تعداد حدود ۲۰ ایرلاین خارجی فعال هستند که همه آنها در جهت حفط امنیت و آرامش شان در روی زمین مسافران شان توسط همکاران ما در فرودگاهها مورد چک و بازرسی قرار میگیرند. امیدواریم در آینده نیز بتوانیم همچون ۴۰ سال گذشته امنیت و آرامش مردم را در صنعت هوانوردی و هواپیماهای مسافری به طور کامل تامین کنیم و در جهت خنثی سازی تهدیدات و توطئهها مشکل خاصی نداریم و مردم عزیز با خیال راحت میتوانند از طریق شرکتهای هواپیمایی مسافرت خود را انجام دهند.
انتهای پیام/ 271
∎