شناسهٔ خبر: 70439695 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

عذرخواهی سخنگوی دولت از مردم و صنعتگران/رایزنی‌ برای بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و سوریه

سخنگوی دولت ضمن عذرخواهی از مردم و صنعتگران به دلیل خاموشی ها گفت: امیدواریم با کمک هم بتوانیم از وضعیت کنونی عبور کنیم.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه سیاسی: فاطمه مهاجرانی در نشست خبری هفتگی خود که در محل برگزاری «بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال» برگزار شد، با تقدیر از مردم برای مشارکت در پویش «دو درجه کمتر»، اظهار کرد: این پویش را رئیس‌جمهوری آغاز کرد و با عذرخواهی از سوی او همراه بود البته عذرخواهی پیش از این نیز برخی روسای جمهوری نسبت به موارد دیگری داشتند. دکتر پزشکیان هم در زمینه تامین انرژی از مردم عذرخواهی کردند.

وی ادامه داد: باز هم از مردم عذرخواهی می‌کنیم به جهت سختی‌هایی که برای آنان ایجاد شد و همینطور از صنعتگران به جهت مشکلاتی که برای آنان ایجاد شد و امیدواریم با کمک هم بتوانیم از وضعیت کنونی عبور کنیم.

سخنگوی دولت همچنین با بیان اینکه تا نوروز ۱۴۰۴ از ۱۵۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی بهره‌برداری می‌شود، گفت: با اجرای این طرح که در و قسمتی از آن رفع گلوگاه‌هایی در نظر گرفته شده که در مسیر وجود دارد، بیش از ۵۰۰ کیلومتر مسیر بزرگراهی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

دولت تلاش می‌کند توان خرید مردم کمتر نشود

وی با اشاره به برگزاری مرتب جلسات تنظیم بازار، تاکید کرد: تلاش دولت بر این است تا کمک کند افزایش قیمت‌ها متناسب با توان خرید مردم باشد. دولت تلاش می‌کند تا توان خرید مردم کمتر نشود و نیز در صورت نیاز باتوجه به شرایطی که وجود داره بسته‌های حمایتی متناسب با شرایط را نیز در نظر بگیرد.

اتفاق دردناکی است که در تابستان و زمستان مردم را به صرفه‌جویی دعوت می‌کنیم

مهاجرانی با بیان اینکه اتفاق دردناکی است که در تابستان و زمستان مردم را به صرفه‌جویی دعوت می‌کنیم، اظهار کرد:  بخشی از حوزه سیاست‌گذاری در این لایه است که ما وسایلی را باید تولید کنیم که کم‌مصرف باشند. این نکته بسیار حائز اهمیت است و واقعاً باید از همراهی مردم صمیمانه تشکر می‌کنم. در عین حال طبق آماری وزارت نیرو و شرکت ملی گاز حدود ۵۰ درصد مشترکان در سطح معمول مصرف هستند و تعدادی هستند که بیش از حد مصرف می‌کنند.

دولت به شدت در تلاش است جلوی خاموشی‌ها را بگیرد
سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت به شدت در تلاش است جلوی خاموشی‌ها را بگیرد. اصلا برای ایران ما که دارای این میزان ذخایر نفت و گاز است شایسته نیست خاموشی داشته باشیم ولی گفتن واقعیت‌ها کمک می‌کند ما باهم بتوانیم از شرایطی که در آن هستیم عبور کنیم.

مهاجرانی یادآور شد: رساندن سوخت مایع یا گازوئیل دوبرابر شده و به ۲۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است. امیدواریم  با افزایش گازرسانی و واردات گازی از کشورهای دیگر که وزرا در حال پیگیری آن هستند، همانطور که چند روز اخیر شاهد کاهش خاموشی‌ها و جلوگیری از آسیب به صنعت بودیم در ادامه هم همین روند دنبال شود.

وی ادامه داد: ما حتماً باید صنعت را تقویت کنیم اگر انتظار داریم همانطور که رهبری تاکید کردند تولید تقویت شود، باید انرژی تولید تامین شود. وقتی برق صنعت در تابستان قطع می‌شود و در زمستان گازش قطع می‌شود، آسیب جدی به صنعت وارد می‌شود.

سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد: خاموشی‌ها توانسته ۵ درصد در مصرف گاز و ۳ درصد در مصرف برق صرفه‌جویی کند و با تامین سوختی که اکنون حاصل‌شده شاهدیم که خاموشی‌ها کمتر شده است.

مهاجرانی افزود: برای اینکه در تابستان شاهد مشکل دیگری نباشیم هم ۱۴ ابرپروژه در وزارت نیرو طراحی شده است. همچنین با دستوری که رئیس‌جمهوری در زمینه تمرکز دولت بر انرژی‌های نو، صادر کرده است. تولید ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی را در نظر داریم و امیدواریم به سمت تولید انرژی‌های پاک حرکت کنیم.

بهبود وضعیت معیشت جزو مطالبات به‌حق مردم است

وی با بیان اینکه بهبود وضعیت معیشت جزو مطالبات به‌حق مردم است، اظهار کرد: در پیش‌نویس بودجه‌ که دولت به مجلس ارائه کرده است، افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان با ضریب ۲۸ درصدی برای جوانی جمعیت و بخشودگی دو برابری مالیاتی را لحاظ کردیم تا به معیشت مردم کمک کنیم.

مهاجرانی در بخش دیگری از این نشست به حضور رئیس‌جمهوری در اجلاس دی ۸ در کشور مصر اشاره و تاکید کرد: این اجلاس فرصتی پدید آورد برای اینکه رئیس‌جمهوری بتواند با روسای سایر کشورهای اسلامی در حال توسعه، گفت‌وگو داشته باشد و در مسیر دیپلماسی که همیشه یکی از موضوعات جدی ما هست گام موثری را بردارد.

