به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،پس از تصویب طرح مدیریت زیست بومی تالاب مهارلو در شورای برنامه ریزی و توسعه استان با حضور استاندار فارس، نشست هماهنگی اجرای طرح مدیریت زیست بومی این تالاب، در محل فرمانداری سروستان برگزار شد.
نبی الله مرادی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست فارس با بیان اینکه مدیریت مشارکتی سرلوحه اصلی اقدامات احیای تالابهای فارس است، گفت: اگرچه حفاظت از تالابها از دهه ۴۰ بر عهده محیط زیست بوده است، اما مسایل شکار و صید اولویت حفاظت بود و با افزایش آسیبهایی که به تالابها وارد شد مدیریت مشارکتی محیط زیست از برنامه پنجم توسعه در دستور کار قرار گرفت.
مرادی در ادامه با اشاره به اینکه محیط زیست برای هر تالاب یک برنامه مدیریت جامع با مشارکت همه ذی نفعان تدوین کرده است ادامه داد: دراین برنامهها از مشارکت مردم و جوامع محلی نیز بهره گیری شده است، در استان فارس برای تالابهای پریشان، طشک و بختگان و کمجان، کافتر، ارژن و مهارلو این برنامهها تدوین شده است و برای تالاب هفت برم و سایر تالابها نیز این برنامهها در دستور کار است.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه برنامه جامع احیای تالاب مهارلو از سال ۹۹ آغاز شده است افزود: همه ذی نفعان در تدوین این برنامه مشارکت داشتهاند، برنامه مدیریت زیست بومی و مدیریت جامع مهارلو اکنون یک برنامه تدوین و تصویب شده و آماده اجرا است.
مهارلو بیشترین تاثیر محیط زیستی را در شهرستان سروستان دارد، البته بر شهرستان شیراز هم تاثیرگذار است، برای اجرای این برنامه نیاز است که فعالیتهای اموزشی و آگاه سازی هم انجام شود و بستر سازی لازم صورت گیرد. سروستان بیشترین تاثیر از تالاب مهارلو میگیرد از این رو این بایستی مطالبه حفاظت و احیا آن ایجاد شود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست فارس خاطر نشان کرد: یک تیم دانشگاهی با مشارکت همه ذینفعان و ذیمدخلان این برنامه را تدوین نموده است.
بتول معلم فرماندار سروستان گفت: فعالیتهای فرهنگی برای احیای تالاب مهارلو بسیار اثر گذار است، ما تمام قد از این موضوع حمایت میکنیم که تالاب مهارلو احیا شود، احیای این تالاب میتواند زمینه ساز معیشت شهروندان و ساکنان شهرستان سروستان باشد.