شناسهٔ خبر: 70439319 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

گنجینۀ گمشدۀ یونان باستان در یک «زیرزمین مخفی» کشف شد

هزاران اثر تاریخی مربوط به تمدن یونان باستان که چندین دهۀ قبل به سرقت رفته بودند، اخیرا در زیرزمینی در شهر آتن پیدا شده‌اند. مقامات در حال بررسی ارزش این گنجینه هستند که بخش بزرگی از آن در روزنامه‌های دهه ۱۹۴۰ پیچیده شده بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش فرادید، تلاش‌ها برای بازگرداندن آثار تاریخی یونانی از خارج از کشور، مانند کارزار بازگرداندن مجسمه‌های پارتنون از موزه بریتانیا، معمولاً توجه زیادی را به خود جلب می‌کند. اما بزرگ‌ترین و جدیدترین اتفاق درباره گنجینه‌های دزدیده‌شده یونانی، در درون خود این کشور رخ داده است.

کمتر از یک سال قبل مقامات یونانی گزارشی دریافت کردند که از وجود اشیاء باستانی در زیرزمین ساختمانی در آتن خبر می‌داد؛ ساختمانی که برای سال‌ها در اختیار یک فروشنده اشیای نادر مانند جواهرات، ساعت و آثار هنری بود. در این مکان، ۱۰۲ اثر باستانی دزدیده‌شده، ۳۶ شیء مذهبی پسابیزانسی و ۳,۲۴۷ سکه (برخی باستانی و برخی مدرن) کشف شد. وزارت فرهنگ یونان این کشف را هفته گذشته اعلام کرد.

بسیاری از اشیاء باستانی در روزنامه‌هایی مربوط به دهۀ ۱۹۴۰ پیچیده شده بودند.

ماجرا از ماه فوریه آغاز شد؛ زمانی که پس از تخلیه مستأجرانی که نزدیک به ۸۰ سال در ساختمانی متعلق به موزه ملی الکساندروس سوتسوس در مرکز آتن سکونت داشتند، صاحب‌خانه‌ها هنگام پاکسازی فضا به دری مخفی برخوردند که به زیرزمینی ناشناخته منتهی می‌شد. در این زیرزمین، مجموعه‌ای از اشیای ارزشمند به شکلی نامرتب پنهان شده بود. بلافاصله نماینده موزه با وزارت فرهنگ تماس گرفت.

گنج,گنجینۀ گمشدۀ یونان باستان

باستان‌شناسانی از اداره مستندسازی و حفاظت از اموال فرهنگی و موزه سکه‌شناسی آتن به محل اعزام شدند و بررسی‌های لازم را انجام دادند.

آن‌ها دریافتند که این آثار باستانی که شامل انواع ظروف و مجسمه‌های مختلف می‌شوند، از لحاظ قدمت، مربوط به دوره‌های مختلف تاریخی از ۱۱۰۰ پیش از میلاد تا دوره هلنیستی (۳۲۳ تا ۳۲ پیش از میلاد) هستند. اشیای مذهبی پسابیزانسی نیز شامل شمایل‌ها، حکاکی‌های نقره و عصاهای تشریفاتی هستند.

بسیاری از این اشیا در روزنامه‌هایی مربوط به دهه ۱۹۴۰ پیچیده شده بودند؛ یعنی همان زمانی که مستأجران قدیمی برای نخستین بار قرارداد اجاره را امضا کردند. مقامات یونانی هنوز توضیحی درباره نحوه ورود این اشیا به این زیرزمین ارائه نکرده‌اند و نحوۀ دزدیه شدن آثار نیز هنوز مشخص نیست.

پس از کشف و بررسی این اشیای باستانی، مقامات یونانی گنجینه را برای نگهداری به اداره آثار باستانی شهر آتن منتقل کردند. گروهی از مقامات قضایی و یک کمیته علمی تحت نظارت شورای باستان‌شناسی مرکزی یونان، به ترمیم مقدماتی و بررسی بیشتر این آثار پرداختند. ارزش مالی این گنجینه و اطلاعات درباره سرنوشت نهایی آن هنوز اعلام نشده است.