ایران و مصر می‌توانند در برقراری صلح در منطقه اثر بیشتری بگذارند

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری درباره دیدار اخیر رئیس‌جمهوری با همتای مصری خود در قاهره، تاکید کرد: محور این دیدار گسترش تعاملات بین ایران و مصر است و دو کشور می‌توانند در برقراری صلح در منطقه اثر بیشتری بگذارند و امنیت و ثبات در منطقه‌، به نفع همه خواهد بود.

در حال رایزنی‌های دیپلماتیک برای بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و سوریه هستیم

وی در پاسخ به پرسشی درباره انتشار برخی اخبار در زمینه برنامه دولت برای بازگشایی سفارت ایران در سوریه، گفت: برای ما اهمیت دارد حکومتی مبتنی بر آرای مردم و حفظ تمامیت سرزمینی سوریه وجود داشته باشد. جلوگیری از رشد و گسترش تروریسم برای ما و منطقه مهم است تا سوریه و سایر کشورهای پیرامونی آسیب نبینند. درباره سفارتخانه نیز رویکرد ما دیپلماتیک است و هم ما و آنان آمادگی داریم و درحال رایزنی‌های دیپلماتیک برای بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور هستیم.

مهاجرانی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سرانجام و آثار درخواست دولت از مردم برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، یادآور شد: در این پویش حدود ۵ درصد کاهش مصرف گاز و ۳ درصد کاهش مصرف برق را داشتیم؛ مردم همراهی خوبی داشتند و نیاز داریم میزان صرفه‌جویی به ۱۰ درصد برسد.

اقتصاد ما سال‌هاست مردم را رنج داده است

وی در پاسخ به پرسشی درباره نگرانی‌های مردم از وضعیت اقتصادی و سیاست‌های ارزی اخیر دولت، گفت: مردم به‌طور طبیعی حق دارند نگران باشند. وقتی دردی وجود دارد، نباید به فردی که درد دارد بگوییم که هیچ دردی احساس نکند. درد، نشانه‌ای از وجود یک مشکل است و اقتصاد ما سال‌هاست که مردم را رنج داده است. ما تردیدی در این موضوع نداریم و از همراهی مردم قدردانی می‌کنیم.

سخنگوی دولت با اشاره به قوانین بالادستی مانند قانون برنامه هفتم که کاهش تنوع ارزها را پیش‌بینی کرده است، گفت: دولت به همراه بانک مرکزی تلاش کرده است تا با یکپارچه‌سازی ارزها و کاهش فاصله آن‌ها، به ثبات ارزی کشور کمک کند. این اقدام یکی از اولویت‌های دولت است که نه تنها به حذف رانت و فساد می‌انجامد، بلکه از تولید نیز حمایت می‌کند.

وی تاکید کرد: یکی از آثار مثبت این سیاست، حمایت از تولید داخلی است. کالاهایی که پیش‌تر با ارز ارزان وارد کشور می‌شدند، حالا با تغییرات ارزی، امکان صادرات برای کالاهای ایرانی فراهم شده است.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره توجه به قانون توسعه هفتم و رویکرد حداقل مداخله دولت در بازار و اینکه در این خصوص چه اقداماتی انجام داده تا کشور بتواند به سمت ثبات اقتصادی برود گفت: برنامه ملی تولید و اشتغال، برنامه ملی حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، برنامه ملی رفع ناترازی‌ها، برنامه ملی کاهش تورم  وبرنامه‌های ملی طرح‌های پیشران به عنوان بسته‌های عملیاتی ملی با دستور رئیس جمهور تشکیل شده و با کمک کارشناسان دانشگاهی جلسات به صورت خیلی مشخص و مرتب در حال انجام است. امیدواریم که شاهد وضعیت بهتری در طول یک مدت زمان معناداری باشیم.

مهاجرانی یادآور شد: در فاصله زمانی انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم و تحویل دولت به رئیس‌جمهور به دلیل فشار و بحرانی که کشور تجربه کرد مردم ایران همدلی در مشکلات داشتند و این در کنترل شرایط و ثبات بازار موثر بود.

وی درباره تغییرات و اصلاحات مرتبط با وضعیت ارز در کشور اظهار کرد: تغییر وضعیت ارز و اصلاحات مربوطه از جمله مسائلی است که طبق قانون برنامه هفتم باید انجام می‌شد. این موضوع جزو اولویت‌های دولت برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور است. طبیعی است که مجلس نگرانی‌هایی در این خصوص داشته باشد و این نگرانی‌ها را از طریق سوالات و پیگیری‌ها مطرح کند. ما از این تعامل و نگرانی‌ها خوشحالیم و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

اصلاحات اقتصادی به‌عنوان یک نیاز اساسی در کشور انجام می‌شود

مهاجرانی افزود: این اصلاحات اقتصادی به عنوان یک نیاز اساسی در کشور انجام می‌شود. اگر هدف ما جلوگیری از رانت و فساد است، باید اصلاحات را از جایی آغاز کنیم و یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در این مسیر، اصلاح وضعیت ارز است. بدون این اصلاحات، نمی‌توانیم به بهبود شرایط اقتصادی کشور دست یابیم.

به گزارش ایسنا، سخنگوی دولت گفت: در کنار این تغییرات، برنامه‌هایی برای افزایش شفافیت و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی نیز در نظر گرفته شده است تا این اصلاحات در بلندمدت به نتیجه مطلوب برسد.