شناسهٔ خبر: 70439110 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۹ گردنه کوهستانی سخت لرستان را بشناسیم

خرم آباد - ایرنا - مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت: این استان از اصلی ترین مراکز عبور خودروهای باری و مسافری کشور محسوب می شود که دارای ۹ گردنه کوهستانی سخت و برفگیر است.

صاحب‌خبر -

عارف امرایی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: به دلیل وجود محورهای کوهستانی و برفگیر، خدمات مستمر و گسترده ای در حوزه راهداری زمستانی لرستان انجام می شود، اما رانندگان باید هنگام عبور از گردنه های سخت این منطقه، به امکانات لازم زمستانه از جمله زنجیر چرخ مجهز باشند.

وی اظهار داشت: هشت هزار و ۲۹۴ کیلومتر راه شریانی، روستایی و فرعی در استان وجود دارد که تقریبا تمام آنها درگیر راهداری زمستانی و بارش برف و باران می شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان یادآور شد: سهم ۱۷۲ کیلومتر آزادراه لرستان از کشور ۶.۱ درصد، ۴۷۲ کیلومتر بزرگراه، ۲.۴ درصد، ۴۴۰ کیلومتر راه اصلی ۲ خطه ۲.۶ درصد و مجموع ۵۷۰ کیلومتر راه فرعی و ۶ هزار و ۶۴۰ کیلومتر روستایی، ۳.۱ درصد راه های کشور است.

امرایی تاکید کرد: ۹ گردنه اصلی برفگیر در راه های شریانی استان وجود دارد که هر ساله در فصل سرد، راهداران با حضور مستمر و استفاده از ماشین آلات سبک و سنگین، خدمات متنوع راهداری زمستانی را انجام می دهند.

وی تصریح کرد: گردنه های "زاغه" و "هیراب" در محور خرم آباد – بروجرد – اراک، "رازان" در همین محور و مسیرهای منتهی به دورود و ازنا، "گشور" و ایوان در در مسیر خرم آباد – دلفان- هرسین، "گاماسیاب" در محور خرم آباد – دلفان – نهاوند، "مله شبانان" در جاده خرم آباد – کوهدشت – ایلام، "شهید داراب کوشکی" و "طول کش" در مسیر بابازید – پل سیمره جزو گردنه های کوهستانی و برفگیر راه های شریانی لرستان هستند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان ادامه داد: همچنین گردنه "گله بادوش" بخش مورزرین در جاده الیگودرز – نورآباد نیز به دلیل بارش های برف که ارتفاع آن در مواردی به بیش از یک متر می رسد، جزو مناطق برفگیر است که نیروهای راهداری برای جلوگیری از قطع ارتباط مردم این بخش، نسبت به برفروبی مستمردر آن اقدام می کنند.

ذخیره ۲۲ هزار تن نمک و شن

امرایی اضافه کرد: ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن شن و هشت هزار و ۵۰۰ تن نمک برای برف روبی و یخ زدایی محورهای ارتباطی استان ذخیره شده است.

به گفته وی سال گذشته در مجموع هشت هزار تن نمک و ۱۰ هزار تن شن برای برف روبی و یخ زدایی جاده های استان استفاده شد و اکنون نیز قرارداد ذخیره سازی چهار هزار تن نمک و پنج هزار تن شن نیز در حال انعقاد است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت: تعدادی ماشین آلات راهداری برای نوسازی ناوگان کشور و استان خریداری شده اما ترخیص آنها از گمرک سخت و زمان بر بوده که پیمانکار طرف قرارداد استان نیز ۱۲ دستگاه ماشین آلات را وارد کرده است.

به گفته امرایی تاکنون هفت دستگاه بیل مکانیکی، یک دستگاه لودر، یک جاروکش و یک دستگاه نمک پاش مکانیزه به ناوگان استان اضافه شده است.

به گزارش ایرنا، ۳۷۰ نفر در قالب ۳۹ تیم راهداری زمستانی در محورهای ارتباطی استان مستقر هستند و طرح راهداری زمستانی امسال از ۲۰ آذر تا ۲۰ اسفندماه با استفاده از ۲۹۴ دستگاه ماشین آلات سبک، نیمه سنگین و سنگین در استان نیز حال اجراست.