شناسهٔ خبر: 70442969 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

زن تراز انقلاب اسلامی با شاخص های اسلام ناب منطبق است - اکونیوز

اقتصاد ایران: جانشین سازمان بسیج مستضعفین گفت: زن تراز انقلاب یعنی کسی که بتواند با شاخص‌های اسلام ناب منطبق باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر سردار سید قاسم قریشی جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: تبیین نگاه مترقیانه اسلام به زن، گفتمان‌سازی در خصوص زن تراز انقلاب اسلامی و افزایش سرعت رسیدن زنان به این جایگاه و مقابله با تهدیدات علیه زن باید انجام شود.

وی افزود: دشمنان واقعی زنان، در سکولارها و مرتجعین و ساده اندیشان سرباز گیری می‌کنند و تلاش می‌کنند به جایگاه زنان آسیب برسانند.

وی با اشاره به تعبیر و برداشتی که از انقلاب اسلامی داریم اظهار کرد: رهبر انقلاب بر استمرار و پاسداری از انقلاب تاکید می‌کنند. یک انقلابی باید بداند که منظور ایشان از انقلاب چیست. یک انسان انقلابی انسانی است که کامل است و برخوردار از تمام ویژگی‌های یک مؤمن و مسلمان و یک عامل به اوامر و نواهی اسلام.

سردار قریشی در ادامه بیان کرد: زنان ما مفتخرند که معتقد به اسلامی هستند که در خلقت زن و مرد با هم برابرند. زن در اسلام از آغازین تعالیم دینی قرب، کرامت و جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. هر آنچه از فلسفه خلقت وجود دارد به برکت زنان است. در حالی که در کمتر از یک قرن قبل در جهان زنان دارای هیچ امتیازی نبودند. زنان از حقوق مالی اقتصادی و سیاسی و غیره در جامعه برخوردار بوده‌اند.

وی در ادامه بیان کرد: نگاه غیر دینی در دوران مختلف مانند پهلوی در قبل از انقلاب و در بعضی از اشخاص در جامعه موجب برخی اجحاف‌ها در حق زن شده است که هیچ ارتباطی با اسلام ندارد. ما شاهد رفتار بزرگانمان در حوزه زنان هستیم. حضرت امام و رهبر انقلاب در بیان و رفتارشان وقتی بحث حق و تکلیف زن مطرح می‌شود حدودی مشخص می‌کنند. زن می‌تواند برای دادن شیر به فرزندش حق شیر بگیرد. این وظیفه‌ای را بر زن تحمیل نمی‌کند با این فرزند خودش هم هست. چه برسد به اینکه بخواهد در قبال مرد کاری انجام دهد.

سردار قریشی با تاکید بر اینکه زن از جایگاه والایی در اسلام بر خوردار بوده است گفت: ولی مسلمانان هم نتوانستند این جایگاه را تثبیت کنند. انقلاب اسلامی در راستای احیای این جایگاه تلاش می‌کرد. زن تراز انقلاب یعنی کسی که بتواند این نقش را ایفا کند. انقلاب اسلامی یعنی اسلام ناب. انسان انقلابی هم یعنی زن و مردی که با آن شاخص‌های اسلام ناب منطبق باشد. نگاه عادلانه به زن و نقش آفرینی زن برخی از این شاخص هاست.

وی همچنین گفت: ما معتقدیم که زن دو نقش در جامعه می‌تواند ایفا کند. یک نقش اختصاصی که مربوط به زنان است که مردان قادر به آن نیستند. نقش مادری از این جنس است که اهمیت ویژه ای دارد. نوع دوم نقش مشترکی است که زن و مرد می‌توانند بر عهده بگیرند. مثل نقش سیاسی اجتماعی اقتصادی و فرهنگی که ما الگوی آن را در انقلاب اسلامی شاهد آن بوده‌ایم.

جانشین سازمان بسیج مستضعفین گفت: برای رسیدن به آن جایگاه واقعی ما فاصله زیادی داریم. در زمینه ارتقا جایگاه زن خود زنان می‌توانند نقش آفرین باشند همان طور که برای ضربه زدن به زن از خود زنان استفاده شده است. در غرب اگر یک روز برده داری لغو شد تا سیاه پوستان کارگر مزارع باشند به زن هم اگر حقوقی داده شده برای کار در کارخانجات بود. در حوزه مصرف گرایی زنان هدف اصلی هستند. در گذشته زنان در غرب پوشیده بودند و زنان دون‌ پایه پوشش مناسب نداشته و برهنه بودند.

وی همچنین بیان کرد: نگاه پهلوی به زن را اگر ببینیم نگاه سکولار حاکم است. قاجار نگاه مرتجعانه داشت اما پهلوی با ادعای ترقی فعالیت می‌کرد. در مصاحبه محمدرضا پهلوی با اوریانا فالاچی می‌گوید» زنان در صورتی اهمیت پیدا می‌کنند که زیبا و دل پذیر باشد شما زنان هیچ کار بزرگی نکرده آید». ا ین یعنی نگاه کالایی و ابزاری به زن. با وجود ادعای آزادی و توجه به زن چنین افکاری داشت.

وی در ادامه بیان کرد: متأسفانه برخی رسانه‌ها امروز هم همین حربه را به کار می‌برند و تلاش می‌کنند ظاهر او را شبیه زن غربی کنند بدون اینکه نیازهای اصلی او را در نظر بگیرند.

جانشین سازمان بسیج مستضعفین در ادامه به برخی آمارها در خصوص ارتقای جایگاه زن پس از انقلاب گفت: طبق آمار تا سال ۹۱ در دوره پهلوی فارغ‌التحصیلان زن دانشگاه‌ها ۶ درصد بوده، الان نزدیک به ۵۰ درصد است. سهم زنان در کرسی استادی دانشگاه‌ها ۱/۴ درصد بوده است و در حال حاضر عضو هیئت علمی ۳۵ درصد در اختیار زنان است. تعداد پزشکان متخصص در ایران ۱۴۰۰۰ نفر بوده که ۷۰۰۰ هزار نفر آنان بنگلادشی هندی بودند که برخی دانشجوی پزشکی و پرستاری بودند و در ایران طبابت می‌کردند.

وی افزود: امروزه حدود ۷۵ هزار متخصص و فوق تخصص داریم. تعداد نویسندگان در قبل از انقلاب ۱۰ نویسنده زن داشتیم امروز طبق آمار رسمی ۹۵۰۰ نویسنده رسمی داریم.

سردار قریشی همچنین گفت: ما اگر بتوانیم این موضوع را به خوبی تبیین کنیم نه تنها ایران بلکه نسل بشریت را نجات دادیم. اصل نقش مادری است که از هرکسی بر نمی‌آید. این لطفی است که خدای متعال به خانم‌ها به صورت ویژه عطا کرده است. البته شرط اصلی ایفای نقش‌های دیگر هم این است که به جایگاه مادری یا حرکت و کرامت زن آسیب نزند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: زنان در برنامه ریزی اگر بخواهند بهتر عمل می‌کنند و اگر با برنامه تلاش کنند می‌توانیم مشکلات را هم از بین ببریم و در جهت ارتقای نقش زنان و تربیت نسل زنان تراز انقلاب و مسئولیت پذیر عمل کنیم و در برابر توطئه دشمن بایستیم تا بتوانیم به حل مشکلات جامعه کمک کرده و به اهداف انقلاب برسیم.

برچسب‌ها: